Автор Тема: Grebanica na avtomobil !  (Прочитано 61971 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Одг: Grebanica na avtomobil !
« Одговори #45 на: 22 Март 2011, 02:27:40 am »
Све "Reservoir dogs" тука бе :) (Кој го глеал филмот, знае што зборам :))

Иначе тоа ке кажев... Сосема е можно да си го напраиш меракот и да го искинеш од маање орлопанот, арно ама, ако те тужи, он ке добие на суд... Па... Think twice :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #46 на: 22 Март 2011, 02:37:11 am »
Така е сите се сложуваат со тоа, но прашање е дали би издржале доколку го фатат на дело...

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 75
« Одговори #47 на: 22 Март 2011, 14:08:56 pm »
Молете се на бога да не го видите тој што си игра La Linea....на вашата кола.
Ќе се стаите во беља...верувајте.
Пред 16 -17 години купив форд Сиера и од пусти мерак си ја паркирав пред зграда.
Некоја будал зема уште првиот ден и ми ја помина со клуч од предното до задното крило од кај шоферската страна и тоа така убаво што на поголемиот дел од гребаницата лимот се гледаше одоздола а не белиот заштитниот слој.
Чурев, попиздев...се молев да го видам и да му го сменам личниот опис....
Следниот ден комшијата додека излегувал од дома го видел копилето (може и не бил истиот ама..) како ја ренда неговата кола, го фатил и го убил од ќотек.
Мајмунот го тужеше на суд и му зема оштета во пари колку пола кола што му вредеше.

Jbg brate za kef se plaka :)) Si go isteral kefot covekot i si platil.I so devojka da si pak ke treba da castis da  platis pijacka, ova-ona :) Taka i so ova komsijata platil ama barem si isteral ulicna pravdina :) Da imav izbor i jas ke platev ama nemam :)
« Последно менување: 22 Март 2011, 14:10:58 pm ford ST »

Отсутен Samco

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 358
« Одговори #48 на: 07 Април 2011, 00:35:39 am »
Zdravo...

na pod-forumot na nasata firma Samad , postiravme klipovi i objasnuvanja za grebnatinki, se nadevam deka ke vi e od pomos ! :)

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
« Одговори #49 на: 07 Април 2011, 11:19:54 am »
Bev do MI DA ,limarskiot del, dojdoa deckite koi rabotat tamo da ja vidat linijata na vratite.Eden,drug...rekao deka najdobro bi bilo da se ofarba se, kako ne bi se poznavalo nisto.Prasav koja ke e cenata za da se ostrani grebanicata,arno ama toa morase da go kaze direktorot Miki.Za beljata bev bas koga gi nosea novite fokusi pa ne bese toj tuka :) Jbg si zaminav ne mozev dolgo da go cekam a ovie od servisov izgleda nemaat ovlastuvanje bez negovo prisustvo da kazat cena.Koj znae dali deckive rekoa deka mora da se farba i deka se drugo (poliranjei ostalo) e privremena sminka go kazaa toa deka sakaat da ti zemat pogolema para(normalno so farbanje) ili zasto toa e edinstveno resenie.Sonaxot vo moeto iskustvo ne se pokaza kako dobra da ne recam nimase nikakov efekt.Mozebi ke probam i so Samad ,jbg na kraj da ne ispadne kako vicot od k-15 so makedonecot :) Vo sekoj slucaj farbanje vo oficijalen servis na dvete vrati mislam deka ke bide i poveke od skapo a seto toa samo za edna linija...
« Последно менување: 07 Април 2011, 11:22:17 am ford ST »

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #50 на: 07 Април 2011, 11:38:43 am »
да и мене дечкото што зборев директно со него неможеше да ми каже точна цена....вика цената е пример околу 150 евра ама пак за цената види со мики.мики е закон.
лимарскиот сервис на мида во визбегово  е забутан  до немај каде.од него натаму има ниви,лозје....
незнам толку ли немале некое друго место.
за тие што не знаат а ќе им треба кога ќе стигнат до хисар техничкиот преглед,пред хисар влезната врата вртат лево и по една улица со бекатон плочки одиш до крај.кога ќе стигнеш до крај вртиш лево пак до крај.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #51 на: 07 Април 2011, 11:45:05 am »
Јас го имав гребнато предниот браник, па од камчиња се направиле точки и требаше да се фарба. Ама почекав да се деси нешто поголемо. И ми се мавна старо купуем со количка во мојата паркирана кола, баш на ќошот на браникот и го испогреба браникот и крилото. Си викам тоа е знак од „горе“ за фарбање. И се на се фати 200 евра за браникот и крилото да се исфарба во официјален сервис. Само немав кола едно 3 дена. Не е којзнае колку пари...

