Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1141174 пати)

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
Одг: Велосипед
« Одговори #3510 на: 11 Април 2016, 18:07:17 pm »
Линкот што го ставив е за пример цената не е таа го најдов 'половен' (скоро нов) со добра цена но не ми прави ќеф некако мтб сепак изгледа ќе одам на роад или крос.
Ако има некој заинтерсиран за МОМАТА нека ми пише порака.

malinamamun не знам дали пропуштив нешто ама да ми кажеш некоја информација повеќе за "спорти сале" некој линк или нешто? Исто така некоја препорака каде на др место да барам крос?
Пиши на Sporty Sale дека купуваш крос до сумата што ја имаш и чекај понуди?
Верувам дека ќе имаш барем една до две понуди.Она што ќе ти го понудат пиши ми го во порака и ќе ти кажам дали е добро и дали е добро да го земеш и ако се повеќе понуди кој да го земеш.

Со CrossCycle никогаш не се губи.Тие се и ќе бидат во мода во наредниве години.За наши терени се број 1 опција.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #3511 на: 11 Април 2016, 18:11:39 pm »
Me zamisli i mene malinamamun za cross cycle.Stvarno najdobar izbor e crosscycle
Jas doma imam i mountain bike i road,
Prvo kupiv mountain-mtb pa pred 1 godina i road.mtb ne go ni vozam od koga go imam road.
mnogu e pobrz road,a toa deka ne odi na vodno toa treba nekoj pshijatar obavezno da poseti.

За оние кои што неможат да се одлучат дали да возат мтб или роад- крос е најдобра опција.Башка можат да возат и на двата терени,што е доста добро.
Точно е.Познавам  многу луѓе како тебе што имаат два точака и мтб им стои дома откога купиле роад.Не си едниствен.
Не познавам некој што прешол од роад на мтб,а обратни ситуации има секојдневно и се повеќе

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #3512 на: 12 Април 2016, 10:11:00 am »

Ako ima zainteresiran neka mi pise pp
Moma gtt27.5

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #3513 на: 12 Април 2016, 10:44:11 am »
можеш и роад да земеш зависи каде возиш. За на водно на никој не би му препорачал роад. На тој асфалт со гума камен напумпана никако.

Ако возиш некои меѓуградски релации според мене роад, ако сакаш низ град повеке, па водно матка хибрид или мтб
Си бил некогаш на Водно???
Роад не е за водно,а мтб е? Поголема глупост немам слушнато во животов.
Има луѓе кои денес 3 пати одат од средно до крстот со роад,
Ако ти го искачиш или било кој друг 3 пати во еден ден крстот со мтб,дојди јас гратис ќе ти го дадам точакот.
Луѓе што еднаш го искачуваат душа им излага

20-30 минути е разлика најмалку помеѓу роад и мтб на водно,а за уморот и да не правиме муабет.
мтб е трактор кој не е за асфалт,а за до крстот па ич.

4 пати неделно одам до врв со МТБ, ако сакаш може и да се тркаме. моеже да се тркаме нагоре ти со роад јас со мојот ако те тепам ти го земам

тие што одат 3 пати на ден до врв и со едно тркало ке се качат, знам дека си стручњак ама до толку не те знаев...

не реков дека дека не се оди со роад на водно туку дека не би препорачал од една едиствена причина што на таа тврда гума надоле треба да се лигавиш за да недај боже не ти пукне кога ке удриш со 50 км/час во некое дупче. На 2ца другари така гуми им испукаа.

за тресењето на патот надоле на раце да не правам муабет

што ми е гајле за брзина нагоре, не одам на трки одам за да уживам. Чоекот не бара точакм за тур де франс да вози него за уживање

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7211
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3514 на: 12 Април 2016, 12:22:36 pm »
што ми е гајле за брзина нагоре, не одам на трки одам за да уживам. Чоекот не бара точакм за тур де франс да вози него за уживање
Велл дан срр.

Меѓутоа нема потреба од мтб ако чоеко ниту еднаш кал на гумите не планира да стави, еден хибрид можеби најубаво ќе биди,
тро поголем волумен на гумите од роад, и доволно е.

Инаку мене овој роад-от не ми е многу јасен освен на трки некој ако не се спрема. Значи свесно одбираш да возиш на патишта за јавен сообраќај,
каде нон стоп фучат коли, и свесно си дишиш од канцерогениот чад на дизелите.

А можиш со мтб да си фатиш некоја офроад патека/пат и си тераш низ природа.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #3515 на: 12 Април 2016, 12:52:33 pm »
можеш и роад да земеш зависи каде возиш. За на водно на никој не би му препорачал роад. На тој асфалт со гума камен напумпана никако.

Ако возиш некои меѓуградски релации според мене роад, ако сакаш низ град повеке, па водно матка хибрид или мтб
Си бил некогаш на Водно???
Роад не е за водно,а мтб е? Поголема глупост немам слушнато во животов.
Има луѓе кои денес 3 пати одат од средно до крстот со роад,
Ако ти го искачиш или било кој друг 3 пати во еден ден крстот со мтб,дојди јас гратис ќе ти го дадам точакот.
Луѓе што еднаш го искачуваат душа им излага

20-30 минути е разлика најмалку помеѓу роад и мтб на водно,а за уморот и да не правиме муабет.
мтб е трактор кој не е за асфалт,а за до крстот па ич.

