Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2940589 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #7620 на: 29 Март 2014, 09:07:07 am »
Ауу, ми промакнало! Дефинитивно има интерес. Сигурно има да биде хит кај хипхоп ѕвездите! :D :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #7621 на: 29 Март 2014, 12:09:04 pm »
Поранешниот производител на спортски луксузни возила сега произведува кросовери и компактни ванови со преден погон, а со тоа се менува имиџот на брендот. Од тоа се разочарани фановите, што полека BMW станува комерцијален производител. Порано кога ќе ги слушнев буквите BMW одма ме асоцираа на кола со стил што многу лесно ја фрла задницата, а сега не знам што да помислам.

Не разбирам. БМВ почнал да произведува кросовери..... Станал комерцијален производител... Па до сега не беше комунистички производител, ниту беше ексклузивен производител.
БМВ во ниеден поглед не е сменет, само го има проширено портфолиото на одлични возила. Истото ти е со Порше, со Бентли, Ферари, Ламборгини, Масерати... Сите отидоа на кросовери кои се у принцип грди споредено со нивните спортски купеа... Сега кога ќе се спомне Порше на што ве асоцира? На Макан (пази го имево) или на 911?

Не држат муабетите за БМВ и точка. Гледајте си ги м3, м5 и 7, останатото остајте го и не ги плукајте, може ќе се уплашат и ќе престанат.

Тоа што сите го следат тој пример не значи дека го немаат сменето имиџот на брендот. Порше кога го претстави Кајен имаше многу негодувања од нивните фанови, но се разбуди голем интерес кај фановите на кросовери. Со тоа Порше стана помалку ексклузивен од Ферари, кој сеуште ја одржува традицијата на производител само на суперавтомобили.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #7622 на: 29 Март 2014, 12:13:35 pm »
Поентата на Porsche кога го направи Cayenne беше да има производ со кој ќе успее да направи пари за да посвети како што треба ресурси на развивање на моделите као 911 и Carrera GT. Со други зборови, мораше да има Cayenne за да продолжи да постои 911. Финтата беше што не очекуваа дека Cayenne ќе биде толку многу популарен. Во еден момент имаа доволно пари да ја купат целата Volkswagen групација.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #7623 на: 29 Март 2014, 12:15:22 pm »
Поентата на Porsche кога го направи Cayenne беше да има производ со кој ќе успее да направи пари

Така де, комерцијален модел.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #7624 на: 29 Март 2014, 12:34:01 pm »
Епа или комерцијала или никаков спортски автомобил.Изборот е твој :)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #7625 на: 29 Март 2014, 14:51:40 pm »
За мене би било проблем ако Порше прави само џипови, или БМВ само коли со преден погон. А се додека ги прави возилата кои ги право до вчера и се сеуште толку добри, ме заболе дали прават и чајници, точаци, комбиња и автобуси.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #7626 на: 29 Март 2014, 14:56:56 pm »
За мене би било проблем ако Порше прави само џипови, или БМВ само коли со преден погон. А се додека ги прави возилата кои ги право до вчера и се сеуште толку добри, ме заболе дали прават и чајници, точаци, комбиња и автобуси.
Тргнаа натака... Тоа е опасното. Тоа е најопасното.

Еве го и CLA кој баш од таа причина го презирам. Воведе преден погон во Мерцедес. Претходно се сметаше дека само комбињата А и Б класа имаат преден погон. Но, со CLA веќе во седани се почна да се има преден (усран) погон. И тоа во мерцедес, бренд кој многу го сакам и почитувам.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #7627 на: 29 Март 2014, 15:03:09 pm »
Јас не гледам дека БМВ М3 е усрано дека бмв почнале да прават X6 или бмв кец, или па дека 911 е полошо од претходно дека сега прават Каен. Или па новата С класа не е тоа што беше дека CLA било на преден погон. Моделите кои беа препознатливи за секоја од овие брендови си останаа такви, работата е што нови модели додадоа и тие се такви какви што се.

