Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1146046 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
Одг: Велосипед
« Одговори #3225 на: 30 Јуни 2015, 16:42:00 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #3226 на: 30 Јуни 2015, 18:21:19 pm »

Предно светленце откај да зеам? Пазар, Џамбо или од бајкерските продавници? Во Аутдоор има Сигма што е 500 денари, па дали вреди?

ако сакаш некое ептен убаво што ке ти осветлува на пр. ако возиш ноке од водно земи некое поскапо а квалитетно.

ако ти е за колку нешо да свети навечер за да те приметуваат луге земи си ефтино џамбо или пазарче ако има

Тешко дека ќе возам ноќе на Водно :)

искуство од другар, зема од бајк маркет 1200 денари, за ништо не го бива... така да немора да значи дека некое скапо светло е добро.

види од некој што има јако светло од каде го има земено... неиспробано - никако не земај :) да не си ги фрлиш парите за џабе

Имав едно ваљда од Џамбо, тапа беше, не можеше да се прицврсти убаво за воланот, па некни се истресе и си иба векот :)

Ќе видам кај ќе најдам нешо доволно добро за не многу пари :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #3227 на: 30 Јуни 2015, 18:32:46 pm »
За низ Скопје (каде тротоарите/патеките) се 95% осветлени, потребно е само сигнално светло што трепка, па макар и такво од Џамбо.

Порано носеа светленца со 5 диоди, сега само со 1 диода, и не им купувам такво. Исто и со задните, порано беа со 5 диоди, убави широчки и јаки, сега со 3 диоди, и иста цена ми ги продаваат. Море мршупичкуматерину.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #3228 на: 30 Јуни 2015, 18:55:35 pm »
Најважно е катадиоптри и светилка предна и задна.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3229 на: 30 Јуни 2015, 18:59:46 pm »

За низ Скопје (каде тротоарите/патеките) се 95% осветлени, потребно е само сигнално светло што трепка, па макар и такво од Џамбо.

Порано носеа светленца со 5 диоди, сега само со 1 диода, и не им купувам такво. Исто и со задните, порано беа со 5 диоди, убави широчки и јаки, сега со 3 диоди, и иста цена ми ги продаваат. Море мршупичкуматерину.

Ја имав предно со 4 и задно со 3 диоди. Мене ми е побитно убаво да може да се фиксира светлото, пошо овие двете од Џамбо се катастрофа. Предното ми испадна и се скрши, а задното не се задржува во позиција и се витка надолу или се врти околу шипката на седиштето. Пробав да го фиксирам, ама ако стегнам поише, ќе се скрши.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #3230 на: 30 Јуни 2015, 20:39:18 pm »
Го тргнаа попустот за Polar Avalanche...  :'( А ептен се загреав да го зеам... Неќам да гледам премногу пошто после нема да можам да се одлучам  :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #3231 на: 30 Јуни 2015, 22:03:27 pm »
Па отиди им таму прашај може ке ти дадат свен ако нема веке односно ги продале тие од попуст

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #3232 на: 01 Јули 2015, 17:22:02 pm »
Поминав низ продавнициве и точак до 400 евра нема. Дигаат раменици небаре ги прашав за 50 евра точак. Најдов едвај 3 модела. Да бидиме реални 400 евра се пари за велосипед и би требало да нудат поише модели,  кој сака нека каже. Порано имаше многу повеќе избор. Ова е ненормална работа со точациве.  Поларот ми го даваа со попуст иако е тргнат и најдов уште еден Ферини италијански. Коментар за маркава ??? Најдов PITCH со механички дискови за 400 еу  И најдов уште еден Скот за 300 евра во Вучко ама обичен без дискови без ништо. Тоа е понудата. И ја па у сезона најдов точак да купувам коа летаат во облаци со цениве.

Тој па во бајмаркет ми вика зимај го ако го зимаш ти го давам вака ни рекоа од Полар се качуваат цениве така, демек со загуба работеле. Извини сакав да му речам чим е со загуба не го зиам, неќам да бидеш во загуба. Муабетиве.. Небаре без пари ми го дава. А реално тој модел не вреди повеќе од толку. За сегашнава цена се зима Мерида, се зима Скот со хидроилика.
« Последно менување: 01 Јули 2015, 17:28:06 pm Allexxander »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #3233 на: 01 Јули 2015, 18:06:20 pm »
До цикло ас помина ли, драг зх3/зх4 да ѕирнеш ? И јас мислам дека цените се така височки, али тоа е. Секаде е исто. :) Мене Полар Аваланшот ми го дадоа за 22.000 денари. Со субвенција од Центар би бил 19.000, што мислам дека е сосем ок цена.

Јас се прелажав да го земам Аваланшот ради тоа што беше на попуст, од 30.000 на 23.000, иначе немаше шанси да го платам 30.000. т.е. немав толку кеш за точак.

Е сеа, за точаче со најобични хидраулични кочници и слични салтанати, треба да фрлиш 500 евра МИНИМУМ. Ама затоа што бараш точак за лабава вожња, не ти треба тоа. :) И јас знам што е најубаво, ама.. :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #3234 на: 01 Јули 2015, 18:27:59 pm »
Тој полар не да не вреди 30000 таа цената од 22 му е реална. Малце се забегани со цениве

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #3235 на: 02 Јули 2015, 20:23:45 pm »
Дечки, сакам што повеќе луѓе да го погледнат следното видео.
Важно е затоа што што секој ден наоѓаме глупи изговори за извршување на некаква обврска или наоѓаме изговор да го одложиме договорот затоа што не мрзи да го мрднеме газот од кревет.

Ова видео е инспирирачко и покажува што може да направи силна волја, силна желба и неизмерна решителност да се вратиш на точак иако пред две години токму тој точак ти „помогнал“ да си го скршиш ’рбетот и да се парализираш од половината надоле.

Martyn Ashton : Back on track

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3236 на: 04 Јули 2015, 22:26:56 pm »
Дали и како може да се среди сјебана ѕивана/иглица?

Некој да знае дали Жаре на пазарче работи у недела и дали може да ми наштелува жици на бандаж?

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #3237 на: 04 Јули 2015, 23:04:26 pm »
Денес си го освежив бајкот со две нови рубена гумички и нови рачки и спремни сме за вожна за утре.
Сега ми требаат уште гумичките(гуртните) на кошниците да си ги сменам овие веќе ми се излижани и многу слабо кочат.

Некоја препорака да ми дадете ама не многу скапи.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #3238 на: 04 Јули 2015, 23:09:59 pm »
Штрумф, тешко во недела... А ваљда ќе може ама колку време ќе ти го чува точакот, тоа е недефинирано.

Дено, дај бе брат, кошници? Сериозно? :/

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #3239 на: 04 Јули 2015, 23:15:09 pm »
КоЧници! :D