Автор Тема: Grebanica na avtomobil !  (Прочитано 59305 пати)

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 75
Grebanica na avtomobil !
« на: 17 Март 2011, 08:56:32 am »
Kaj nas kulturata e takva kako sto e.Cesto pati mnogu novi avtomobili se cel na idioti koi odat i gi ostetuvaat grebajki gi so kluc.( mozebi i podobro e da ne go fatis na delo zasto moze i da go lezis idiotot koj go pravi toa).Sto ponataka dokolku nekoj ni napravi "linija" na vratata ima li nekoj iskustvo so korekcii ne grebanicite seedno dali stanuva zbor za namerno napravena (so kluc) ili za napravena grebnatinka od nekoe "strucno" vozenje na parking.Bev vo carner kupiv sonax koj mi go preporacaa za grebnatinki ,demek imalo i nekoe molivce so vosok pa posle so tecnosta ke sum ispoliral...ama nisto izceznaa samo grebnatinkite koi i onaka bea tesko vidlivi.Povidliviot del si ostana na isto nivo,nisto ne se promeni.Pa da vidime...cekam vasi razmisluvanja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6193
  • 69
Одг: Grebanica na avtomobil !
« Одговори #1 на: 17 Март 2011, 09:12:31 am »
Jas pravam korekcii so alkoholen flomaster ako se gleda beloto odozdola...Jebiga, dvoj, ama ne e tolku primetlivo i vooclivo...

Inaku drug kretenski metod so koj ti ja grebat kolata e otvaranje na vrati koga kolite se parkirani edna do druga...Tolku mentalno zaostanati idioti koj neznaat normalno da otvorat vrata ima samo kaj nas...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29843
    • CARclub.mk
« Одговори #2 на: 17 Март 2011, 09:54:33 am »
На колата иам неколку такви гребаници настанати ради таленти по паркинзи.. Пред 2 години работев 6 месеца во строг центар (во Кјуби зградата), и скоро секој ден глеав нешто ново.. Маваат со врати, се потпираат на кола, гребат, итн..

Реално, за длабоки гребаници не постои добро решение освен правилно префарбување. Сите тие моливи, пасти и дрн-дрн решенија се само краткотрајно залажување.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20713
« Одговори #3 на: 17 Март 2011, 11:29:29 am »
Као демек има коректори или нешто такво, во фирмата која ги застапува возилата. На пример, ја земав боја и лак коректори од МАС, пошто они се за Мицубиши. Ти ако стварно имаш Форд СТ, или па друг Форд, онда барај во Ми-Да (или локалниот дилер, ако не си во Скопје).

Зеро работеше две години во строг центар, и му ја јебаа колата... Ја живеам у строг центар, и веќе нејкам ни да глеам што све ми се појавуе секој ден на колата... Фак ит, што да им праам... Прозорот ми глеа накај паркинг... Снајпер? :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
« Одговори #4 на: 17 Март 2011, 13:13:40 pm »
Mozam da pobaram vo MI Da dokolku imaat takvo nesto.Sekoj slucaj vredi se da se proba osven farbanje na cela vrata.Taka i ke treba da platis dosta a i za edna sitna grebanica kolku i da e dobro napravena sekogas "ke dvoi" po malku i ke ispadne koj znae sto i se ima sluceno na vratata :) A i nikogas ne e isklucena opcijata istata budala pak da pomine i za nekolku sekundi da ja povtori steta.Kako velat edna budala sto moze da napravi 100 pametni ne mozat da ispravat
by the way imam focus i mondeo
« Последно менување: 17 Март 2011, 13:17:25 pm ford ST »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29843
    • CARclub.mk
« Одговори #5 на: 17 Март 2011, 15:48:01 pm »
Ако е добро направено, нема да двои. Све е до мајсторот.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8536
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #6 на: 17 Март 2011, 15:50:34 pm »
Следува слика да видите каква ми е цела кола од говеда по паркинзиве, кога бев во другиот стан во центар над пелистер, позади на тоа паркингот маме ми ебаваа сега пак добро е тука во карпош. А само еднаш бар да имам беља на некој друг направено ќе ќутев, но ни на друг ни сам на себе не сум направил.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34175
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7 на: 17 Март 2011, 16:02:44 pm »
Ке ја префарбаш вратата и пак ќе ти ја изгребат. Јас нарачував боја за Спаркот, да ми ги префарбаат ќушињата од браниците ама џабе. Факт е дека живеам во строг центар каде секој сантиметар е зафатен и е полн со пациенти кои мислат дек азнаат да паркираат. Нема чаре...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8536
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #8 на: 17 Март 2011, 16:05:51 pm »
Немам јас толку гребаници, најголем проблем ми е со врати кога отвараат ме маваат, со џумки цела кола ми е.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #9 на: 17 Март 2011, 19:35:59 pm »
Да ви кажам нешто, нешто што видов, начин на тргање на гребаниците...

