Автор Тема: Grebanica na avtomobil !  (Прочитано 61860 пати)

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
Одг: Grebanica na avtomobil !
« Одговори #75 на: 23 Декември 2011, 00:56:24 am »
Не, шемата не е така.
Lele odma se naluti...mala sala nije na odmet...pricaj srpski da te razume ceo svet xaxaxaxxa ;D

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
Одг: Re: Одг: Grebanica na avtomobil !
« Одговори #76 на: 23 Декември 2011, 13:51:16 pm »
P.S  ;D ;D ;D ;D ;D za poslednoto video da odgovoram,pola od ciglata ostavi boja ,pola sto grbna malku,toa e gola voda,posebno na ovoj vid lak,da bese na keramicki ili na mercedesov lak ,ke bide malku so maka  :P ,i ako nekoj vi rece deka treba lakiranje za ovie grebnatinki ,ve laze,jas minatat nedela vakvi grebnatinki sanirav na Megan crvena akrilna boja,komsivkata ja vnesuvase kolata vo dvorot kaj nea ,ama zenski sofer,sto da vi raskazuvam,ja sodra cela zadna strana  :) ,mnogu e vazno i kakov lak ima avtomobilot,se delat lakovite na akrilni,metalik,tvrdi metalik,keramicki,meki metalik,kako japonskite hondi................itn.konkreten odgovor ,za poslednoto video,100% se odstranuva takov vid na grebnatina na takov lak,za na drug lak,kako sto pojasniv,treba da se proba,moze nema 100% da iscezne ama nema da se zabelezuva vizuelno,mora da se upotrebi lupa  ::) ,skoro rabotev eden passat farovi poliranje,mi kaza deckoto deka na zadna leva vrata so ekser mu ja izgrebal neko predhodnata vecer ,rekov da zavrsime so farovite i ke poglednam,metalik perla tvrda boja,teska za rabota i za poliranje  :P ,uspeav besplatno da mu ja saniram cela zadna vrata,ne si veruvase deka go gleda toa sto se sluci,eden lakier pred da dojde kaj mene mu pobaral 5000denari za lakiranje na vratata,jas toa mu go napraviv gratis,bidejki farovite gi polirase kaj mene.............pozzzzzzzzzz draga ekipo....

Znaci duzis sreduenje na nekolku grebanici kaj mene :D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #77 на: 23 Декември 2011, 22:35:49 pm »
P.S  ;D ;D ;D ;D ;D za poslednoto video da odgovoram,pola od ciglata ostavi boja ,pola sto grbna malku,toa e gola voda,posebno na ovoj vid lak,da bese na keramicki ili na mercedesov lak ,ke bide malku so maka  :P ,i ako nekoj vi rece deka treba lakiranje za ovie grebnatinki ,ve laze,jas minatat nedela vakvi grebnatinki sanirav na Megan crvena akrilna boja,komsivkata ja vnesuvase kolata vo dvorot kaj nea ,ama zenski sofer,sto da vi raskazuvam,ja sodra cela zadna strana  :) ,mnogu e vazno i kakov lak ima avtomobilot,se delat lakovite na akrilni,metalik,tvrdi metalik,keramicki,meki metalik,kako japonskite hondi................itn.konkreten odgovor ,za poslednoto video,100% se odstranuva takov vid na grebnatina na takov lak,za na drug lak,kako sto pojasniv,treba da se proba,moze nema 100% da iscezne ama nema da se zabelezuva vizuelno,mora da se upotrebi lupa  ::) ,skoro rabotev eden passat farovi poliranje,mi kaza deckoto deka na zadna leva vrata so ekser mu ja izgrebal neko predhodnata vecer ,rekov da zavrsime so farovite i ke poglednam,metalik perla tvrda boja,teska za rabota i za poliranje  :P ,uspeav besplatno da mu ja saniram cela zadna vrata,ne si veruvase deka go gleda toa sto se sluci,eden lakier pred da dojde kaj mene mu pobaral 5000denari za lakiranje na vratata,jas toa mu go napraviv gratis,bidejki farovite gi polirase kaj mene.............pozzzzzzzzzz draga ekipo....

кај тебе прво cut  на цел лак,потоа симнување контаминација и оксидација,холограми,гребнатинки ,полирање,заштити.........рачунај Крушево за викенд да останеш,а на враќање да си ја земеш астрата :)

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
« Одговори #78 на: 24 Декември 2011, 15:53:22 pm »

кај тебе прво cut  на цел лак,потоа симнување контаминација и оксидација,холограми,гребнатинки ,полирање,заштити.........рачунај Крушево за викенд да останеш,а на враќање да си ја земеш астрата :)

Лелеееј сега кога ми ги изнареди ме обрука пред цел форум, дај што побрзо нека дојде пролет :P
Значи готово, си рачунам два викенди за Крушево у еден :)))

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #79 на: 24 Декември 2011, 21:16:55 pm »
Не е за брукање,треба да се гордееш што ќе добие астрата таков третман :) :)

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
« Одговори #80 на: 25 Декември 2011, 00:53:14 am »
Не е за брукање,треба да се гордееш што ќе добие астрата таков третман :) :)

Ќе им се распрдуем после по форуми со слики и сл... :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #81 на: 28 Декември 2011, 19:45:24 pm »
да не знае некој случајно каде имаше од оние коректорите за пополнување на мали гребаници или во мојов случај "зуцка" од камче на хауба??

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #82 на: 29 Декември 2011, 02:29:11 am »
Ништо нема да напрајш со коректор, коментиравме во една тема за тоа.

Ако мислиш да пробаш... Топ Шоп или ова

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=220403

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #83 на: 29 Декември 2011, 03:09:54 am »
Nemoj u nikoj slucaj ... imam pisano za taa prevara u dr tema neznam koja bese
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #84 на: 29 Декември 2011, 04:03:11 am »
Nemoj u nikoj slucaj ... imam pisano za taa prevara u dr tema neznam koja bese

Ете ја темата каде дискутиравме

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,1582.0.html

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #85 на: 29 Декември 2011, 08:14:00 am »
јас знам дека нема да ја напраам, ке ја напраам ако ја префарбам цела хауба. Него мене ми е да ја заштитам за правење ке видиме.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #86 на: 08 Април 2012, 21:06:56 pm »
да не знае некој случајно каде имаше од оние коректорите за пополнување на мали гребаници или во мојов случај "зуцка" од камче на хауба??
провери во EUROSTIL,имаат нов сет за грбнатинки,ако не нека ти направат боја по шифра и намацај ја гребнатинката,ако има сонце ,нека се осуши добро на сонце,потоа за заштита стави восок,можеш и слика да ставиш од гребнатинката па да најдеме решение.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #87 на: 14 Април 2012, 12:38:34 pm »
провери во EUROSTIL,имаат нов сет за грбнатинки,ако не нека ти направат боја по шифра и намацај ја гребнатинката,ако има сонце ,нека се осуши добро на сонце,потоа за заштита стави восок,можеш и слика да ставиш од гребнатинката па да најдеме решение.

најдов SONAX на бит пазар во продавничето уште зимата завршив работа, дупче мало беше од камче 1mm дијаметар, го пополнив тоа врши работа држи долго време

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #88 на: 16 Април 2012, 14:23:19 pm »
Sonax кој?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #89 на: 17 Април 2012, 00:04:29 am »
Ej neznam kako se vikase tocno a pa ni opakovkata mu ja nemam. Luci na crveno molivce. Dolgo okolu 15cm. Se si mislam deka se vikase sonax korektor nekako ama ne sum siguren