Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1146288 пати)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
Одг: Велосипед
« Одговори #3255 на: 10 Јули 2015, 09:22:40 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ауууууууу. Томе друже, да те служи многу години. Добар избор. Отиде ти у хард профи води.

Секоја чест.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3256 на: 16 Јули 2015, 20:29:50 pm »
ima li nekoj slika od drzacot od jumbo,  imam covek sto utre ke odi do jumbo grcija za da mi kupi pa ne znae kako treba da izgleda.

edit: najdov na net,  25eur e,  se nadevam istiot e.

http://www.e-jumbo.gr/pd/sxara-metaforas-gia-3-podilata-15101.htm?lang=el&path=1813426761

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #3257 на: 17 Јули 2015, 01:23:23 am »
Овој од линков е подобар од нашиот Џамбовски.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #3258 на: 17 Јули 2015, 01:35:35 am »
Денеска бев исклучително пресреќен, што во најжешкиот период од денот, кога бев излезен со точак, вакво нешто си најдов во задната гума, после само 4 и ситно километри (а имав планирано барем 20ина да поминам):

Фанзиис. Среќа што еден пријател ме префрли со комбенце директ до точкар, па ја средивме гумата и пар други проблемчиња што ги имаше тачакот.

Да прашам, што користите како бекап за во случај на дупнување гума? Резервна внатрешна, кит за поправка или?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #3259 на: 17 Јули 2015, 02:04:18 am »
Во градски средини не користам ништо (немам навика, сметам дека можам да истуркам точак до прв точкар). Надвор од град внатрешна гума, и се надевам на останатите да имаат пумпа зошто сум премногу cheap да купам своја. ;D

Ако веќе одам во недостапни средини за моторни возила, три гуми, лепак и лепенки обавезно. Ама ова сценарио не те интересира тебе.

Иначе купи си уште две резервни и кога ќе ти се дупне гума, стави ја новата и залепи си ја старата. И така во круг :) трпат многу лепенки внатрешните. Лепак Неостик чуда прави, држи совршено и при огромни притисоци (6+ bar)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5233
  • The Spartan General
« Одговори #3260 на: 17 Јули 2015, 07:29:05 am »
Денеска бев исклучително пресреќен, што во најжешкиот период од денот, кога бев излезен со точак, вакво нешто си најдов во задната гума, после само 4 и ситно километри (а имав планирано барем 20ина да поминам):
Фанзиис. Среќа што еден пријател ме префрли со комбенце директ до точкар, па ја средивме гумата и пар други проблемчиња што ги имаше тачакот.

Да прашам, што користите како бекап за во случај на дупнување гума? Резервна внатрешна, кит за поправка или?

Еднаш ми се дупна на 15 километри од дома. Имав само клучеви и телефон во мене, + беше недела. Превод, за два  и пол часа до дома. Брзо одење.

Втор пат ми се дупна на 10 километри од дома. Имав само клучеви и телефон. Превод, еден час и 45 минути до дома. Брзо одење.

Третиот пат, си купив 3-4 резрвни внатрешни, рема тип топ лепенки, и кевлар ленти против пукање во внатрешната гума. Сега засега не сум пешачел.  ;D ;D

Немаш појма кое зен чувство е кога пешачиш, пцуеш, пешачиш, пцуеш, пешачиш, за после пола саат главата да ти е комплетно празна, и уживаш.  :D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #3261 на: 17 Јули 2015, 09:05:08 am »
Гума, пумпа, мини алат.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #3262 на: 18 Јули 2015, 00:26:50 am »
Денес со Баги - шо се преправа дека е Алфиста - го вртевме Мавровско езеро. Он дојде од Скопје со точакот закачен за кола (на мојот држач, си го присвои малку по малку ::) ), го додадовме мојот точак и во 16:30 стигнавме во Маврови Анови. Се истоваривме и почнавме со лабава, рекреативна вожња во правец Маврово > Ниќифорово > Леуново.
Совршено време, идеална температура од 26 степени, благо ветерче... Преубав ден! Баги мораше да си замине за Гари, и заради тоа јас морав да се спуштам со точак до Гостивар. Глетката која ме пречека во 19:40 кај последниот каменолом беше бесценета - портокалово зајдисонце! Кожа ми се наежи :) :) :)

Некое сличе од дружбата:

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7366
« Одговори #3263 на: 18 Јули 2015, 08:31:42 am »
Браво,  убавини!

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #3264 на: 19 Јули 2015, 09:33:04 am »
Направи инфраструкутра, сами ќе си дојдат. Преркасна лекција од Холандија:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #3265 на: 19 Јули 2015, 12:24:18 pm »
Препорачајте ми некој пакни за в брејк и кит за менување гума.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3266 на: 21 Јули 2015, 21:38:21 pm »
Samo da ve predupredam navreme, da ne se vrakate gol g'z nakaj doma :D
« Последно менување: 21 Јули 2015, 23:02:12 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4118
« Одговори #3267 на: 23 Јули 2015, 11:21:26 am »
Гума, пумпа, мини алат.

Кита за лепење, една резервна и CO2 две боци.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #3268 на: 23 Јули 2015, 12:08:33 pm »
Гума, пумпа, мини алат.

Кита за лепење, една резервна и CO2 две боци.

вас ис дас и шо паре кошта?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4118
« Одговори #3269 на: 23 Јули 2015, 14:16:30 pm »
http://bikestop.com.mk/accessories.php?lang=2&mb=21&id=410
http://bikestop.com.mk/accessories.php?lang=2&mb=21&id=400

Мислам дека второво без боца некаде онлајн лесно ќе го најдеш. А боциве се прифатлива цена.