Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1062670 пати)

Отсутен mickeymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 59
Одг: Велосипед
« Одговори #2325 на: 12 Август 2014, 13:51:15 pm »
Specialized велосипеди. ха..ха..ха.. ребрендиран MAX.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17845
« Одговори #2326 на: 12 Август 2014, 14:42:08 pm »
Им пишав меил на Проспорт пред 2 недели за истиве велосипеди. Ми вратија дека се запознаени со ситуацијата и во процес е решавање на проблемот по судски пат.

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #2327 на: 13 Август 2014, 00:50:48 am »
Инаку јас сум од гари и секогаш кога можам одам таму бидејки имам куќа :)
Стандард 28ми авгѕст сум таму секоја година

Еве и годинава секој викенд шетам натака... Жировница, ростуше, осој, лазарополе ....

Може да ме исконтактирате на фб или на пиво ќе развртиме подетален муабет околу ова... Ја поддржувам идеата на мартин

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #2328 на: 13 Август 2014, 02:13:57 am »
Инаку јас сум од гари и секогаш кога можам одам таму бидејки имам куќа :)
Стандард 28ми авгѕст сум таму секоја година

Еве и годинава секој викенд шетам натака... Жировница, ростуше, осој, лазарополе ....

Може да ме исконтактирате на фб или на пиво ќе развртиме подетален муабет околу ова... Ја поддржувам идеата на мартин

Досега само Крелл се заинтересира, т.е. му се допадна идејата и си креираше во потсвест дека треба да се извози. Томе е дебел, Дики и Фиц им фаќа око ама не скроз. Осеќам дека и сам ќе тргнам на авантура, особено што ми се ближи испитна сесија и ќе шизнувам дома од нервози. :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16765
  • Keep it 100
« Одговори #2329 на: 13 Август 2014, 02:29:55 am »
Заинтересирани сме, само не знаеме колку би можеле да ве пратиме пошто сме со МТБ. Да не ве кочиме многу, затоа се мислиме. Инаку ако се тргнува од Маврово негде јас сум за!

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #2330 на: 13 Август 2014, 02:45:29 am »
Карактерот на турата е рекреативен, да се дружиме и шетаме, а не натпреварувачки, иако на сите ни е јасно дека Крелл ќе не чека по пола саат и јаче на секоја контролна точка. :)

Пак да се цитирам :) На ваква тура би уживал во возењето. Што порелаксирано темпо, тоа подобро. На други тури гледам само подобра просечна брзина :)

BTW Фиц, од Гари до Маврово има исто онолку качување колку што има од Гостивар до Маврово :D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16765
  • Keep it 100
« Одговори #2331 на: 13 Август 2014, 03:00:49 am »
Тогаш count me in! Не ми е за качувањето, туку не ми се вози по многу фреквентни улици. Од Маврово одма почнува убавото, а дали би дошле со кола до Гостивар или до Маврово и не ни прави некоја разлика.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #2332 на: 13 Август 2014, 06:53:04 am »
Тогаш count me in! Не ми е за качувањето, туку не ми се вози по многу фреквентни улици. Од Маврово одма почнува убавото, а дали би дошле со кола до Гостивар или до Маврово и не ни прави некоја разлика.

Не е така страшно во поглед на сообраќај и од Гостивар. Инаку во Сабота или Недела, ние ќе возиме MTB Off road Галичка тура.. Односно тргаме од Маврово, и 90% OffRoad круг преку планините и селата назад.

Кругот е 80 км, важи за релативно тешка тура и ако има заинтересирани бујрум :) Сеа за сеа сме изгледа тројца заинтересирани.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #2333 на: 13 Август 2014, 11:13:11 am »
Ќе си изедам ушите што немам MTB.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2334 на: 13 Август 2014, 12:42:35 pm »
Ја сум заинтересиран ептен, знам декае преубав предел за возење и се тоа, само незнам уште што и како...да подразмислам уште малку има време...и да повежбам уште малку :) ипак сум малце почетник..големка киломеетража и искачување да не ми дојде :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
« Одговори #2335 на: 13 Август 2014, 14:02:04 pm »

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #2336 на: 13 Август 2014, 14:33:00 pm »
Во Сабота 16.08.2014, ќе ја возиме Галичката тура во должина од 80 км. Одиме со коли до Маврово, па од таму кругот со точаци. Тргнување од Скопје би било околу 07:00 часот. Ако има заинтересирани нека се пријават.

Да напонема дека турава не е баш лесна (ама не е ни претешка). Ќе се вози 80% off road.

Кој сака да вози со нас е добродојден.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #2337 на: 13 Август 2014, 14:34:29 pm »
Ја сум заинтересиран ептен, знам декае преубав предел за возење и се тоа, само незнам уште што и како...да подразмислам уште малку има време...и да повежбам уште малку :) ипак сум малце почетник..големка киломеетража и искачување да не ми дојде :D

:) Турата не е лесна. Ама сепак не е ни претешка.. Сепак ако на некој му се види  претешко, има кратење па може таму да се исклучи за Маврово.

И да, прекрасни пејсажи по пат

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #2338 на: 13 Август 2014, 14:36:25 pm »
Јас сакам, ако има некој вишок MTB точак. Ако не, живи и здрави. :)

П.С. Ќе го сакам и чувам како свој ;D

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #2339 на: 13 Август 2014, 14:41:18 pm »
Јас сакам, ако има некој вишок MTB точак. Ако не, живи и здрави. :)

П.С. Ќе го сакам и чувам како свој ;D

Ако за некоја тура треба да се искористи џокер за зајмење точак е оваа.. Има феноменална природа, и Fun Factor 1000000.

Ќе биде супер ако успееш да се снајдеш