Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 938425 пати)

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1820
Одг: Велосипед
« Одговори #7050 на: 05 Јуни 2023, 17:03:13 pm »
Nomad има попуст,  си земав Конти Ултраспорт 3. Да смениме од Махис,  па следни догодина ќе идат Gatorskin најјаките за да не му ја мислам толку кај возам.

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2215
« Одговори #7051 на: 08 Јуни 2023, 22:39:01 pm »
Дали некој донел средна класа точак од странство и дали платил царина т.е која е процедурата за внесување?
>>>>><<<<<

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5918
« Одговори #7052 на: 08 Јуни 2023, 23:00:37 pm »
20€ у пасошот.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2215
« Одговори #7053 на: 08 Јуни 2023, 23:09:06 pm »
20€ у пасошот.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Дваевче не е проблем :) Нели до 350 евра не се царини роба за лична употреба ?
>>>>><<<<<

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
« Одговори #7054 на: 09 Јуни 2023, 07:44:38 am »
https://nomadmobility.mk/product/grand-prix-5000-700x28/
Пет илади ден гума? Овие деф се и од кола поскапи.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1044
« Одговори #7055 на: 09 Јуни 2023, 08:38:45 am »
Точаците отидоа у 10к-15к еуРос. Со моменталниве цени асален карбон со некоја почетна опрема е 3500е. Највредна работа на точакот според мене се гумите, посебно спустови од водно по тие кривини, треба гумите убаво да лепат. Со роад точак можеш да држиш темпо 30 - 40 км/с и верувај дека во тие моменти сакаш квалитетна гума која нема да те излизга у блага кривина.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
« Одговори #7056 на: 09 Јуни 2023, 13:16:53 pm »
Nomad има попуст,  си земав Конти Ултраспорт 3. Да смениме од Махис,  па следни догодина ќе идат Gatorskin најјаките за да не му ја мислам толку кај возам.
25ка ли?
Колку е со попуст.

П.с форумџии дали знае некој некое средство за полирање или подобро речено да добие сјај Carbon Рамка?

Не дека ми е лош ама сакам да му го вратам оној сјај кога беше нов

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #7057 на: 09 Јуни 2023, 16:50:45 pm »
25ка ли?
Колку е со попуст.

П.с форумџии дали знае некој некое средство за полирање или подобро речено да добие сјај Carbon Рамка?

28ца. Околу 1600 по гума излезе,  само 10% имале на гуми амаако зимаш 3 работи на другите добиваш 30%

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
« Одговори #7058 на: 09 Јуни 2023, 19:58:06 pm »
25ка ли?
Колку е со попуст.

28ца. Околу 1600 по гума излезе,  само 10% имале на гуми амаако зимаш 3 работи на другите добиваш 30%
мислев за ширина.
Секоја роад е 28ца
Во bike маркет пред некој ден гледав реклама по 800-900 денари беа ултра спортот
Незнам од која причина се волку евтини

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #7059 на: 09 Јуни 2023, 21:38:38 pm »
25ка ли?
Колку е со попуст.

мислев за ширина.
Секоја роад е 28ца
Во bike маркет пред некој ден гледав реклама по 800-900 денари беа ултра спортот
Незнам од која причина се волку евтини

Да да ширина,  28 не е 25ка. 25ка мн тесна ми е за нашиве улици,  дури и 28 знае да е незгодна дека ја пумпа меѓу 7 и 8 бара.

Бајк маркет изгледа затвара, ама не ми се тепаше за заштедата да трчам додека има залиха.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7060 на: 10 Јуни 2023, 02:09:08 am »
Точаците отидоа у 10к-15к еуРос. Со моменталниве цени асален карбон со некоја почетна опрема е 3500е. Највредна работа на точакот според мене се гумите, посебно спустови од водно по тие кривини, треба гумите убаво да лепат. Со роад точак можеш да држиш темпо 30 - 40 км/с и верувај дека во тие моменти сакаш квалитетна гума која нема да те излизга у блага кривина.
Си воза полека, кој ме бркат. За нагоре е поентата малу циркулација, кондиција, плуќа да развиеш.
Е тија што беа од грујо за 10 ден/час душа ми излезе до средно, за надолу требаше да педалаш за некоја нормална брзина да постигнат, рачунај за нагоре :)
Инаку ми се десило да излизгат на плочка скршена на ивичњак ко се качував, кај мериот, на кривини не ми се десило или не су возел брзо.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17598
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7061 на: 10 Јуни 2023, 09:49:47 am »
25ка ли?
Колку е со попуст.

Полир паста за кола ако ти е за полирање, или восок/quick detailer ако ти е за сјај.

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #7062 на: 10 Јуни 2023, 13:46:02 pm »
https://nomadmobility.mk/product/grand-prix-5000-700x28/
Пет илади ден гума? Овие деф се и од кола поскапи.

Изгор скапи се, а освен ако не се тркаш не гледам потреба од гума од 5000 денари.
Махисот што ги возам се одлични, но и тие беа скапи, 2000 денари по гума мислам ги земав.
Контиво ќе видиме како ќе се, но реално испод 1500 денари нема асална гума за точак, се испод тоа е тешка пластика за возење низ град.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7063 на: 10 Јуни 2023, 17:47:20 pm »
Michelin ? Pierce protection демек имаат за 1200 ден, да не  турка од тротоар до влез и да не лепа гуминсекој ден. Полна  е трнчиња :)
Да ако се тркаш, ако живееш од тоа или ако си џо бајдем пеки да шибниш 15к еура па и повеќе, ама за рекреација што знам. Башка су се мачел 3часа да се кача до соње или до крстон, и за 5 минс на долу ? Ќе си ужива полека ќе се спушта. А и со унис последно се спуштав, со нај крш опрема и ништо не ми фалеше :)  мада ја оставав колата на мајтор во соње и си реков да не се враќам пешки ја кладов бициклата в багашник :) т.е. не вртев до горе ама мрне ми е уживање да се спушта полека, да ужива во глетката. Сега некој си имат други гледишта, што си е и тоа исправно.

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #7064 на: 10 Јуни 2023, 20:26:18 pm »
Michelin ? Pierce protection демек имаат за 1200 ден, да не  турка од тротоар до влез и да не лепа гуминсекој ден. Полна  е трнчиња :)
Да ако се тркаш, ако живееш од тоа или ако си џо бајдем пеки да шибниш 15к еура па и повеќе, ама за рекреација што знам. Башка су се мачел 3часа да се кача до соње или до крстон, и за 5 минс на долу ? Ќе си ужива полека ќе се спушта. А и со унис последно се спуштав, со нај крш опрема и ништо не ми фалеше :)  мада ја оставав колата на мајтор во соње и си реков да не се враќам пешки ја кладов бициклата в багашник :) т.е. не вртев до горе ама мрне ми е уживање да се спушта полека, да ужива во глетката. Сега некој си имат други гледишта, што си е и тоа исправно.

Не сум користел Мишелин. Реално дали 1000ка или 2000ки давам за гума не ми мења, и така една гума ми тера година и пол, а нормално ќе земам со заштита од дупнување за да не мењам на пат. Со Махисот, Ре-фјус за 8к км еднаш мењам гума на пат, и тоа на 7700 км негде беа на спуст се дупна баш, камче ја пробуши кај што била веќе напукната.