Автор Тема: Grebanica na avtomobil !  (Прочитано 61820 пати)

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 75
Одг: Grebanica na avtomobil !
« Одговори #30 на: 18 Март 2011, 19:57:39 pm »
Тоа да го начекаш и личен опис да му смениш.
А во случај да си паркиран како идиот? Па да ти се погоди некој посилен од тебе па од Фокус да те седне во инвалидска количка.... Мераци...
Znaci falanga golem mrcator si.Ako nesto e belo ke kazes  deka e crno,ako e levo ke kazes desno.Koga nekoj na pravdina ke ti napravi nekoe sranje veruvaj ke istepas i pojak protivnik od tebe.Ako veke sakas da znaes jas sum vo top fizicka forma.10 godini sum vo teretana rekreativno se zanimavam so bodi bilding ,a imam i trenirano borelacki sportovi.Sega sum malku nadvor od forma (se vrakam povtorno so treninzi naskoro) ama siguren sum deka mozam da istrcam 5km sto e mnogu poveke od bilo koj serko koj grebe koli. Neka dojde nekoj pojak od mene neka mi ja izgreba kolata pred mene i neka me stavi vo inavlidska kolicka.Bas bi sakal da go vidam toa. Za da se sluci toa ke treba da bidat 4-5 luge od nekoja agencija za obezbeduvanje...cisto se somnevam deka ti se zamaraat so grebanje koli parkirani pred kuka na sopstvenik. Si brkaat oni drugi biznisi.
Znaci ne stanuva zbor  na grebanje na loso parkirani koli a i da e taka nikoj ama bas nikoj nema pravo da ti ja greba kolata.Moze da te poceka da se rasprava so tebe ili nesto slicno ama nema pravo da ti ja ostetuva kolata.Pa duri i da ti ispusti guma ili da ti ja dupne so nekoj klinec e steta od 100 denari ...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #31 на: 18 Март 2011, 21:10:21 pm »
Не експериментирајте со глупости, а најмалку со хемикалии ко глицерин. Не само што ќе ви го изеде лакот и бојата, туку ако ви капне на гума или пластика и не го измиете со вода за кратко време ќе ја уништи нејзината структура и ќе стане сронлива, не-еластична и лесно кинлива и пуклива. Мене на скутерот кога мењав глицерин во кочниците ми капнала една капка на заштитните пластики од виљушката. Утре дента гледам на тоа место пластиката напукната.

Инаку ако негде случајно накапете со глицерин, наједонставно се мие со вода.

Патем, јас возилото го однесов да ми ги средат гребаниците од несовесните и неспретни шофери. Па здравје понеделнички да монтирам бандажи и гуми, па ќе се искурчам со некоја тазе фотка. :D
« Последно менување: 18 Март 2011, 21:12:05 pm gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #32 на: 18 Март 2011, 21:15:32 pm »
А бе некој гумите си ги мачкаат со глицерин за да им светат  :o :o 
А ова со пластиката не сум го знаел дека ја разјадува и неа  :o
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #33 на: 18 Март 2011, 21:58:39 pm »
Многу е битно колкава е гребаницата. Ace-106 го гледав на лице место како одстранува греботина. Иде прво со шмиргла ( незнам кој број), па една полир паста, па друга па трета. Ако прочита нека се уклучи и не е лошо да го сликнеш изгребаното.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #34 на: 19 Март 2011, 02:04:07 am »
А во случај да си паркиран како идиот? Па да ти се погоди некој посилен од тебе па од Фокус да те седне во инвалидска количка.... Мераци...
Znaci falanga golem mrcator si.Ako nesto e belo ke kazes  deka e crno,ako e levo ke kazes desno.Koga nekoj na pravdina ke ti napravi nekoe sranje veruvaj ke istepas i pojak protivnik od tebe.Ako veke sakas da znaes jas sum vo top fizicka forma.10 godini sum vo teretana rekreativno se zanimavam so bodi bilding ,a imam i trenirano borelacki sportovi.Sega sum malku nadvor od forma (se vrakam povtorno so treninzi naskoro) ama siguren sum deka mozam da istrcam 5km sto e mnogu poveke od bilo koj serko koj grebe koli. Neka dojde nekoj pojak od mene neka mi ja izgreba kolata pred mene i neka me stavi vo inavlidska kolicka.Bas bi sakal da go vidam toa. Za da se sluci toa ke treba da bidat 4-5 luge od nekoja agencija za obezbeduvanje...cisto se somnevam deka ti se zamaraat so grebanje koli parkirani pred kuka na sopstvenik. Si brkaat oni drugi biznisi.
Znaci ne stanuva zbor  na grebanje na loso parkirani koli a i da e taka nikoj ama bas nikoj nema pravo da ti ja greba kolata.Moze da te poceka da se rasprava so tebe ili nesto slicno ama nema pravo da ti ja ostetuva kolata.Pa duri i da ti ispusti guma ili da ti ja dupne so nekoj klinec e steta od 100 denari ...

