Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2924171 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #2565 на: 05 Септември 2012, 11:45:58 am »
Да да инаку не им се добри колите ниту на нив нити на Mazda Lexsus  итд..ах леле леле свашта . Па има агенции кои прават истражувања за квалитет па повелете процитајте кај се наоѓа ФВ а каде на овие што им треба маркетинг дека им се добри колите а уствари не им биле такви

ДА, најчесто јапанските производители (поточно Субару) се на самиот врв на истражувањата. Најиздржливи возила, најдобар сервис итн итн... Еве за пример ќе земам испитувања на ADAC во Германија. Според чиста веројатност и статистика, што мислиш, со колкав процент во тие истражувања учествува VW, а со колкав процент учествува Subaru? Колку коли продава VW, а колку Subaru? Нели е ствар на чиста логика, ако VW продава (карикирам) 100 000 возила годишно, а Subaru продава 5 000, процентот на расипливост да е на страната на VW, чисто поради тоа што е поголема веројатноста на толкав број на продадени автомобили, да има повеќе кварови??

У задниве години, Dacia сосема солидно котира на тие истражувања... Колку сакаат нека се подобрени и напреднати, сепак Dacia е далеку од референтен и респектабилен бренд нели? А и они кај нас нудат 5 години гаранција.

Гаранцијата си е (претежно) маркетиншки трик, и ретко што друго. Еве да речеме, ѕирни ги сајтовите на Hyundai, Kia, Dacia и види колкаво внимание и простор се посветува на гаранцијата. А сега, види ги сајтовите на некој на којшто не му треба таков вид на реклама: Mercedes, BMW, Audi, Volvo итн итн...

Мене на шољата у вц ми нудат 12 години гаранција... Ама тоа не значи дека треба да паѓам у несвес за тоа, или дека тие што ми нудат 3 години гаранција на нивната шоља, по дифолт значи дека нивната не ја бива, или помалце ќе ми врши работа.

Бек ту темата, вчера ја видов Toyota GT86, и се осетив као на потресен малце... Фантастично изглеа!!

Ti bar treba da znaes podobro.

Testiranjata na ADAC, odnosno postignatite rezultati na brendovite se odnesuvaat na vkupen procent, a ne na vkupno ucestvo na vozila. Taka da, dali Golf ucestvuval so 100.000 vozila, a Hyundai samo so 10.000 prodadeni, na krajot se zema % na rasiplivost, odnosno kvarovi, poplaki i se drugo sto se testira.

I vtora rabota, Dacia konkurira dobro samo kaj korisnickoto zadovolstvo, odnosno tie koi ja kupuvaat se zadovolni, dodeka vo testot na ADAC, kade pokraj zadovolstvo, imas servis, kvarovi, garancija, poplaki, test na kola posle izminati 100.000 km, Dacia e daleku od visokite mesta.

Hyundai e na prvo mesto, vtoroto go delat Mazda, Toyota i Honda, tretoto go delat BMW, Mercedes i Audi. Fehlervagen e na 15to ili taka nekako.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2566 на: 05 Септември 2012, 11:48:54 am »
Тоа ти е исто ко да земеш жена затоа што добро готви и чисти по дома...

А за клецање по комши ќе мора да бараш. Е Лошко Лошко....

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20887
« Одговори #2567 на: 05 Септември 2012, 12:13:52 pm »
Да да инаку не им се добри колите ниту на нив нити на Mazda Lexsus  итд..ах леле леле свашта . Па има агенции кои прават истражувања за квалитет па повелете процитајте кај се наоѓа ФВ а каде на овие што им треба маркетинг дека им се добри колите а уствари не им биле такви

ДА, најчесто јапанските производители (поточно Субару) се на самиот врв на истражувањата. Најиздржливи возила, најдобар сервис итн итн... Еве за пример ќе земам испитувања на ADAC во Германија. Според чиста веројатност и статистика, што мислиш, со колкав процент во тие истражувања учествува VW, а со колкав процент учествува Subaru? Колку коли продава VW, а колку Subaru? Нели е ствар на чиста логика, ако VW продава (карикирам) 100 000 возила годишно, а Subaru продава 5 000, процентот на расипливост да е на страната на VW, чисто поради тоа што е поголема веројатноста на толкав број на продадени автомобили, да има повеќе кварови??

У задниве години, Dacia сосема солидно котира на тие истражувања... Колку сакаат нека се подобрени и напреднати, сепак Dacia е далеку од референтен и респектабилен бренд нели? А и они кај нас нудат 5 години гаранција.

Гаранцијата си е (претежно) маркетиншки трик, и ретко што друго. Еве да речеме, ѕирни ги сајтовите на Hyundai, Kia, Dacia и види колкаво внимание и простор се посветува на гаранцијата. А сега, види ги сајтовите на некој на којшто не му треба таков вид на реклама: Mercedes, BMW, Audi, Volvo итн итн...

Мене на шољата у вц ми нудат 12 години гаранција... Ама тоа не значи дека треба да паѓам у несвес за тоа, или дека тие што ми нудат 3 години гаранција на нивната шоља, по дифолт значи дека нивната не ја бива, или помалце ќе ми врши работа.

Бек ту темата, вчера ја видов Toyota GT86, и се осетив као на потресен малце... Фантастично изглеа!!

