Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2945856 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #5910 на: 18 Септември 2013, 13:16:10 pm »
So taa razlika so porsheto mozes mast da mu izvadis i maka nema, a Alfata tro ke se raspadne pri maltretiranje.

Patem ova e izjava na Covek so se trka ne moja !

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #5911 на: 18 Септември 2013, 13:17:16 pm »
А чоекот што се трка ја има маста вадено на оваа Алфа така?

И бтв, не е битно. Барем прекрасно ѓубре ќе биде, а не безживотна пепељара.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5913 на: 18 Септември 2013, 13:26:10 pm »
Королата ми е чудна. Претходно беше досадна, али си беше сосема солидно возило. Сега ми е мноооогу чудна.

Лексусот изгледа као да бил у сообраќајка уште пред да излезе од фабрика.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #5914 на: 18 Септември 2013, 13:27:31 pm »
Мене пак тојотава ми изгледа доста интересно. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #5915 на: 18 Септември 2013, 13:28:07 pm »

Ne ima mast vadeno na Porshe, a drugarmu ima vozeno eden Milion Allfi bidejki e Alfista i samiot toj ne ocekuva pogolem kvalitet ni od vitaminov C.

Znaci za Porsheto komentarot e od covek so vozi Porshe na trki a komentarot za Alfata e od Alfista, samo realen a ne magepsan! :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #5916 на: 18 Септември 2013, 13:29:18 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5917 на: 18 Септември 2013, 13:35:02 pm »

Ne ima mast vadeno na Porshe, a drugarmu ima vozeno eden Milion Allfi bidejki e Alfista i samiot toj ne ocekuva pogolem kvalitet ni od vitaminov C.

Znaci za Porsheto komentarot e od covek so vozi Porshe na trki a komentarot za Alfata e od Alfista, samo realen a ne magepsan! :)

Е ако де, да се живи и здрави двајцата. Мене коментарот ми е:

На ваков лик и изглед на 4С, Поршето не го ни глеам, па колку сака нека е (ако е) посупериорно за возење. Ќе му ги простам фаровите :)

Samo sto citav za nea vo Bugarsko spisanie "Auto Motor Sport" , ne mi se veruva deka vo ponudata ima samo eden dizelski motor od 1.4 litra i 90 konja?

Мислам дека нареден дизел е 2.0 или 2.2, што би рекло, многу висока цена за продажба. Претпоставувам, не тврдам.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #5918 на: 18 Септември 2013, 13:36:40 pm »
Е добро де за фацата и ја се сложувам, ама на Витаминот треба да му ги извадиш  Очите прво па да го возиш! ;D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #5919 на: 18 Септември 2013, 14:08:43 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

http://www.carclub.mk/2013/09/18/novite-toyota-corolla-i-lexus-is-oficijalno-pretstaveni-vo-makedonija/

Samo sto citav za nea vo Bugarsko spisanie "Auto Motor Sport" , ne mi se veruva deka vo ponudata ima samo eden dizelski motor od 1.4 litra i 90 konja?
od edna krajnost vo druga...  :-\
prvata bez dizajn, ovaa matriX ...
a da so D motorive tam'n za drug @Falanga... 
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #5920 на: 18 Септември 2013, 14:11:39 pm »
Искрено не се лоши моторите, а и колата. Иако реално фали 3.8 V6 bi-D4D ама и вака ќе пројде. Бензинците се за жалење...

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #5921 на: 18 Септември 2013, 15:29:38 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Многу поштени се прават. Демек другиве сакаат да не ограбат, а Алфа го нуди истото за помала цена. Како да не знаеме дека истите луѓе што ги прават цените за 4C, ги прават цените и за Ферари 458. Толку им се може, инаку повисока цена ќе му ставеа. Очигледно е колку вреди значката.

Најдобрите работи кај 4C се малата маса и интересната предница. Прифатливи ми се предните светла. Убави се и отворите за воздух позади вратите. Задниот спојлер е сосема друга приказна. Многу ми е грда од позади, нешто слично како Мито. На сила како да е бутнат спојлерот помеќу задните светла. За разлика од 4C задниот дел кај новиот Кајман е прекрасен. Предницата е неинтересна но е далеку од грда.

8C беше ремек дело од секој агол, 4C е не толку успешен обид да се пикнат сите тие елементи во многу помало возило.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #5922 на: 18 Септември 2013, 15:48:06 pm »
Решение = токмак

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #5923 на: 18 Септември 2013, 15:49:06 pm »
8C беше ремек дело од секој агол, 4C е не толку успешен обид да се пикнат сите тие елементи во многу помало возило.

За жал, истото важи и за МиТо и за Џулиета. Нејсе, не е тоа муабетот.

Alfa Romeo е премиум бренд, меѓутоа колку и да сакаат да биде така, не се на ниво (барем во однос на бренд) на Porsche и Jaguar. Во секој случај, одличен потег им е 4C, им требаше вакво возило.

Од друга страна, јас не би дозволил кола без серво.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #5924 на: 18 Септември 2013, 16:58:38 pm »
@V, не се прават многу поштени. Alfa ќе заработи многу помалку на рачно изработени 4c отколку Porsche на потполно автоматизирано произведени Cayman-и. Ама без заработка нема да поминат, тоа е јасно ко` ден. Kaj ednive (alfa) парите ти одат на lightweight шасија, со релативно просечен мотор (ко` во секој хот-хеч), а кај cayman ти одат на греени седишта и радио со 16 звучници и ретровизори што се склапаат на дугме. Твое е да избереш за што ќе ги дадеш парите.

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.