Автор Тема: Grebanica na avtomobil !  (Прочитано 61906 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Grebanica na avtomobil !
« Одговори #15 на: 17 Март 2011, 23:50:57 pm »
Абе и мене не ми се веруваше дека со глицерин ги среди гребаниците, еве и Матеј вика... дека користел глицерин и успешно било кај него...

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #16 на: 18 Март 2011, 01:58:44 am »
За глицерин неам појма, знам дека обично се мачка на гумите од вратите, за да не мрзнат... А иначе за мачки, дефинитивно праат беља, и тоа голема... А богами и птицине... Затоа, вие кои си ги сакате колите, коа ке видите дека некоја птица ве почастила, што побрзо крпа у рака, и бриши тоа, пошто го јаде лакот и праи бучкуруш.
коа ми збореа за птиците викав како не бе не јадат којзнае што па гомното ко солна киселина да им е, арно ама некој гулаб ме посрал на кров и стоело гомцето таму додека да ја однесам на перење кога ја исчистија гледам нагризано до метал, викам пу бе да ти се мочам на птиците радиоактивни и земав боја и со чепкалка за уши нанесов на местото малку двои али океј е барем го заштитив местото од корозија

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #17 на: 18 Март 2011, 02:11:32 am »
И ја избегавав да верувам дека птициве кењаат радиоактивен отпад, али се уверив откако ми оставија пар нагризотии и флеки на хауба... Маме им нивно, тогаш организирано ми се имаа испосрано... Ѓоамити на конвенција некоја биле, па колективно ми се олесниле на хауба... Од тогаш не паркирам под тие дрва :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #18 на: 18 Март 2011, 03:17:50 am »
И ја избегавав да верувам дека птициве кењаат радиоактивен отпад, али се уверив откако ми оставија пар нагризотии и флеки на хауба... Маме им нивно, тогаш организирано ми се имаа испосрано... Ѓоамити на конвенција некоја биле, па колективно ми се олесниле на хауба... Од тогаш не паркирам под тие дрва :)
хахаха како имаш објаснето ме изнасмеа иначе шо видов една астра на паркинг некој крилест ат и се имаше посрано на фарот абе цел фар беше покирен просто се изначудив коа видов :D :D :D

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #19 на: 18 Март 2011, 04:34:04 am »
хахаха како имаш објаснето ме изнасмеа иначе шо видов една астра на паркинг некој крилест ат и се имаше посрано на фарот абе цел фар беше покирен просто се изначудив коа видов :D :D :D
mene taka ednas u Tetovo nosev edno prijatelce i navecer parkirav na pola saat.
Koga dojdo sto da vidam reseto.
Pa sum cistel zadno staklo sreka imav sise voda u kola, edni deca sto bea sobrani mi se uteppa od smeenje, i iskomentiraa " i pticine ne gi sakaat skopjanite".

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #20 на: 18 Март 2011, 08:02:48 am »
За глицерин неам појма, знам дека обично се мачка на гумите од вратите, за да не мрзнат... А иначе за мачки, дефинитивно праат беља, и тоа голема... А богами и птицине... Затоа, вие кои си ги сакате колите, коа ке видите дека некоја птица ве почастила, што побрзо крпа у рака, и бриши тоа, пошто го јаде лакот и праи бучкуруш.
коа ми збореа за птиците викав како не бе не јадат којзнае што па гомното ко солна киселина да им е, арно ама некој гулаб ме посрал на кров и стоело гомцето таму додека да ја однесам на перење кога ја исчистија гледам нагризано до метал, викам пу бе да ти се мочам на птиците радиоактивни и земав боја и со чепкалка за уши нанесов на местото малку двои али океј е барем го заштитив местото од корозија

Дефинитивно лајната на кокошките (така ги викам сите птици) мајка ебават...Јас на кровот имам две флеки, дури не ми се веруваше дека до толку ке ја раскопаат бојата...И не само тоа...Него и смолата од зимзелените дрвја...Обично ако треба да изберам сенка под дрво или сонце, обично избирам сонце...ЈБГ-а...на сонце гори ентериерот, на сенка ке ти се усерат птици и ке ти се налепи смола...

