Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2550136 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #19875 на: 05 Септември 2025, 11:48:09 am »
Она повеќе не се бубрези, туку мустаќи.

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #19876 на: 05 Септември 2025, 12:18:58 pm »
На прв поглед, маската напред ме потсети на ова

Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 403
  • Macedonia
« Одговори #19877 на: 05 Септември 2025, 12:49:59 pm »
Како да се труделе грдо да изгледа, прелошо.

Мене па добро ми изгледа, многу почист и поедноставен дизајн од досегашните.

Ова е почист дизајн, како целина има симетрија. Можеби Хондите хечбеци исто така имаат некоја симетрија. А тоа од BMW како заби буквално. Речиси секој постар BMW грил од напред изгледа поубаво

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3034
  • Слобода или смрт
« Одговори #19878 на: 05 Септември 2025, 13:46:28 pm »
Грандлендот го зачекав во некој мол со истава боја и фул опрема. 40+к беше а изгледаше она мех како кола од суб 20к. Опел се жива катастрофа под стелантис.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #19879 на: 05 Септември 2025, 14:00:12 pm »
Мене искрено не ми е јасно зошто Opel не си го сочуваа Frontera-та во истиот ретро олд скул стил. Јапонците се пример како треба – Land Cruiser, Suzuki, Nisan… сите ги модернизираа, ама концептот за вистински 4x4 им остана ист.Не дозволија да исчезнат

Овој модел на Frontera, и со 5 врати и со 3 врати, се покажа одличен. Да, имаше проблем со бош пумпата после 200 илјади километри, ама тоа беше нешто што можеше да се среди впрочем и кај сите теренци со тој мотор што се вградуваше тоа им беше нека мана. Во суштина беше издржлив, робустен, и многу повеќе теренец отколку денешниве SUV пластики.

По мене, ова е едно од најдобрите што Opel некогаш го направил. Голема штета што не го сочуваа баш таков каков што беше – со свој карактер, со олд скул филозофија, а истовремено практичен за секојдневие и сите терени.

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 403
  • Macedonia
« Одговори #19880 на: 05 Септември 2025, 14:29:15 pm »
Грандлендот го зачекав во некој мол со истава боја и фул опрема. 40+к беше а изгледаше она мех како кола од суб 20к. Опел се жива катастрофа под стелантис.

Се согласувам, ама повеќе ми беше споредбата со изгледот од напред, за се друго е така. Исто и со Фронтерата, нема врска сегашната со претходната.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4018
« Одговори #19881 на: 05 Септември 2025, 14:34:56 pm »

Суб 20к? Такви се само Ц3 и Ц3 Аиркросс, и уште некоку други модели. Не вервам дека Грендленд делува како 20к возило од она што го гледам онлајн и бидејќи ги имам убаво разгледано овие суб 20к возила.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30064
    • CARclub.mk
« Одговори #19882 на: 05 Септември 2025, 15:15:24 pm »
Мене искрено не ми е јасно зошто Opel не си го сочуваа Frontera-та во истиот ретро олд скул стил. Јапонците се пример како треба – Land Cruiser, Suzuki, Nisan… сите ги модернизираа, ама концептот за вистински 4x4 им остана ист.Не дозволија да исчезнат

Овој модел на Frontera, и со 5 врати и со 3 врати, се покажа одличен. Да, имаше проблем со бош пумпата после 200 илјади километри, ама тоа беше нешто што можеше да се среди впрочем и кај сите теренци со тој мотор што се вградуваше тоа им беше нека мана. Во суштина беше издржлив, робустен, и многу повеќе теренец отколку денешниве SUV пластики.

По мене, ова е едно од најдобрите што Opel некогаш го направил. Голема штета што не го сочуваа баш таков каков што беше – со свој карактер, со олд скул филозофија, а истовремено практичен за секојдневие и сите терени.

Оваа Фронтера не ја направил Опел, па не ни може да биде „едно од најдобрите што Opel некогаш го направил“. Старата Frontera беше ребрендирано Isuzu MU.

Она повеќе не се бубрези, туку мустаќи.

Новите Neue Klasse модели влечат инспирација од оригиналните Neue Klasse од 60-тите и 70-тите години.

Си има приказна. Мене вака на прва, ми изгледа добро, нешто што прошливе 3-4 години не ми се десило за BMW. И многу често, на слики е едно, во живо е друго. Така ми беше и со M3/M4 и новата M5.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #19883 на: 05 Септември 2025, 15:35:01 pm »
Не сум знаел, знам дека имаше две серии од 1990, некоја до 2003/4 што се произведува супер естетски беа скроени и со 3 и со 5 врата мотор,преноси се супер  па и  гумата позади баш екстра скроено.Сепак, некако тој модел Opel го стави во добра конкуренција во категоријата џипови во тоа време со сериозни брендови. За нас понеупатени, детално секогаш со Frontera се асоциравме на Opel.Не знајеки дека во позадина сепак имало поврзаност со исузу.Исузу задржа на квалитет како впрочем сите јапанци до денс-денес алал да им е.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #19884 на: 05 Септември 2025, 16:42:02 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Чичо Хитлер да беше жив тоа време, ќе ја сменеше бубата со ова.

За новово...
Повеќе задницата ми смета отколку предницата.
Ама има друг момент, како целина делува поурамнотежено од претходните модели.
Можеби има надеж, следните да бидат и подобри :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #19885 на: 05 Септември 2025, 20:21:43 pm »

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #19886 на: 05 Септември 2025, 21:26:42 pm »
И старите модели ми изгледаат како Хитлер во мустаќите,
ама на кој не му смета нека купува, не дека јас бев исилен. :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #19887 на: 06 Септември 2025, 16:16:04 pm »
Ако сакаа можеа да прават ретро троубек. Еве:

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1722
« Одговори #19888 на: 06 Септември 2025, 16:38:16 pm »

10 пати подобро изгледа. Ќе го приспособеа за кросовер, и пак подобро ќе изгледаше.
« Последно менување: 06 Септември 2025, 16:44:57 pm andrejnaumovski »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #19889 на: 06 Септември 2025, 20:33:31 pm »

10 пати подобро изгледа. Ќе го приспособеа за кросовер, и пак подобро ќе изгледаше.
Да, ама BMW се вродени идиоти, освен пар перфектни модели, останатите 100 модели им се утка тотална. Глупи капиталисти.