4 пати неделно одам до врв со МТБ, ако сакаш може и да се тркаме. моеже да се тркаме нагоре ти со роад јас со мојот ако те тепам ти го земам.

тие што одат 3 пати на ден до врв и со едно тркало ке се качат, знам дека си стручњак ама до толку не те знаев...

не реков дека дека не се оди со роад на водно туку дека не би препорачал од една едиствена причина што на таа тврда гума надоле треба да се лигавиш за да недај боже не ти пукне кога ке удриш со 50 км/час во некое дупче. На 2ца другари така гуми им испукаа.

за тресењето на патот надоле на раце да не правам муабет

Не зборев  неделно колку пати возиш туку дневно?луѓето што ги знам не се професионалци туку ај да речам  некои си аматери.Не веруваш.Отвори си страва и напиши изис крст 3 пати и ќе видиш.Можеш и да си пуштиш страва еве до средно и да видиш на кое место ќе бидеш на вечната листа.Првите 17 места се со Роад направени.Другите натаму не ми се познати.Голема е веројатноста да и меѓу првите 50 времиња нема никој со мтб
и не се работи за трки туку за умор.Незнам колкаво е уживањето ,кога на човек му течат водопади од глава возејќи нагоре.Во тој момент секој си вели.Се би направил да ми биде полесно.

незнам дали си возел роад,но  претпоставувам си немал,бидејќи ако си имал и си го сменил за мтб ќе си бил првиот што го направил тоа.
За водно да се помине и до 3 пати полесно роад му е мајката и напротив.Барем на водно теренот владее роад.Многу повеќе му одговара.За други терени пак можеби мтб е подобро.крос цикл е пак нешто како роад со минимално губење на перформанси
но направено за да може да се вози и по каливи патишта
« Последно менување: 12 Април 2016, 13:00:51 pm malinamamun »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #3516 на: 12 Април 2016, 12:55:18 pm »
А забите ќе ти паднат од тротоари и дупки или не, ако си со роад бајк?

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #3517 на: 12 Април 2016, 12:59:33 pm »
Се разгори муабетот роад или мтб.. луѓе не се карајте него кажете од србија да купам (нов) се исплаќа ли да се увезе во мк?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #3518 на: 12 Април 2016, 13:04:13 pm »
Јас меркам МАХ од Агротехна, имаат добри цени, а на изглед делуваат дека не би имале проблем со Водно, Матка, тури накај Маврово/Галичник и слично.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #3519 на: 12 Април 2016, 13:07:17 pm »
А забите ќе ти паднат од тротоари и дупки или не, ако си со роад бајк?
сега за сега здрави ми се :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #3520 на: 12 Април 2016, 13:19:17 pm »
Јас меркам МАХ од Агротехна, имаат добри цени, а на изглед делуваат дека не би имале проблем со Водно, Матка, тури накај Маврово/Галичник и слично.

Мартин ги кудеше, а и сите други што се разбираат.

И мене ми изгледаат ок, ама кој да го знае. Можда е подобро некој Полар или сл.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #3521 на: 12 Април 2016, 13:22:27 pm »
Се разгори муабетот роад или мтб.. луѓе не се карајте него кажете од србија да купам (нов) се исплаќа ли да се увезе во мк?

Да си купиш.

Стави си го на држач позади, извалкај го малку и кажи му дека си го возел на тура околу Врање.

Или одете двајца и еден со точак нека помини граница, запотен.
:)

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #3522 на: 12 Април 2016, 13:22:38 pm »

земи ако сакаш да си имаш проблеми... :)

запази ги компонентите што ги ставаат (на било кој велосипед што го гледаш :) )

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #3523 на: 12 Април 2016, 13:31:56 pm »
не земај MAX, не дека нема да вози, јас со Собим се качував на Водно па возеше.

Не е удобен за долго возење, положбата на телото не е добра искривен си неправилно седиш и за до продавничка или едно кругче на кеј е супер ама за Водно, Матка и тури не го бива

@ malinamamun

пак зброуваш кој попрво се качил до водно. Абе гајле ми е, како да ти кажам.

Иначе кога веке почна да кажуваш колку е полесно, човек кој е почетник или има мерак да си вози на водно како мене многу потешко е да го качиш со роад бидејки треба нозете да ти бидат многу појаки.
На МТБ имам 30 брзини и многу полесно можам да си го најдам идеалниот пренос, на роад тоа го нема има помалце значи многу помачно ке ти биде качувањето. Пак ке речам спуштањето со роад во споредба со МТБ од водно е неспоредливо

а ако ти е за брзина нагоре еве за споредба од лани на онаа трката прв до врв, некако не ми изгледа многу разлика кога зборуваме за рекреативно возење како што возат 90% од лугето

Друмски прв 37:15, Планински прв 41:21

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #3524 на: 12 Април 2016, 13:34:46 pm »
Немој да даваш пари за тоа ѓубре, од искуство ти кажувам.