Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2560514 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #13860 на: 22 Август 2018, 21:10:15 pm »
Марка Аркан модел Цеца

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
    • Search Girls from your city for night
« Одговори #13861 на: 22 Август 2018, 21:57:03 pm »
Ја донесоа пред неколку часа новата Мазда 6ка во стар моторс :D
има бајаги апгрејд на детаљи и квалитет иако никаде јавно тоа не го ставија во контраст, за некој ден ќе ја регнат па ќе видиме како ќе се "понаша" на пат, во секој случај од гледна точка на материјали вложени во автомобилот за до сумата, најдобро скоцкан само што моделов што го имаат во салон е 44.000еур за разлика од претходните генерации каде ултимејт ниво беше 35/36.000 друг проблем, до пред Февруари 2019та неможат јапонциве да ја имаат во испорака, поради технички проблеми во фабриката од поплавите што се случиле пред неколку месеци...

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #13862 на: 22 Август 2018, 22:25:15 pm »
Мене ми е преубава. Можеби сум единствен што му се допаѓа, ама права лепотица е.
Внатре ми е класа над германските бродови.

Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #13863 на: 22 Август 2018, 22:29:20 pm »
Мене ми е преубава.

Што се разбираш па ти... :P

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
« Одговори #13865 на: 22 Август 2018, 23:16:43 pm »
Ја донесоа пред неколку часа новата Мазда 6ка во стар моторс :D
има бајаги апгрејд на детаљи и квалитет иако никаде јавно тоа не го ставија во контраст, за некој ден ќе ја регнат па ќе видиме како ќе се "понаша" на пат, во секој случај од гледна точка на материјали вложени во автомобилот за до сумата, најдобро скоцкан само што моделов што го имаат во салон е 44.000еур за разлика од претходните генерации каде ултимејт ниво беше 35/36.000 друг проблем, до пред Февруари 2019та неможат јапонциве да ја имаат во испорака, поради технички проблеми во фабриката од поплавите што се случиле пред неколку месеци...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Да би рекол дека забегале со цениве.

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
    • Search Girls from your city for night
« Одговори #13866 на: 23 Август 2018, 00:58:28 am »
@mkm највеќе ги јаде кај нас акцизата и 5% царина затоа што е нон-еу поточно кај маздава за царина + акциза + ддв = 11/11.500 ќе да плаќаме екстра ние како краен потрошувач, но кога ќе видиш дека за цената нудат по премиум глупости и од хардвер и од технологија за разлика од автомобилите до 40.000еур ранг на Audi/BMW/Mercedes/Jaguar/Volvo/Vw дури и под реалното се, рачунај имаат екстра трошок транспорт од Јапан до тука :)

пр. јас крајно разочаран бев од bmw 3ката што ја имаат на лагер во мак кар, редовна цена 47.000, акциска цена 36/7.000 поради тоа што очекуваат за некој месец новиот редизајн да дојде па пакетот шедоу и нешто екстра + во опрема е гага, но добиваш 318ка со реално нула опрема во споредба со Aуди A4ката или Маздава. Не сум ни приближно до познавач, не камоли експерт за автомобили да се наречам но мислам дека и Артеонот на фолскфаген во сооднос цена - квалитет и можности што ги нуди е прецент, кај нас артеонот е 38.000 со најниско ниво на опрема и мотори, додека А5ката е 42.000 со истиот мотор и сфаќам дека со тие 4/5000еур разлика кај артеонот ќе добиеш повеќе на опрема, но не верувам во квалитет и комфорт.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #13867 на: 23 Август 2018, 09:42:42 am »

http://www.carclub.mk/2018/08/22/hyundai-ja-osvezi-elantra-so-zategnat-dizajn-i-novi-tehnologii/

Ова интересно.

Ќе се воздржам од финален коментар пред да ја видам во живо колата. Вака на слики, мислам дека е чекор назад.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
« Одговори #13868 на: 23 Август 2018, 09:45:12 am »
Предниве светла се како на Фокус од прва генерација.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #13870 на: 23 Август 2018, 20:58:45 pm »
Fiat Spyder, Mazda MX5.... али е BMW. Замисли да беше Ауди, Тетово ќе прогласеше independence

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #13871 на: 23 Август 2018, 20:59:47 pm »
Седиштата како собран шупак, а светлава предни многу ме потсеќаат на Fiat 124.
Со еден збор, ништо нарочито.

Елантрата па не е ни за коментар, само се чудам, толку ли никој не ги гледа коливе откако ќе ги нацртаат. Сигурен сум дека Елантрата ни на чуварот не би му се допаднала.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #13872 на: 23 Август 2018, 21:14:10 pm »
Му е але мајката

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #13873 на: 23 Август 2018, 21:14:45 pm »
Заебале од Тојота работа ептен.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
« Одговори #13874 на: 23 Август 2018, 22:23:28 pm »
@mkm највеќе ги јаде кај нас акцизата и 5% царина затоа што е нон-еу поточно кај маздава за царина + акциза + ддв = 11/11.500 ќе да плаќаме екстра ние како краен потрошувач, но кога ќе видиш дека за цената нудат по премиум глупости и од хардвер и од технологија за разлика од автомобилите до 40.000еур ранг на Audi/BMW/Mercedes/Jaguar/Volvo/Vw дури и под реалното се, рачунај имаат екстра трошок транспорт од Јапан до тука :)

пр. јас крајно разочаран бев од bmw 3ката што ја имаат на лагер во мак кар, редовна цена 47.000, акциска цена 36/7.000 поради тоа што очекуваат за некој месец новиот редизајн да дојде па пакетот шедоу и нешто екстра + во опрема е гага, но добиваш 318ка со реално нула опрема во споредба со Aуди A4ката или Маздава. Не сум ни приближно до познавач, не камоли експерт за автомобили да се наречам но мислам дека и Артеонот на фолскфаген во сооднос цена - квалитет и можности што ги нуди е прецент, кај нас артеонот е 38.000 со најниско ниво на опрема и мотори, додека А5ката е 42.000 со истиот мотор и сфаќам дека со тие 4/5000еур разлика кај артеонот ќе добиеш повеќе на опрема, но не верувам во квалитет и комфорт.

За се си во право, но топ верзиајта на 6-ката кога излезе беше некои 36К. Не знам на што се должи порастот од нецели 10К на редизајнираниов модел