Друго е на пример Хонда која што скроз ја смени филозофијата, престана да прави спортски модели, се пребаци само на штедња и хибриди некои. Тоа е веќе промена која може да ми смета или не, а ако направеа Инсајт, Сивик хибрид, Акорд обичен, ама истовремено и Сивик, Акорд, CRZ TypeR модели, па уште и модели како S2000, NSX, Prelude е тогаш ќе ми беше гајле за хибридиве :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #7628 на: 29 Март 2014, 15:36:15 pm »
Денес со Дени возевме Peugeot 308 1.6 HDi - 92 hp. Како и за Астрата пред некои си 2 месеци, и за Пежото имаме поделени мислења, само овој пат обратно - за Дени е одвратно, мене на некој чуден начин ми се свиде.

Позитиви (субјективни):

- ми се свиѓа ентериерот (не земајќи ги во предвид материјалите, зошто беше основно ниво на опрема);
- ми се свиѓа екстериерот во црна боја;
- ми се свиѓа воланчето.

Негативи (субјективни):

- и при градски брзини, бучен мотор.
- очаен распоред на палките за брисачи, трепкачи, команди на „волан“ за радио.
- седиштата имаат помалце странична потпора од оние во мојата 18 годишна кола.
- менувачот во целост.
- кочница со On & Off мод, нема регулација.

Се на се, не знам ни јас зошто, ама ми се допадна. Сакам коли кои не се совршени, можеби и затоа мојата Алфа би ја дал само за друга Алфа.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7629 на: 29 Март 2014, 15:44:16 pm »
1. Пластикарија за никаде, со Ресана во конкуренција.
2. Кочница фаќа превисоко. (!?!? во 21ви век)
3. Куплунг фаќа превисоко. (!?!? во 21ви век)
4. Сказалка за обртаи контра... *sigh*
5. Испомешани команди насекаде.
6. Преголема топка/коцка на менувач.
7. Моторот е пристоен.
8. Дечкото не кажа 1 збор, а за тоа што го прашав не му беше познато.

Не би ни купил, ни препорачал. Да видам тоа со повеќе опрама, па може ќе е подобро. Вака = 0.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7630 на: 29 Март 2014, 20:04:07 pm »
4. Сказалка за обртаи контра... *sigh*

Тоа, тоа. Мислам..... добро бе кретени, со кој памет?

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #7632 на: 29 Март 2014, 23:01:49 pm »
Денес со Дени возевме Peugeot 308 1.6 HDi - 92 hp.

Негативи (субјективни):

- и при градски брзини, бучен мотор.
- седиштата имаат помалце странична потпора од оние во мојата 18 годишна кола.
- менувачот во целост.
Од истиве работи се разочарав кај Октавијата, а најмногу од седиштата. Како со пола г'з да седев. А, моторот не е бучен, туку слаба е изолацијата. Што се однесува до мењачот, сети се на друго пежо ако си возел и ќе ти текне дека е ист(прва ја бараш под хауба, рикверц убацуеш у гепек).

2. Кочница фаќа превисоко. (!?!? во 21ви век)
Ова кај голфот не ти смета? Или како љубител на ВЊ си избегнал да го прокоментираш?

Околу БМВ, многу убаво си кажа Банзаи да не се повторувам. Не гледам зашто некој бренд не би си го искористил името и беџот за да направи и продаде нешто што е актуелно и се бара, притоа да не ги запостави оние модели по кои што е претпознатлив.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7633 на: 30 Март 2014, 00:52:28 am »
Кај голфот дали ми смета кочницата. Не избегнувам да одговорам дека голфот има фантастична кочница.

Не е ни споредливо.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #7634 на: 30 Март 2014, 00:58:38 am »
Дени ова со кочницава фаќа превисоко апсолутно не го приметив..сеа малце ми е и избледено ама не ми текнува да сум приметил такво нешто, природно ми дојдоа педалите, дури и добро беа распоредени. Што возевте вие? 1.6? ја го возев тој 1.6 дизел ама у скоро фул опрема. Презадолен