Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2925866 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44957
  • Il Moderatore
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #2595 на: 05 Септември 2012, 15:04:18 pm »
Lesnata sasija dobiva lajk od mene. Jas zboruvav za evtinoto podvozje (Golf ke lezi na osnova od Polo), a toa ne e isto.

The Golf VII will use the new MQB platform, shared with the new Audi A3, new SEAT León and upcoming Škoda Octavia.

??! Некако не ми улетува поло во муабетов.....
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2596 на: 05 Септември 2012, 15:04:43 pm »
Фаланга, си смешал брзини. Горната слика е од Поло, долната е од Голф.

Тачно, Така и пишува: новото поло е исто како стариот Голф

http://www.n24.de/news/newsitem_4870562.html

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2597 на: 05 Септември 2012, 15:06:19 pm »
Lesnata sasija dobiva lajk od mene. Jas zboruvav za evtinoto podvozje (Golf ke lezi na osnova od Polo), a toa ne e isto.

The Golf VII will use the new MQB platform, shared with the new Audi A3, new SEAT León and upcoming Škoda Octavia.

??! Некако не ми улетува поло во муабетов.....

Nikako, od Mars e padnato...

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2598 на: 05 Септември 2012, 15:06:58 pm »
Па ако имаш извор официјален дека Голф оди на платформа на Поло а не на Ауди тогаш дај да видиме.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
« Одговори #2599 на: 05 Септември 2012, 15:08:25 pm »
MQB ќе се користи за возила од големината на Поло, па до големината на Пасат. Според најавите, би требало да биде основа за Polo, Fabia, Golf, Octavia, Leon, A3, Passat и Audi A4.

ОСНОВА. За секој модел ќе се разликува должината, меѓуоскиното растојание, ширината помеѓу тркалата, итн. Исто како VH платформата на Aston Martin.

@Falanga: Ентериерите се слични. Не се исти. Не ти ја разбирам поентата. Прво ме прашуваше за разлики во ентериер помеѓу Golf VI и Golf VII, за на крај да ми споредиш Голф и Поло. Се подзаеба па проба да се извадиш со тоа што го едитираше постот?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2600 на: 05 Септември 2012, 15:09:00 pm »
По првата половина на годината, односно после изминати седум месеци Ford Focus ја надмина по број на продажби Toyota Corolla и во моментот е најпродаваниот автмобил на светот.

Од Ford наведуваат дека од почетокот на годината до крајот на месец јули се продадени 522.821 примероци на Focus од кои 153.400 завршиле на пазарите во Европа.

Големите бројки се надоврзуваат на остварувањата од минатата година кога Ford продаде 860.000 примероци на Focus во цел свет. Годинава заклучно со јули се продадени повеќе примероци и од Toyota Corolla и од Volkswagen Golf.

Воедно со Focus, Ford крунисува едно големо достигнување. Имено од лентите на фабриката на Ford во Рајонг во Тајланд се симна 350 милионитото возило со беџот на Ford во историјaта на марката кое е токму Focus.

Бројката од 350 милиони произведени примероци во 109 годишната историја на Ford е еквивалент на производство на едно возило на секои 10 секунди. Бројката е далеку поголема од 200 милиони на Toyota.

Има уште една споредба. Доколку овие 350 милиони возила се наредни едно зад друго стигнуваат до месечината и назад и тоа два пати.

http://vozi.com.mk/vesti/ford-focus-e-najprodavaniot-avtomobil.html

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2601 на: 05 Септември 2012, 15:09:50 pm »
Cars based on MQB are expected to range from superminis to large family cars, replacing the current generations of models. MQB will hence supersede the current PQ25, PQ35 and PQ46 platforms.

All Volkswagen Group MQB platform cars will share the same engine, front axle and pedal box positioning, but the platform will be flexible enough to allow individual models to have a variety of wheelbase, track and external dimensions.

Објаснување специјално за кривини со дупки: Подвозје <> Платформа.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2602 на: 05 Септември 2012, 15:10:44 pm »
Да не бидам погрешно сватен, ама ова важи за повеќето марки, коли вадат на секој две години, да можат и на година дена ќе вадат нови генерации на истите модели само за пари да се зимаат.

Жими Андреа на Ленка е работава, исти к*р друго поковање!

Голф 7... шо е ново кај Голф 7 во споредба со Голф 6? Новата Олеснета Шасија (за да заштедат на маетријали) или цилиндрите шо се гасат ??

Ова многу почнува да заликува на продолжувањата Роки и Рамбо само што во веков во кој живееме изгледа им треба повеќе време да снимат филмско продолжение одколку да исфрлат "НОВА" генерација не некое возило.

@Zero: Честито додатни 30 % девалвација на вредноста на твоето Калимеро 6 кога ќе испадне братм му VW Roki 7.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2603 на: 05 Септември 2012, 15:15:27 pm »
Ne mora, dovolno e da napravat vozilo sto nema da se rasipuva.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2604 на: 05 Септември 2012, 15:19:03 pm »
@Falanga: Ентериерите се слични. Не се исти. Не ти ја разбирам поентата. Прво ме прашуваше за разлики во ентериер помеѓу Golf VI и Golf VII, за на крај да ми споредиш Голф и Поло. Се подзаеба па проба да се извадиш со тоа што го едитираше постот?

Нешто си ми негативно наелектризиран. Не те напаѓам воопшто ниту го напаѓам Голфот. Те прашав чисто за коментар во врска со ентериерот. Потоа ја најдов сликата со разликите на германски сајт на германски јазик и од прво не забележав дека се работи за Поло, мислев дека споредуваат Голфови. Не пробувам од ништо да се извадам, си праиме муабет. Затоа и го постирав сајтот каде вика дека во новото Поло го воведуваат концептот од стариот Голф.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #2605 на: 05 Септември 2012, 15:20:16 pm »

Кога некој ќе успее да направи вакво возило, нема да има доволно пари на планетава што ќе можат да го платат. Али да, битно е да се трола.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2606 на: 05 Септември 2012, 15:21:47 pm »

Bujrum

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
« Одговори #2607 на: 05 Септември 2012, 15:22:27 pm »
Сторијата е од 2ри Март 2009-та, кога се спремаше да излезе новото Поло, и е за тоа дека му дале ентериер сличен на тогашниот Голф (6).

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2608 на: 05 Септември 2012, 15:25:36 pm »

Кој да направи такво возило? Не се занесуј па и ти сеа озбилен муабет си праиме!

А скоро повеќето автомобилските марки играат исто оро...две напред три назад...к*р се тресе у ладна вода...јајца у несвест паѓаат!

Шо французиве поарни да не се, прво Витамин C4, па после Витамин C4 Forte, (Читај француска емитација на Голф) и која е разликата? Е да...Јелен има Рогове?

И твоиве почнаа нешто многу да ИИИИИИИИ..кааат со И серијава...ќе се усерат брзо така ми се чини?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2609 на: 05 Септември 2012, 15:28:23 pm »
По првата половина на годината, односно после изминати седум месеци Ford Focus ја надмина по број на продажби Toyota Corolla и во моментот е најпродаваниот автмобил на светот.

Lajk :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!