Многу добар пост, НЕДАЈ БОЖЕ да видам некој како ми поминува со клуч низ кола, кој сака нека биде, лесно се совладува било кој човек поготово кога си решил да го совладаш. Зашто убиците се толку успешни? - Затоа што се решителни во тоа што го прават, а ќе бидете решителни и вие кога некој би ви поминал со клуч низ кола пред ваши очи а вие му ја гледате циничката фаца во моментот додека го прави тоа.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #35 на: 19 Март 2011, 05:10:36 am »
Не експериментирајте со глупости, а најмалку со хемикалии ко глицерин. Не само што ќе ви го изеде лакот и бојата, туку ако ви капне на гума или пластика и не го измиете со вода за кратко време ќе ја уништи нејзината структура и ќе стане сронлива, не-еластична и лесно кинлива и пуклива. Мене на скутерот кога мењав глицерин во кочниците ми капнала една капка на заштитните пластики од виљушката. Утре дента гледам на тоа место пластиката напукната.

Инаку ако негде случајно накапете со глицерин, наједонставно се мие со вода.

Патем, јас возилото го однесов да ми ги средат гребаниците од несовесните и неспретни шофери. Па здравје понеделнички да монтирам бандажи и гуми, па ќе се искурчам со некоја тазе фотка. :D
Пишав од искуство значи сум го пробал и функционира само како што пишав треба да се реагира што побрзо и местото одма да се помине со вода значи да не се чека ни секунда.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #36 на: 19 Март 2011, 10:16:56 am »
Да да, за брзо треба брзо.... и овој со плуканица после тоа помина... сериозно ви кажувам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #37 на: 20 Март 2011, 17:40:01 pm »
Znaci falanga golem mrcator si.Ako nesto e belo ke kazes  deka e crno,ako e levo ke kazes desno.Koga nekoj na pravdina ke ti napravi nekoe sranje veruvaj ke istepas i pojak protivnik od tebe.Ako veke sakas da znaes jas sum vo top fizicka forma.10 godini sum vo teretana rekreativno se zanimavam so bodi bilding ,a imam i trenirano borelacki sportovi.Sega sum malku nadvor od forma (se vrakam povtorno so treninzi naskoro) ama siguren sum deka mozam da istrcam 5km sto e mnogu poveke od bilo koj serko koj grebe koli. Neka dojde nekoj pojak od mene neka mi ja izgreba kolata pred mene i neka me stavi vo inavlidska kolicka.Bas bi sakal da go vidam toa. Za da se sluci toa ke treba da bidat 4-5 luge od nekoja agencija za obezbeduvanje...cisto se somnevam deka ti se zamaraat so grebanje koli parkirani pred kuka na sopstvenik. Si brkaat oni drugi biznisi.
Znaci ne stanuva zbor  na grebanje na loso parkirani koli a i da e taka nikoj ama bas nikoj nema pravo da ti ja greba kolata.Moze da te poceka da se rasprava so tebe ili nesto slicno ama nema pravo da ti ja ostetuva kolata.Pa duri i da ti ispusti guma ili da ti ja dupne so nekoj klinec e steta od 100 denari ...
Аман бе чоек полека не се жешти толку. Јес да сум мрчатор понекогаш ама не го сфаќај тоа како напад или слично. Јас зборувам за случај каде некој ќе направи штета некому со тоа што се паркирал непрописно. Некои луѓе правдата ја земаат во свои раце па гребат коли. Само лошото е тоа што пораката не е баш јасна па затоа им се фаќа џабе, само штета прават и тоа голема а многу малку постигнуваат.
Муабетот ми беше дека некој кога те напаѓа со цел да ти смени личен опис, макар и бил виновен за тоа имаш право да се браниш. Колку пожестоко некој те напаѓа толку пожестоко ќе се браниш па дури и до степен да оневозможиш некого. Ама постои нешто што се вика прекумерна употреба на сила, што е многу тешко казниво. Иначе најдобро што можеш да направиш во таков случај е да викнеш полиција да направи записник па да го тужиш, и да му земеш пари три пати повеќе отколку што изнесува штетата. А ако му смениш личен опис ќе одиш во затвор и има да се убиеш од пари плаќање за оштети и останато. Ќе бидеш виновен ти, а не тој што ти ја изгребал колата. Ти текнува? Во таков момент треба трезно да се размислува а не да се оди по животински инстинкт и да се употребува сила. Нели е така Члинк?