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
« Одговори #52 на: 07 Април 2011, 12:09:45 pm »
Tocno deka servisot im e zbutan "Bogu iza ledja" :) ama kolku pozbutan tolku poeftino zemjiste,mislam koga MI DA go kupuvala ,komu mu treba sepak ke gi najde.Mene ne mi kazaa cena ni priblizno,cudno do tolku Miki da im e zakon :) Sto se odnesuva deka ne se mnogu pari 200eu dokolku bi bilo taa cena,abe tocno ne se ama bas kako nekoi sto rekoa tuka koja ti e garancijata deka nema pak nekoj idiot sledniot den nema da ti ja izgreba? Pa sepak 200 eu i ne se taka mala para za da odis cesto i da koregiras grebanici od idioti.Ke vidam steta sto nema nekoe poprifatlivo resenie mislam finansiski pa idiotite neka grebaat ti da si pokrivas i taka... :)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #53 на: 07 Април 2011, 13:43:36 pm »
ова ме потсеќа кога на еден бел зид кога нон стоп го шкртаа со графити и газдава нон стоп го белеше....последното што го видов како графит стоеше:џабе тие ,пак ќе ти напишеме.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
« Одговори #54 на: 07 Април 2011, 22:32:14 pm »
Abe ako e taka,gazdata stom non stp mu skrtkale trebal da postavi edna "zaseda" pa da gi skine koga ke gi fati na delo :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #55 на: 08 Април 2011, 00:48:20 am »
Abe ako e taka,gazdata stom non stp mu skrtkale trebal da postavi edna "zaseda" pa da gi skine koga ke gi fati na delo :)
Врело масло од кров.

Отсутен Obicen

• Почетник
  • *
  • Пораки: 49
« Одговори #56 на: 11 Април 2011, 19:56:01 pm »
Секој пат внимавам како паркирам за да не ме среди некој и денес исто (дури препаркирав како мрднат). Вообичаено преклопувам ретровизори, денес си велам ајде бе за 2 саата нека седат и јасно денес ме средиле, го изгребал(а) го разместил и киднал. Незнам како има такви возачи кои се паркираат на 3 цм од  друга кола, а на излегување одат на брутал форс. Е македонче...
« Последно менување: 11 Април 2011, 20:02:37 pm Obicen »

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #57 на: 11 Април 2011, 21:39:43 pm »
Bev do MI DA ,limarskiot del, dojdoa deckite koi rabotat tamo da ja vidat linijata na vratite.Eden,drug...rekao deka najdobro bi bilo da se ofarba se, kako ne bi se poznavalo nisto.Prasav koja ke e cenata za da se ostrani grebanicata,arno ama toa morase da go kaze direktorot Miki.Za beljata bev bas koga gi nosea novite fokusi pa ne bese toj tuka :) Jbg si zaminav ne mozev dolgo da go cekam a ovie od servisov izgleda nemaat ovlastuvanje bez negovo prisustvo da kazat cena.Koj znae dali deckive rekoa deka mora da se farba i deka se drugo (poliranjei ostalo) e privremena sminka go kazaa toa deka sakaat da ti zemat pogolema para(normalno so farbanje) ili zasto toa e edinstveno resenie.Sonaxot vo moeto iskustvo ne se pokaza kako dobra da ne recam nimase nikakov efekt.Mozebi ke probam i so Samad ,jbg na kraj da ne ispadne kako vicot od k-15 so makedonecot :) Vo sekoj slucaj farbanje vo oficijalen servis na dvete vrati mislam deka ke bide i poveke od skapo a seto toa samo za edna linija...
Прашај во Са-Тра таму дечките се топ...на маил пиши ако можеш и остави им слика ќе ти вратат 100%...

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #58 на: 24 Април 2011, 22:40:50 pm »
Денес со четка и боја ги поминав сите мали гребаници. Секако дека не е решението најидеално но подобро така од блиску да се познава отколку да почне да кородира. вака барем ќе имам здрава основа за потоа кога ќе сакам да сменам целосно фарба ќе биде лесно а ако оставам да искородира нема спас. :)
Се е компромис.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #59 на: 24 Април 2011, 23:12:21 pm »
ова ме потсеќа кога на еден бел зид кога нон стоп го шкртаа со графити и газдава нон стоп го белеше....последното што го видов како графит стоеше:џабе тие ,пак ќе ти напишеме.

Затоа никогаш овааа пустелија нема да стане држава, ниту пак ке влезе во некаква си унија...Едноставно менталитетот ни е таков...Да напакостиме некому, па макар тоа било и од инат...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.