Testiranjata na ADAC, odnosno postignatite rezultati na brendovite se odnesuvaat na vkupen procent, a ne na vkupno ucestvo na vozila. Taka da, dali Golf ucestvuval so 100.000 vozila, a Hyundai samo so 10.000 prodadeni, na krajot se zema % na rasiplivost, odnosno kvarovi, poplaki i se drugo sto se testira.

I vtora rabota, Dacia konkurira dobro samo kaj korisnickoto zadovolstvo, odnosno tie koi ja kupuvaat se zadovolni, dodeka vo testot na ADAC, kade pokraj zadovolstvo, imas servis, kvarovi, garancija, poplaki, test na kola posle izminati 100.000 km, Dacia e daleku od visokite mesta.

Hyundai e na prvo mesto, vtoroto go delat Mazda, Toyota i Honda, tretoto go delat BMW, Mercedes i Audi. Fehlervagen e na 15to ili taka nekako.

@LP: И пошто ти знаеш многу подобро... Сакаш да кажеш дека поголемиот волумен на продадени возила нема никаква врска со поголемата веројатност за расипливост? Од што зависи тој „вкупен процент“?

И втора работа... Имаш 2000 купци на Дачија, и 20000 купци на ФВ. Ако 1000 од првите се задоволни од возилото, тоа е супер скор за Дачија. Ако само 1000 се задоволни од вторите, тоа е катастрофален скор за ФВ. Зошто? Поради тоа што при горенаведниот волумен на продадени возила, дури 50% од сопствениците на Дачија се задоволни од своето возило, а 95% од другите сопственици се незадоволни од својот избор? Нига плиз.

Таков вид на „сфаќање“ на статистиките се главно орудие и на моменталнава власт, според која, Македонија има најевтина струја во регионот, во кој магично се вклучуваат Словачка и Чешка (dafuq??), а се исклучуваат Србија, Косово и БиХ... Јет аген, нига плиз.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30613
    • CARclub.mk
« Одговори #2568 на: 05 Септември 2012, 12:15:22 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2569 на: 05 Септември 2012, 12:15:52 pm »
Ја оружнеа бе, душичка...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30613
    • CARclub.mk
« Одговори #2570 на: 05 Септември 2012, 12:17:00 pm »
Многу, многу ретко фејслифтираното возило е поубаво од оргиналното.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2571 на: 05 Септември 2012, 12:18:01 pm »
Agreed!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2572 на: 05 Септември 2012, 12:33:06 pm »
Што му фали бе, ќемислат дека си Џемз БонТ у мало издание.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2573 на: 05 Септември 2012, 12:39:07 pm »
:(( Само бандажот е закон :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2574 на: 05 Септември 2012, 12:40:49 pm »
Хаха, се јави љубоморниот сопственик на стар модел на Фиеста ;D

No offense, те р’чкам малце :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2575 на: 05 Септември 2012, 12:43:18 pm »
Сите станаа сеа Астон Мартин :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2576 на: 05 Септември 2012, 12:45:35 pm »
Хахахаха Фалангаааа беее :)))) Мојата поубаваааа еееее :) не ја мењам за оваа :))))

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2577 на: 05 Септември 2012, 12:52:35 pm »
Yea yea, that's what they all say ;D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7781
« Одговори #2578 на: 05 Септември 2012, 13:45:29 pm »
Многу, многу ретко фејслифтираното возило е поубаво од оргиналното.

Only BMW can do that ....

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2579 на: 05 Септември 2012, 14:00:23 pm »
Да да инаку не им се добри колите ниту на нив нити на Mazda Lexsus  итд..ах леле леле свашта . Па има агенции кои прават истражувања за квалитет па повелете процитајте кај се наоѓа ФВ а каде на овие што им треба маркетинг дека им се добри колите а уствари не им биле такви

@LP: И пошто ти знаеш многу подобро... Сакаш да кажеш дека поголемиот волумен на продадени возила нема никаква врска со поголемата веројатност за расипливост? Од што зависи тој „вкупен процент“?

И втора работа... Имаш 2000 купци на Дачија, и 20000 купци на ФВ. Ако 1000 од првите се задоволни од возилото, тоа е супер скор за Дачија. Ако само 1000 се задоволни од вторите, тоа е катастрофален скор за ФВ. Зошто? Поради тоа што при горенаведниот волумен на продадени возила, дури 50% од сопствениците на Дачија се задоволни од своето возило, а 95% од другите сопственици се незадоволни од својот избор? Нига плиз.

Таков вид на „сфаќање“ на статистиките се главно орудие и на моменталнава власт, според која, Македонија има најевтина струја во регионот, во кој магично се вклучуваат Словачка и Чешка (dafuq??), а се исклучуваат Србија, Косово и БиХ... Јет аген, нига плиз.

Imas problem so svakanjeto na terminot procent. Nikoj ne go interesira kolku proizvel W, ovde se vodi statistika kolkav procent od proizvedenoto e feler. Sekako deka pogolemoto proizvodstvo nosi pogolemi sansi za feler, osven ako ne si Hyundai, Toyota, Honda ili Mazda. Tie znaat kako da proizveduvaat ogromni kolicini na vozila so najmal procent na feler.

Hyundai e #4 proizvoditel vo svetot, zad #3 Fehlerwagen sto znaci proizveduvaat priblizno ist broj na vozila. Sansite za pojava na feler vo proizvodstvoto treba da se priblizno identicni. No spored ADAC, Hyundai e #1, W e na #15.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need