Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2650849 пати)

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #3165 на: 30 Октомври 2012, 17:51:15 pm »
@RedBaron

Ти не знаеш што збориш другар.

Зарем Ферари треба некого да достигнува..?

Знаеш ли ти уствари што кола е Ферари Енцо..?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34340
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3167 на: 30 Октомври 2012, 18:01:08 pm »
Хаха, и овие Курир... леле ова новинариве испоаѓа се најпроста категорија во државава:

„Потрошувачката на гориво исто така е еден дел врз кој доста се работело, така што автомобилот сега троши 25 литри на 200 километри. Само за споредба, автомобилот на некогашниот претседфател Брежњев трошеше неверојатни 65 литри на сто километри“

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55133
  • Махер
« Одговори #3168 на: 30 Октомври 2012, 18:04:05 pm »
Ова треба да се затвори под хитно...

Отсутен edonos

• Сениор
« Одговори #3169 на: 30 Октомври 2012, 18:04:59 pm »
Дени глеам овие денови се нешто ти смета..

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6568
« Одговори #3170 на: 30 Октомври 2012, 18:08:35 pm »
Али ова - Вејрон поставува нови стандарди, и токму тие 1.000 коњи треба да се бенчмарк за останатите, да се обидат да ги достигнат. Што е поентата да се натпреварува таа бројка да ја помине? Ќе го цитирам Jezza - Конкорд момент.

Ептен не ми е јасно што сакаш да кажеш. 1000 коњи, мислам ние гледаме некои Голфови ГТИ, V6 машини и ги нарекуваме ѕверови. Гледаме Ферари со 500 коњи и сите паѓаме во несвест. Ама 1000 коњи? И сега Ферари е геј што не ги достигнал? Нема поента да се извади едно ново легендарно супер возило само затоа што нема 1001 коњ? Мислам, немој да ме јебеш. Не правиме муабет за камиони, багери, бродови, локомотиви. Правиме муабет за автомобили.

Никој не рече дека Ферари е геј - прва работа. Ние што гледаме ГТИ, V6 и паѓаме во несвест - тоа е недостаток на времето во кое живееме, и условите во кои живееме. Никогаш не пререков дека сме криви за тоа, али мораме да ги рашириме хоризонтите малку, и да гледаме пошироко. Каде ќе беа (пример) денешните милион-кор процесори, без Пентиум 2?

Поентата ми беше - ако не се возилата како Вејрон, нема да има напредок. Знаеш што е Форд Модел Т, нели?

Башка, на крајот, каде го спомнав Енцо? Кај го оспорив Енцо и неговите квалитети? Го прочита ли мојот пост? Јас го извадив делот од твојот пост, што сакав да го продискутирам. Енцо - го немаше ни таму, ни во мојот пост, така да..

Ќе те замолам, "не те јебам" воопшто. Има теми за таков начин на комуникација - Рекла-казала, пример. Овде, мислам дека не му е местото. Башка, кај ги измеша багерите, бродовите, локомотивите.. Немој, молимте.

@RedBaron

Ти не знаеш што збориш другар.

Зарем Ферари треба некого да достигнува..?

Знаеш ли ти уствари што кола е Ферари Енцо..?

Јас незнам што зборам? Фала ти - кога направи ти муабет со мене, за да знаеш дали јас знам што зборувам?

И да, Ферари треба да стигнува - факт е дека Вејрон е подобар автомобил од било кое модерно Ферари, по перформанси и бројки барем.

Сигурен сум дека и ти незнаеш што кола е Енцо. Истото важи и за тебе, како и за Фаланга - каде го оспорив Енцо, за да реагирате толку жестоко? Полека малку, прво прочитајте ги постовите подобро, па реплицирајте.

п.с. ќе ги замолам админот и модераторите вакви агресивни постови во иднина да ги санкционираат, со "јебење" и "не знаеш што збориш". Причина, никого не повикав на таков начин на комуникација.

Благодарам.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55133
  • Махер
« Одговори #3171 на: 30 Октомври 2012, 18:14:52 pm »
Дени глеам овие денови се нешто ти смета..

Гледај, гледај. За гледање пари не зимаме.

Отсутен edonos

• Сениор
« Одговори #3172 на: 30 Октомври 2012, 18:21:54 pm »
Ферари требал да стигнува кола направена пред неполни,чекај колку 5 години..?

