Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2332496 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #17490 на: 04 Март 2021, 22:03:13 pm »
Мислам дека ја претеруваат со ова фулл електриков за толку брзо и целиов тој хајп ама ајде, времето ќе покаже.

Јас му се радувам и се надевам дека ќе ги утепа цените на бензинците што се сега нови, а после ќе бидат 5-6 години стари. :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34129
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #17491 на: 04 Март 2021, 23:17:17 pm »
Мислам дека ја претеруваат со ова фулл електриков за толку брзо и целиов тој хајп ама ајде, времето ќе покаже.
Ќе се сопнат на инфраструктура...
На најлесното

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43840
  • Il Moderatore
« Одговори #17492 на: 05 Март 2021, 07:16:39 am »
На најлесното
Прво, сами си пукаат у нога со различни стандарди за „брзи полначи“.  Друго, у Кратово полнач ќе стават - никад, како ни во Xhepçishti, така да Блажо и Xhemo нема да купат електронска кола, строго TDI вечно да е! Ако сакаат да си намалат компаниите од профитот, ќе шиткаат само електронски, ама ако сакаат да живеат, ќе мора да мислат и на Блажо и Xhemo. Не е цел свет Норвешка.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5063
  • The Spartan General
« Одговори #17493 на: 05 Март 2021, 07:21:28 am »
Pledge for electric, full electric across the range, luxury electric brand, дрн дрн бла бла се само убави изрази кои не значат ама баш ништо посебно. Освен за малку повеќе инвестирање во R&D и наоѓање инвеститори да финансираат дел од нивните иницијативи.

Во реалност, ниедна производна лента нема да застане и од денес за утре да ги снема половина од корпорациите кои соработуваат со производителите на автомобили.

Единствена трансформација која ќе ја има е производителите на автомобили да станат корпорации за технологија и иновација во информатичка технологија со контекст на транспорт и автомобилистика.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6513
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #17494 на: 05 Март 2021, 07:58:39 am »
Абе и 2010-та на една рака се броеа електричните, за во 2020-та секоја марка да има барем едно електрично и неколку хибриди.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34129
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #17495 на: 05 Март 2021, 08:36:52 am »
На најлесното
Прво, сами си пукаат у нога со различни стандарди за „брзи полначи“.  Друго, у Кратово полнач ќе стават - никад, како ни во Xhepçishti, така да Блажо и Xhemo нема да купат електронска кола, строго TDI вечно да е! Ако сакаат да си намалат компаниите од профитот, ќе шиткаат само електронски, ама ако сакаат да живеат, ќе мора да мислат и на Блажо и Xhemo. Не е цел свет Норвешка.
Во кратово самите ќе си наместат полначи дома во двор, да не има облакодери случајно во Кратово?
Башка гледаш сега со корона и слични идни зарази, се повеќе ќе се седи дома и ќе се чека на ред за разни работи, така да колите ќе си се полнат. Па ќе си има swapable батерии па ако ти снема ќе си викнеш АМСМ ќе ти донесат, па ќе успеат кинезите во нуклеарна фузија.... не е се така црно.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6493
« Одговори #17496 на: 05 Март 2021, 08:39:44 am »
На најлесното
Види и ден денеска имаме во африка каде што се возат автомобили со просечна старост од 30 години. Треба да сме наивни да очекуваме дека цел свет ќе вози електрични автомобили, но барем во америка и европа тоа е неизбежно во блиска иднина. Тоа не вклучува и нас, нормално со не толку голем процент на застапеност.

Но реалноста е дека ги заболе ауди, порше, волво или тесла  дали имало полначи во Гостивар, кога блажо или Xhemo доаѓаат од џерманија да се пуваат. Ќе смислат и нашиве нешто, паркираш на сред тротоар, другар ти од чајџилницата вади струја, поврзуваш каблите и си го пуниш поршето.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29749
    • CARclub.mk
« Одговори #17497 на: 05 Март 2021, 09:52:41 am »
Баш така. Ги заболе нив унтерштрифтунгот за нас. Ние сме статистичка грешка.

10 години не се така блиску, ама не се ни така далеку.

• Сениор
« Одговори #17498 на: 05 Март 2021, 10:13:36 am »
https://emobility.evn.mk/charging-stations/Charger-locations.aspx

Еве ја мапата со полначи во Мк, па според мене е солидно покриена како 3-та земја.
Во Битола никогаш немам видено некој да полни на полначот, често поминувам таму во разлчини термини од денот, и само еднаш имам видено голф 3-ка паркиран пред полнач, ама мислам не беше електричен.

Не знам Скопје како е ама мислам кај нас засега нема да имаш проблем со полнење ако купиш електрично возило. Или не?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #17499 на: 05 Март 2021, 10:30:25 am »
Топ, Скопје има полначи за 14 коли. Што правиме кога ќе има 1000 електрични возила?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10143
« Одговори #17500 на: 05 Март 2021, 10:34:23 am »

"Milion kilometara od nigdje
na autoputu bratstva i jedinstva
kod hiljadu prve rupe
osjetih miris krvi i benzina baterije"

:-X :-X :-X

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9066
« Одговори #17501 на: 05 Март 2021, 10:35:32 am »
Топ, Скопје има полначи за 14 коли. Што правиме кога ќе има 1000 електрични возила?

Doma

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29749
    • CARclub.mk
« Одговори #17502 на: 05 Март 2021, 10:37:56 am »

Истото што го направиле пред 100 години кога имало само една бензинска пумпа. Направиле нови.

Стварно не ми е јасно зошто е толку тешко да се разбере ова.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9066
« Одговори #17503 на: 05 Март 2021, 10:45:07 am »
Sega koj ima elektricna kola si vozi stvarno gaga. Edna crvena KONA non stop si ja puni eden coek kaj zoloshka, tuka niz debar maalo zivee.

• Сениор
« Одговори #17504 на: 05 Март 2021, 10:54:57 am »

Каде ги изброи 14? Тие зелените се за 2 возила, 28 вкупно возила можат да се полнат сосе тој Матка.
Ти како Скопјанец ако излезгуваш од дома и бараш полнач да полниш, маф ти е планот.  ::)

Ко ќе почните да трошите струја од полначите на ЕВН ич не му е проблем да примонтира нови. Шо појќе струја трошите то поарно за нив, тие такви бараат...