Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Сега немаат, затоа сакаат до мид 2026 да се вратат, и мене ми се свиѓа тоа што го праат:
Ако мислат да им биди топ енд и да го замени Ц63,тогаш ќе го направат да биди конкурент на М3.
Цитат: MecheTo на 19 Февруари 2026, 20:53:20 pmАко мислат да им биди топ енд и да го замени Ц63,тогаш ќе го направат да биди конкурент на М3.Луѓе купуваат АМГиња за V8ицата, не за редна шеска. За редна шеска БМВ-овите М турбо I6ки се класи над, зошто имаат 2 децении R&D зад нив.
Баш ќе ти се засвиѓа со нова целосно електрична AMG C класа средина на 2027, 105kWh капацитет на батерија и околу 800kW peak моќност.
Новиот Ауди RS5 денес со премиера, 2,3 тони возило, електро мотор, пластично знакче напред in no mans land, ефтина пластика внатре, 3 екрани под агол. Мајко мила. (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Цитат: Tommy на 19 Февруари 2026, 15:55:37 pmНовиот Ауди RS5 денес со премиера, 2,3 тони возило, електро мотор, пластично знакче напред in no mans land, ефтина пластика внатре, 3 екрани под агол. Мајко мила. (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Денес ми излезе на Инстаграм, дека новата RS5 во седан изведба има 330 литри багажник, додека караванот 360, ради хибридниот погон и батериите. Па која е поентата тогаш? М2ката моја има 390 литри...
Јебига, кватро погонот, односно карданот и диференцијалот си бараат простор, а кога на тоа ќе се додадат и батериите... Али... Да бидам искрен, да можам да си го дозволам, не би ми сметало.