Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1243625 пати)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Велосипед
« Одговори #3780 на: 30 Јули 2016, 11:28:58 am »
Можеби не паѓате често како мене ама мене 90% од падовите ми се на кеј или нешто слично на него.
Абре аман...  ::)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5861
« Одговори #3781 на: 30 Јули 2016, 11:35:40 am »
Аман бе Баги. На кеј да паднеш треба да изводиш нешто без раце да се глупираш. Или евентуално да акнеш некој да напраиш удес или тебе да те акнат. А светла си требаат минатиот пат без светла не ме гледаат ама ја ги гледам нема гајле  ;D Инаку до сега во 9-10 год активно возење точак и глупирање како дете порано по гази баба и насекаде 2-3 пати само имам паднато при лежење во кривина на асвалт. Последниот пат беше тумбање и лизгање по асвалт со Собимот пошто влегов крвнички во кривина од скоро 90 степена со благо удолниче. Се преобрнав.  ;D Одамна беше ама тој пад не го забораам.
« Последно менување: 30 Јули 2016, 11:43:08 am Allexxander »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #3782 на: 30 Јули 2016, 12:32:17 pm »
Баги е посебен тип на човек. Он прво точак научи да вози, па научи да оди, и сега му се мешаат основите во глава ;D
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #3783 на: 30 Јули 2016, 12:34:19 pm »
Нa кеј требa oсoбенo дa се внимaвa, пoгoтoвo пред стемнувaње кoгa имa гoлемa фрекфенцијa нa велoсипедисти, пешaци, кучкaри, зјaпaчи.... Нa 2 пaти ми имa претрчaнo преку пaтекa куче сo oние јaжињaтa нa пуштaње-сoбирaње, среќa без пoследици пo мене.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
« Одговори #3784 на: 30 Јули 2016, 13:50:58 pm »
И накај Марков манастир односно Козјак ја уништија рутата, отворени се каменоломи горе накај Козјак. И најбезвезе е кога така задишан на успонот ќе ти помине некој камион што чади како фабрика.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #3785 на: 30 Јули 2016, 16:34:50 pm »
Си купив светленца. Лед напред и мало силиконско кругче штопче за позади 270 ден двете.

Одма е друго :)

« Последно менување: 30 Јули 2016, 16:57:58 pm Allexxander »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #3786 на: 30 Јули 2016, 17:21:44 pm »
Кажав претходно дека земав багажник со идеја на него да го монтирам детското седиште, или па барем у најмала рука, да биде "бекап" доколку седиштето го монтирам на рамот...

После многу малтретирање и кршење прсти, успеав да го наместам:

Е арно ама, сабајлево пробав да го турам седиштето и оп! Qрааац...
Седиштето не може да се прицврсти на багажникот, ради некомпатибилност помеѓу самиот багажник и прицврстувачите. Не може ни на рамот, а багажникот да биде одоздола како бекап, због заради тоа што едни ствари се удараат у други.

Го извадив багажникот, го турив седиштето прицврстено со шипка, на рамот. Онака као да лебди над задното тркало.

Би сакал да ги прашам поискусните, или било кој што има повеќе познавање на темава, дали е вака безбедно или треба да барам друго чаре, додека да земеме приколка?

П.С. Си земав и браничиња :)

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #3787 на: 30 Јули 2016, 19:06:26 pm »
А оние навлакине со гел, или везе си немаат?
Имам од Џамбо за 300ден и мене ми прави разлика, не возам без навлака.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
« Одговори #3788 на: 30 Јули 2016, 20:42:32 pm »
Кажав претходно дека земав багажник со идеја на него да го монтирам детското седиште, или па барем у најмала рука, да биде "бекап" доколку седиштето го монтирам на рамот...

После многу малтретирање и кршење прсти, успеав да го наместам:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Е арно ама, сабајлево пробав да го турам седиштето и оп! Qрааац...
Седиштето не може да се прицврсти на багажникот, ради некомпатибилност помеѓу самиот багажник и прицврстувачите. Не може ни на рамот, а багажникот да биде одоздола како бекап, због заради тоа што едни ствари се удараат у други.

Го извадив багажникот, го турив седиштето прицврстено со шипка, на рамот. Онака као да лебди над задното тркало.

Би сакал да ги прашам поискусните, или било кој што има повеќе познавање на темава, дали е вака безбедно или треба да барам друго чаре, додека да земеме приколка?

П.С. Си земав и браничиња :)

Мислам дека е сосема ОК вака.  Се монтира или на багажник или вака. 
Вака на рам ќр биде поудобно,  ќе има мала амортизација.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #3789 на: 30 Јули 2016, 23:50:42 pm »
Дали тебе ти изгледа цврсто наместено? Тоа е најбитно. Ако делува цврсто и можеш да се подобесиш на него, сигурно ќе ја поднесе и тежината на детенцето :)
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3790 на: 30 Јули 2016, 23:58:39 pm »
Абе турено е најцврсто што може... Мене ми е шубе за јачината на таа шипката што уствари се закачува на рамот... Ако попушти, сериозен проблем може да настане, затоа би преферирал на багажник да можам да го упасирам седиштето.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
« Одговори #3791 на: 31 Јули 2016, 00:29:47 am »
Немаш гајле, вози!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #3792 на: 31 Јули 2016, 22:35:04 pm »
Гзот престана да удара па така денеска пукавме нова тура. Мерено од Аеродром почеток мост близнак - карпош 4 до крај назад, кратка пауза повторно до Холидеј Ин па назад.

Плус 7км од дома до аеродром и назад. Вкупно 35.3км Предното светленце кое го купив вчера испушти душа, малку ми беше тоа во возење испадна предниот дел кај што се ставаат батерии и го согазив парче го напраив ;D

Не пишувам во темава веќе, се додека не пишам пак ;D pozz Aleksandar

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3793 на: 31 Јули 2016, 22:36:54 pm »
Ја денеска прошетав 20ина километри низ убавава ни околина... Фино беше све, ама кога на отворено ме фркна ветер у фаца, лелееее, рикнаФ...

Поздрав :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #3794 на: 31 Јули 2016, 23:42:48 pm »
А кравите беа подлегнале малкучку та - -ка и одмарат.