Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1143064 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Одг: Велосипед
« Одговори #6735 на: 19 Март 2022, 21:51:49 pm »
Блидинг и нов глицерин во Спешалајзд 700 денари на ЕДНА кочница.  :-X

Bleeding во повеќето сервиси во Скопје (ProSport, ProBike, Nomad) генерално е од 600 до 900 денари по кочница. Не е толку страшно ако работел некој од квалитетните сервисери, i.e. Дачо.

Скапичко е. Без разлика на квалитетот на мајсторите. Не го ни оспорувам нивниот мајсторлук, ама за блидинг на кочници напред - назад 1400 денари... што е многу - многу е..
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #6736 на: 19 Март 2022, 22:10:03 pm »
Naracani Castello eden maski eden zenski city bike so dodatok detsk9 sediste.
Direktno od uvoznikot na Castello za MK koj e od Kumanovo.

Schimano Acera menuvaci i na dvata, industiski lager na predna aluminiumska dzvezda.
Ramot 13kg, XL, 29ki trkala, diskovi za kocenje na sajla, alum. pedali, i ostali stvari po naracka razlicni od konfiguracijata koja doaga na promocija sto im e.
Cenata dobra za razlika od skopskite firmi koi so slicna konfiguracija na primer Trinx kostase 100evra poveke.

Overall za potrebata nasa mislam odlicna zdelka napravivme.

Zenskiot 6to brzinec so gore navedeniot zaden menuvac i komplet detsko sediste, alum ram Castello i osganati nekoi trakatanci.

Vredese idenjeto do Kumanovo pred se zaradi uslugata i odnosot, dali deka bea gazdite ne sum siguren.
Vo Skopje po prodavnicite se nesto prezafateni, zborovite so cengel da im gi vadis.
Garancija godina dena so toa sto mi ponudija bidejki sekoj vtor den imaat kombe u Skopje deka vo slucaj na bilo kakov kvar ke go zemaat velosipedot i vratat popraven.

Definitivno preporacuvam za nekoj kako mene sto ne planira premnogu da investira, i ne planira vozenje po planini i sl.
Btw. Od nekolkute pominati prodavnici, site najavija poskapuvanja vo narednite 2-3 nedeli, kako na kompleti taka i na komponenti razlicni.

https://www.facebook.com/1387474654681183/posts/4105654569529831/

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2816
« Одговори #6737 на: 21 Март 2022, 09:13:01 am »
Со здравје да се возат, не знам дали од Вело М од Куманово ги имаш земено велосипедите, јас мојот Кастело од кај нив го зедов пред 26 години, освен гуми, грип на рачки и шалтери за брзини (лани ги сменив поради тоа што беа стопени од старост), освен ако немам изумено некоја ситница.
Своерачен потпис ;)

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #6738 на: 21 Март 2022, 09:43:49 am »
Блидинг и нов глицерин во Спешалајзд 700 денари на ЕДНА кочница.  :-X

Bleeding во повеќето сервиси во Скопје (ProSport, ProBike, Nomad) генерално е од 600 до 900 денари по кочница. Не е толку страшно ако работел некој од квалитетните сервисери, i.e. Дачо.

Скапичко е. Без разлика на квалитетот на мајсторите. Не го ни оспорувам нивниот мајсторлук, ама за блидинг на кочници напред - назад 1400 денари... што е многу - многу е..

Па не знам некој од добриве сервисери во Скопје да наплаќат поефтино. Јас во ProBike го сервисирав дури живеев во Скопје, околу 1,200 беше за пар кочници.

Да се разбериме - не викам дека е ефтино. Само, во споредба со другите сервиси, не е толку страшно скапо.

Иначе ако имаш простор и саат време на располагање, bleeding kit ти е 20тина евра, DOT/минерално уље ти е исто релативно ефтино, се заедно околу 1500-1600 денари ќе ти излезит а имаш барем 6-7 кочници да поминиш. И не е тешко, макар шо зависит од кочниците шо ги имаш.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #6739 на: 21 Март 2022, 10:12:35 am »
Ако сакате нешто поефтин сервис а сепак нормален, разбран и способен сервисер, ви го препорачувам Кико:

Сервисот му е тука, блиску до парк/зоолошка, поефтин е од извиканите сервиси а се што сум му однел (и покомплицирани зафати) го решил одлично :)

https://maps.app.goo.gl/pK2bhXMDEnZdAftg8

И број ќе пратам во инбоџ за секој што е заинтересиран да се чуе со детево. :)

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 306
« Одговори #6740 на: 22 Март 2022, 08:18:21 am »
Nekoj iskustvo da spodeli, odnos cena kvalitet ?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3867
« Одговори #6741 на: 22 Март 2022, 08:35:53 am »

@martin_bt

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1928
« Одговори #6742 на: 22 Март 2022, 08:58:10 am »

Јас возам Kross веќе 2 години, по мене за цената одлични се. Немам мн км поминато, некои 6к км до сега. Моделот што си го постирал е со Tourney групсет, никој не го фали тој групсет, ама моментално сите точаци до кај 600 евра се со тој групсет. Ако имаш повеќе пари на располагање земи подобар групсет, Acera, Alivio, Deore веќе мн скапо го направија.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #6743 на: 23 Март 2022, 10:15:42 am »
Stigna narackata taman na vreme koga sonce ogrea :)

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #6744 на: 23 Март 2022, 10:29:27 am »

Колку те фати машкиот точак?
Јас имам прилично лошо искуство со Revoshift шалтерите, некако гумата постојано ми се вадеше/влечеше и тешко одеше мењањето на преден и заден Tourney мењач, се надевам кај тебе ќе биде далку подобар.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #6745 на: 23 Март 2022, 12:24:39 pm »
Јас имам иста Tourney/Altus комбинација на мојот точак, еве веќе 5 години пу-пу да не го урочам нема ама баш никаков проблем.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #6746 на: 23 Март 2022, 12:37:28 pm »

Колку те фати машкиот точак?
Јас имам прилично лошо искуство со Revoshift шалтерите, некако гумата постојано ми се вадеше/влечеше и тешко одеше мењањето на преден и заден Tourney мењач, се надевам кај тебе ќе биде далку подобар.
Imas PP.

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #6747 на: 25 Март 2022, 07:39:13 am »
Препорака за добри внатрешни гуми за роад? Вчера имав дупната гума, среќа на километар од дома бев па дома се заебавав да ја сменам. Проверена надворешната убаво и со пипање и визуелно да не има нешто, ставена нова Кенда внатрешна, пумпам на 7.5 бара, после 2,3 саати падната на 6 бара...

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #6748 на: 27 Март 2022, 09:33:14 am »
Неделава се подновив со половен "Giant FastRoad SLR" 2x10 Тиагра,хидраулични кочници со диск и ваљда карбонска виљушка.Супер лесен за возење и за разлика од претходниот "Trek Zektor 2" се осеќа дека е полесен со подобри мењачи но за жал кочниците се Тектро и се по непрецизни за разлика од Шиманото на стариот. Се на се супер точак за рекреативно возење на кеј.

Нов

Стар

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #6749 на: 27 Март 2022, 10:02:12 am »
Прекрасно точаче!

Ако ти сметаат кочниците, моја препорака за Shimano MT200 (шепи) и BL-MT200 (рачки). Одличен апгрејд.