Друга работа се зуцките од камењата кои се фрлаат зимно време...Особено кога си на автопат или кога се оди на скијање...Долниот дел под вратите особено од десната страна ми е цела зуцкаста, како огребена од ситните камења...Зимно време коа се оди на скијање, колку и да пазиш тоа е тоа....+ по автопат тие што се пред тебе фрлаат камчиња....
Ништо не е вечно па ни ние... :) само работата е како да се заштитиме што е можно повеќе...
Инаку полир пасти сум пробувал секакви....И од сонакс и од желка и вакви и онакви...Се е краткотрајно решение...Гребаниците што се на лакот ке се ублажат, но оние каде што е оштетена бојата, ништо не помага...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 75
« Одговори #21 на: 18 Март 2011, 12:37:44 pm »
Toa sto e od ptici e polesno se cisti.Ona sto e od idioti e pozeznato. "Dobro" parkiranje ili namerna steta e ona sto nervira.Posebno koga sam nema da napravis nitu edna grebnatinka.Aj da si nekoj nevnimatelen vozac pa pravis grebnatinki i taka cela kola ke ti bide sarena...ama jbg izgleda na idiotive niz drzavava ne im se interesni koli so grebnatini tuku oni koi se bez grebnatinki za da ne se dvojat od drugite

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #22 на: 18 Март 2011, 15:04:57 pm »
Замисли психологија на човек кој гребе ST верзија на Фокус. Тоа да го начекаш и личен опис да му смениш.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #23 на: 18 Март 2011, 15:17:15 pm »
Убаво спомна СалеСК, покрај штетниците како луѓе и птици внимавајте доста на зимзелените дрвја, а богами и смоква.
Гадна флека прави и кога се суши изгледа како да се лупи. Мене ми стои една тачка, страв ми е да ја зарибам поасално да не откорнам бојата :(

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 75
« Одговори #24 на: 18 Март 2011, 15:17:36 pm »
Замисли психологија на човек кој гребе ST верзија на Фокус. Тоа да го начекаш и личен опис да му смениш.
Bolje da ne go nacekas zimi se :) Jas bev tolku iznerviran  sto mislam da go videv koj go napravi toa ne licen opis,za ubistvo ke odgovarav. :) Zimi se koga ke razmislam od ovoj aspekt podobro i da ne go vidis ke dojde mnogu golema rabotata.I iskreno da se soglasuvam so tebe stvarno toj sto grebe se stava sebe si vo situacija kade najblagoreceno moze da ostane bez zabi ili nesto poveke,posebno bidejki go pravi bez  pricina a edisnstvena dobivka mu e pomislata deka napravil steta i deka nekoj ke se nervira poradi toa sto go storil.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #25 на: 18 Март 2011, 15:23:14 pm »
Ако го начекаш, ќе окапеш по затвори...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34291
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #26 на: 18 Март 2011, 15:41:02 pm »
Тоа да го начекаш и личен опис да му смениш.
А во случај да си паркиран како идиот? Па да ти се погоди некој посилен од тебе па од Фокус да те седне во инвалидска количка.... Мераци...

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #27 на: 18 Март 2011, 16:26:25 pm »
Тоа да го начекаш и личен опис да му смениш.
А во случај да си паркиран како идиот? Па да ти се погоди некој посилен од тебе па од Фокус да те седне во инвалидска количка.... Мераци...
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :LOL:
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #28 на: 18 Март 2011, 17:59:21 pm »
 Јас еднаш му пресеков пут на еден бициклиста у Радишани, искрено темница беше не го ни видов. За малку избегнав да не се задене у мене. И возам низ Радишани, идев на гости, го гледам бициклистава иде по мене. Застанав, излагам го гледам се скрил позади жива ограда, си викам овој сега ќе земе маме ќе и ебе на колава. Отидов, извини ово оно, упали светло друг пут не те видов. Се смири бициклистава и си отиде. Да не искомуницирав може само да замислам што ќе напраеше. Исто и сега слична ситуација, вози таксиста пред мене, вода на улици, тушира еден пролазник, овој ќе збесне, пцуе вика. Замисли таксистава да застанеше да паркира ауто, ако не му ја демолирише овој колава еве на.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #29 на: 18 Март 2011, 18:23:06 pm »
Toa таксистите (жртви на транзицијата) се такви кретени да нема каде...Некој ден беља може само да ми донесат...Секогаш се курчат и се занесуваат, а не знаат дека некој може да ги напика од таму кај што излегле... Ке им се изна*бам у тоа копитата...Ке попие некој кундак у глава некој ден, само незнам кој.

Убаво спомна СалеСК, покрај штетниците како луѓе и птици внимавајте доста на зимзелените дрвја, а богами и смоква.
Гадна флека прави и кога се суши изгледа како да се лупи. Мене ми стои една тачка, страв ми е да ја зарибам поасално да не откорнам бојата :(

Јас таквата точка последен пат незнам од кај ми се накапала, беше се скаменила и едвај ја извадиф...Пробав со бензин, со уљен разредувач со што уште не и успеав да ја извадам...Малку лакот беше обледен на тоа место но со полир паста успеав да ја средам...
Значи како што кажав бензин, уљен разредувач може да се користи, но никако нитро, ацетон и слично...
Глицеринот е хемикалија која што ја нагризува бојата...Затоа треба многу да се внимава...Незнам како некој чисти со него...Обично ги разјдува и другите метали. Во принцип тој на еден начин ја разредува бојата...Треба да се биде многу внимателен со него...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.