Нека направат и 2000 коњски вејрон,традиција ко ферари никогаш нема да имаат,на крај краева тоа се поштува не некоја ебана кола со 1001 кс,и 5 годишна традиција..

П.С.
Извини за "агресивноста" моја,таков сум,незнаев дека си толку нежна..

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #3173 на: 30 Октомври 2012, 18:24:24 pm »
Ферари требал да стигнува кола направена пред неполни,чекај колку 5 години..?

Нека направат и 2000 коњски вејрон,традиција ко ферари никогаш нема да имаат,на крај краева тоа се поштува не некоја ебана кола со 1001 кс,и 5 годишна традиција..

П.С.
Извини за "агресивноста" моја,таков сум,незнаев дека си толку нежна..

ОК, не сме на иста бранова должина. Фала ти, слободен си!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34340
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3174 на: 30 Октомври 2012, 18:26:14 pm »
РедБарон, со сета почит и извинување кон тебе за агресивноста :) немој сега да правиш драми. И онака твојот пост не ми беше јасен па не знам што уствари сакаше да кажеш. Ако сакаш да го преформулираш тоа што го напиша, be my guest.

Отсутен edonos

• Сениор
« Одговори #3175 на: 30 Октомври 2012, 18:26:29 pm »
Абсолутно дека не сме,светлоносни години си поназад..

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #3176 на: 30 Октомври 2012, 18:32:12 pm »
РедБарон, со сета почит и извинување кон тебе за агресивноста :) немој сега да правиш драми. И онака твојот пост не ми беше јасен па не знам што уствари сакаше да кажеш. Ако сакаш да го преформулираш тоа што го напиша, be my guest.

Па кога не ти е јасен постот, зошто трчаш да одговориш? Виде дека си цитиран, и.. Али, ОК, нема везе.

Гледам дека со тебе и со edonos тешко ќе се разбереме. Како да ти преформулирам појасно, да цртам? Незнам, тоа ми е максимумот. Во кратки црти - Вејрон е број 1 автомобил некогаш направен, по многу, речиси сите параметри. Точка. Никој, ама баш никој не би требало да си дозволи да ги оспорува 1000 коњи на Вејрон, туку подобро е да се обиде да ги достигне, за да имаме бенефит ние во иднина.

Уште еднаш ќе ти напоменам - Енцо не го спомнав во никаква, а не пак во негатива конотација. Рамо до рамо со Вејрон во се, освен во бројки и перформанси. Никој не помеша традиција никаде, повторно - муабет кој не сум го направил.

Башка, не сум од оние типови што ставаат традиција пред се - ако некој го прави тоа подобро, не 5 години - 2 месеци нека е пресен. Едноставно, подобар е.

На крајот од краиштата, сите си имаме право на сопствено мислење, нели?
« Последно менување: 30 Октомври 2012, 18:42:26 pm RedBaron »

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #3177 на: 30 Октомври 2012, 18:32:31 pm »
Абсолутно дека не сме,светлоносни години си поназад..

Да, така е. И ти си светлоНОсни години наназад, со правописот - аПсолутно.
« Последно менување: 30 Октомври 2012, 18:45:57 pm RedBaron »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30193
    • CARclub.mk
« Одговори #3178 на: 30 Октомври 2012, 18:36:04 pm »
Ај олабавете се. РедБарон, Фаланга и Едонос, мирни, бројте до 10.

Генерално, се слагам со РедБарон дека Бугати постави своевиден бенчмарк, со кој (сакале или не) се споредуваат сите supercars. Во секој тест на некое супер-возило ќе прочитате „скоро брз како вејрон“, или нешто такво.

Во моментов никој производител (па ни Ферари, нит Ламборгини) нема возило кое може да се споредува со Вејрон. Дали има поента другите да прават коли? Секако дека има. Пак ќе нагласам дека „колегите“ од Точка тресат зелени, па затоа и дискусијава.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #3179 на: 30 Октомври 2012, 18:37:29 pm »
Ај олабавете се. РедБарон, Фаланга и Едонос, мирни, бројте до 10.

Генерално, се слагам со РедБарон дека Бугати постави своевиден бенчмарк, со кој (сакале или не) се споредуваат сите supercars. Во секој тест на некое супер-возило ќе прочитате „скоро брз како вејрон“, или нешто такво.

Во моментов никој производител (па ни Ферари, нит Ламборгини) нема возило кое може да се споредува со Вејрон.

Имено.

HyperCar, I might add. Фала богу, некој со одличен резон, а и авторитет. Фала, Зеро.