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #38 на: 20 Март 2011, 18:44:54 pm »
Pa toa e najpametno, so edna vakva zaebancija da si priseben bi si ja sredil kolata maksimalno AKO ostanes priseben, no ipak mislam tesko nekoj da ostane priseben, ipak jas bi se otkazal od pari samo da mi dadat da go prekrsam toj sto ja napravil beljata i nikomu nisto.

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
« Одговори #39 на: 20 Март 2011, 20:24:09 pm »
Znaci falanga golem mrcator si.Ako nesto e belo ke kazes  deka e crno,ako e levo ke kazes desno.Koga nekoj na pravdina ke ti napravi nekoe sranje veruvaj ke istepas i pojak protivnik od tebe.Ako veke sakas da znaes jas sum vo top fizicka forma.10 godini sum vo teretana rekreativno se zanimavam so bodi bilding ,a imam i trenirano borelacki sportovi.Sega sum malku nadvor od forma (se vrakam povtorno so treninzi naskoro) ama siguren sum deka mozam da istrcam 5km sto e mnogu poveke od bilo koj serko koj grebe koli. Neka dojde nekoj pojak od mene neka mi ja izgreba kolata pred mene i neka me stavi vo inavlidska kolicka.Bas bi sakal da go vidam toa. Za da se sluci toa ke treba da bidat 4-5 luge od nekoja agencija za obezbeduvanje...cisto se somnevam deka ti se zamaraat so grebanje koli parkirani pred kuka na sopstvenik. Si brkaat oni drugi biznisi.
Znaci ne stanuva zbor  na grebanje na loso parkirani koli a i da e taka nikoj ama bas nikoj nema pravo da ti ja greba kolata.Moze da te poceka da se rasprava so tebe ili nesto slicno ama nema pravo da ti ja ostetuva kolata.Pa duri i da ti ispusti guma ili da ti ja dupne so nekoj klinec e steta od 100 denari ...
Аман бе чоек полека не се жешти толку. Јес да сум мрчатор понекогаш ама не го сфаќај тоа како напад или слично. Јас зборувам за случај каде некој ќе направи штета некому со тоа што се паркирал непрописно. Некои луѓе правдата ја земаат во свои раце па гребат коли. Само лошото е тоа што пораката не е баш јасна па затоа им се фаќа џабе, само штета прават и тоа голема а многу малку постигнуваат.
Муабетот ми беше дека некој кога те напаѓа со цел да ти смени личен опис, макар и бил виновен за тоа имаш право да се браниш. Колку пожестоко некој те напаѓа толку пожестоко ќе се браниш па дури и до степен да оневозможиш некого. Ама постои нешто што се вика прекумерна употреба на сила, што е многу тешко казниво. Иначе најдобро што можеш да направиш во таков случај е да викнеш полиција да направи записник па да го тужиш, и да му земеш пари три пати повеќе отколку што изнесува штетата. А ако му смениш личен опис ќе одиш во затвор и има да се убиеш од пари плаќање за оштети и останато. Ќе бидеш виновен ти, а не тој што ти ја изгребал колата. Ти текнува? Во таков момент треба трезно да се размислува а не да се оди по животински инстинкт и да се употребува сила. Нели е така Члинк?
Problemot e vo toa sto koga imas nov avtomobil i koga ke vidis nekoj serko (ako go vidis) kako ti go ostetuva (namerno, nenamerno ke te iznervira ama verojatno ne do tolku) nema da mozes da se vozdrzis,barem jas znam deka mnogu temperamentno bi izreagiral.Ako gi procita moite postovi ke vidis deka i jas od ovoj aspekt razmisluvam deka e podobro sto ne sum go videl bidejki znam vo kakva afekta sostojba bev i znam sto ke napravev dokolku go (gi) videv.I da se obidese da bega ke go brkav ako treba i do kraj na Skopje... I sega ke bev vo problemi od mojata reakcija.
A toa deka na agresiven napad nekoj moze da odgovori so poagresivna odbrana nema sansa od pricina sto kako velat covek e najsilen na pravidina.Sum bil vo situacija koga sum bil isprovociran od grupa luge koi dodeka go setav moeto kuce pustija drugo kuce i nastana golema borba.Posle toa go vrativ kuceto doma ,brat mi dojde so mene i trgnavme da gi barame lugeto koi go napravija toa.Bez nikakvo preteruvanje bea 7-8 decki na vozrast od 18-20god a nie dvajca i dobija takov cotek da ne se znaese od niv koj kade bega.Ne veruvam deka jas bi bil do toj stepen agresiven koga tie nisto ne bi mi napravile a i ne veruvam deka ti ke begaa i ke primaa udari dokolku ne custvuvaa vina i dokolku jas gi napadnev bez povod.Siguren sum deka i denes go pametat toa sto im se sluci i cotekot koj go dobija i ne veruvam deka nekogas povtorno ke napravat na bilo kogo nesto slicno.Realno i togas bev vo afekt kako sto bev koga i ja vidov grebnatinkata na kolata.Luge sme, ne sme roboti pa da reagirame po programa.Losa rabota e da si ja baras beljata najcesto i si ja dobivas.
Imam tuka eden komsija koj ima seat leon RS gledam i na nego mu ima nekoj idiot napraveno potpis(linija). I drugi komsii se zalat deka nekoj ostetuva koli,se plasam deka ako se fati eden, kriv ili ne (mislam kriv ili ne za site koli) ke plati debelo za site.Pod plakanje ne mislam finansiski.I jas se soglasuvam so chlink bi se otkazal od finansiski nadomest samo da mi padne vrace majmunot sto mi ja ima izgrebano kolata pa jas malku da go prevaspitam.Vo sekoj slucaj toa e veke zavrsena rabota kolata poveke ne e na ulica pribrana e vo garaza i se nadevam deka ke najdam nekoe resenie za grebnatinkata.Glicern ne bi rizikuval.Mislam sekoj so svoeto iskustvo ama jas ne bi sakal eventualno da napravam uste pogolema steta od edna obicna linija.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #40 на: 21 Март 2011, 13:02:21 pm »
Ти си знаеш другарче. Ако тепаш некого викни ме да сведочам дека си го скршил од мавање во самоодбрана. Ќе го ставиме и текстов од форумот како доказ за предупредување. Ако не читал форуми тогаш негов проблем. Нека чита во болница  ;D

