P.S

za poslednoto video da odgovoram,pola od ciglata ostavi boja ,pola sto grbna malku,toa e gola voda,posebno na ovoj vid lak,da bese na keramicki ili na mercedesov lak ,ke bide malku so maka

,i ako nekoj vi rece deka treba lakiranje za ovie grebnatinki ,ve laze,jas minatat nedela vakvi grebnatinki sanirav na Megan crvena akrilna boja,komsivkata ja vnesuvase kolata vo dvorot kaj nea ,ama zenski sofer,sto da vi raskazuvam,ja sodra cela zadna strana

,mnogu e vazno i kakov lak ima avtomobilot,se delat lakovite na akrilni,metalik,tvrdi metalik,keramicki,meki metalik,kako japonskite hondi................itn.konkreten odgovor ,za poslednoto video,100% se odstranuva takov vid na grebnatina na takov lak,za na drug lak,kako sto pojasniv,treba da se proba,moze nema 100% da iscezne ama nema da se zabelezuva vizuelno,mora da se upotrebi lupa

,skoro rabotev eden passat farovi poliranje,mi kaza deckoto deka na zadna leva vrata so ekser mu ja izgrebal neko predhodnata vecer ,rekov da zavrsime so farovite i ke poglednam,metalik perla tvrda boja,teska za rabota i za poliranje

,uspeav besplatno da mu ja saniram cela zadna vrata,ne si veruvase deka go gleda toa sto se sluci,eden lakier pred da dojde kaj mene mu pobaral 5000denari za lakiranje na vratata,jas toa mu go napraviv gratis,bidejki farovite gi polirase kaj mene.............pozzzzzzzzzz draga ekipo....