Пред 2-3 години бев у комшии кај еден другар и на Ескордот негов на хауба лежеа 2 мачки и овој коа ги збрка, тие од брзање да избегаат му ја изгребаа бојата со ноктите... и ви се верува или не, на чисто крпче капна 2-3 капки глицерин и помина кај гребаниците... и нормално се повлекоа гребаниците и се познааваа ептен малце... и тоа само на светлина, а гребаниците што останаа се оние гребаници што се прават при перење на колата со четка...

И после извесен година ипол може и две поминав да ја видам убаво колата на светло... немаше промени... ни да обледе бојата, нит ништо...

А сите знаеме дека глицеринот ја јаде бојата... е сеа во умерени количини ако се користи значи е корисен :)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #10 на: 17 Март 2011, 21:31:04 pm »
Рики мислам дека советов ти е лош.Незнам може е точно,но повеќето знаат дека глицеринот ја лупи боата па.....
Јас не би пробал :o
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #11 на: 17 Март 2011, 21:58:49 pm »
Да и јас сум користел глицерин и стварно делува само мораш да бидеш брз да не се задржуваш премногу со триење и штом завршиш обавезно местото да се помине со вода
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #12 на: 17 Март 2011, 22:31:28 pm »
Kaj nas kulturata e takva kako sto e.Cesto pati mnogu novi avtomobili se cel na idioti koi odat i gi ostetuvaat grebajki gi so kluc.( mozebi i podobro e da ne go fatis na delo zasto moze i da go lezis idiotot koj go pravi toa).Sto ponataka dokolku nekoj ni napravi "linija" na vratata ima li nekoj iskustvo so korekcii ne grebanicite seedno dali stanuva zbor za namerno napravena (so kluc) ili za napravena grebnatinka od nekoe "strucno" vozenje na parking.Bev vo carner kupiv sonax koj mi go preporacaa za grebnatinki ,demek imalo i nekoe molivce so vosok pa posle so tecnosta ke sum ispoliral...ama nisto izceznaa samo grebnatinkite koi i onaka bea tesko vidlivi.Povidliviot del si ostana na isto nivo,nisto ne se promeni.Pa da vidime...cekam vasi razmisluvanja.

Има три типа:

1. Стока љубоморна.
2. Луѓе на кој возилото им пречи на тротоарот. Често се дешава од ауто паркирано на тротоар човек да неможе да пројде, у нервоза зима кључ и прави линии. Денес точката на вриење е на минимум.
3. Луѓе со премногу железо на себе, се потпираат на колата, случајно ја гребат. Али многу малку вероватно.

За корекција Полир паста у боја на каросерија со креда. Колку толку ќе залечи рана.

« Последно менување: 17 Март 2011, 22:34:46 pm Cuore Sportivo »

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 17 Март 2011, 22:56:46 pm »

Има три типа:

1. Стока љубоморна.
2. Луѓе на кој возилото им пречи на тротоарот. Често се дешава од ауто паркирано на тротоар човек да неможе да пројде, у нервоза зима кључ и прави линии. Денес точката на вриење е на минимум.
3. Луѓе со премногу железо на себе, се потпираат на колата, случајно ја гребат. Али многу малку вероватно.

За корекција Полир паста у боја на каросерија со креда. Колку толку ќе залечи рана.

Jas ziveam vo kuka,kolata mi bese parkirana pred dovor sto apsolutno ne moze da stane zbor deka na nekogo moze da mu preci mojata kola pred mojata kuka.Vo mojot slucaj nema logika nekoj da ja "udri" so vrata posto ednostavno ne e konfiguracijata na ulicata takva ,bi trebalo da zastane na sred ulica i da otvora vrata za da ja udri.Vo sekoj slucaj toj sto ja izgrebal "znael" sto pravi te linijata ja pocnal od ednata vrata ja zavrsil kaj drugata.Za da napravi pogolema steta sto pokazuva deka ne mu e prv pat t.e. ima iskustvo vo grebanje koli sto znaci ljubomora ke e vo prasanje.Moe iskustvo e deka polir pasta + kreda vo boja na karoserija ne pomaga skoro voopsto ili mozebi toa e slucaj samo so polir pasta sonax.Skoro nisto ne se  pokri-apsolutno nisto.Ne znam kako e so drugi polir pasti ama sonax na site sto sakate nesto da koregirate toplo ne vi ja preporacuvam zasto nema da dobiete nisto ,ke izgubite vreme i okolu 800 den
« Последно менување: 17 Март 2011, 23:12:32 pm ford ST »

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20713
« Одговори #14 на: 17 Март 2011, 22:57:50 pm »
За глицерин неам појма, знам дека обично се мачка на гумите од вратите, за да не мрзнат... А иначе за мачки, дефинитивно праат беља, и тоа голема... А богами и птицине... Затоа, вие кои си ги сакате колите, коа ке видите дека некоја птица ве почастила, што побрзо крпа у рака, и бриши тоа, пошто го јаде лакот и праи бучкуруш.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.