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
« Одговори #41 на: 21 Март 2011, 14:26:38 pm »
hahahahaha aj ke te imam u predvid :)))

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #42 на: 21 Март 2011, 22:42:16 pm »
Молете се на бога да не го видите тој што си игра La Linea....на вашата кола.
Ќе се стаите во беља...верувајте.
Пред 16 -17 години купив форд Сиера и од пусти мерак си ја паркирав пред зграда.
Некоја будал зема уште првиот ден и ми ја помина со клуч од предното до задното крило од кај шоферската страна и тоа така убаво што на поголемиот дел од гребаницата лимот се гледаше одоздола а не белиот заштитниот слој.
Чурев, попиздев...се молев да го видам и да му го сменам личниот опис....
Следниот ден комшијата додека излегувал од дома го видел копилето (може и не бил истиот ама..) како ја ренда неговата кола, го фатил и го убил од ќотек.
Мајмунот го тужеше на суд и му зема оштета во пари колку пола кола што му вредеше.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #43 на: 22 Март 2011, 00:25:23 am »
Епа затоа... ранец, или вреќа на глава... напрај го бумбар... па дома да си иде со брза помош... па после, нема да му текне во кола да погледне... а не да ја оштетува

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #44 на: 22 Март 2011, 00:39:19 am »
Или ако веќе те види во фаца зимање носење во подрум вржување за столица, па ако те фаќаат да има за што да те фатат. :D