Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1243793 пати)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
Одг: Велосипед
« Одговори #6255 на: 01 Февруари 2021, 10:46:55 am »
Како аутсајдер во брендовиве да прашам поискусни. Ми даваат Спешалајзд Кростреил купен лани т.е. неколку месеци возен за 400 еура.. незнам дали е многу или малку бидејки гледам дека на страната не го продаваат више кростреил.. некое искуство? дали е ок за парите во основ дали има ок опрема за нормално  возење пример 30км на тура?
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #6256 на: 01 Февруари 2021, 10:51:19 am »
Имаше неколку модели од тој точак, па добро е да знаеме за кој се работи пред да донесеме одлука.

Иначе да, без разлика кој од моделите е, ќе биде и повеќе од океј за 30, па и 60 километри тура. И за 100 ќе биде океј, само за таква километража веќе има и по-океј велосипеди. :)
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #6257 на: 01 Февруари 2021, 11:11:48 am »
Како аутсајдер во брендовиве да прашам поискусни. Ми даваат Спешалајзд Кростреил купен лани т.е. неколку месеци возен за 400 еура.. незнам дали е многу или малку бидејки гледам дека на страната не го продаваат више кростреил.. некое искуство? дали е ок за парите во основ дали има ок опрема за нормално  возење пример 30км на тура?

Јас имам Crosstrail од 2017. Само во 2020 поминав околу 1300 км со него. Имав проблем со кочниците (шкрипеа како локомотива на кочење), ги сменија во Про-Спорт со подобри и од тогаш немало никаков проблем. Конкретната серија од 2017 имаше проблем со кочниците и имаа дозвола од Specialized да ги сменат бесплатно.

30 км тури не се никаков проблем. Јас стигнав до 90 км и немаше никаков проблем. Освен јас што ќе умрев. ;D

Јас сум пре-пре-презадоволен. Ако ти одговараат цената и димензиите, да си го земеш и да се забораиш од возење.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 916
« Одговори #6258 на: 01 Февруари 2021, 11:34:07 am »
30km со пони се возат 😀
Едно време gt имаа добри цени,провери

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #6259 на: 01 Февруари 2021, 13:18:54 pm »
Фала Зеро, па овој ќе да е 2019та верзија ваљда нема никакви проблеми - ке го пробам секако .. е сега цената ок ли е 400 еура? со оглед на тоа што не би знаел колку е нов бидејки го немаа на продажба..
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #6260 на: 01 Февруари 2021, 13:25:03 pm »
Фала Зеро, па овој ќе да е 2019та верзија ваљда нема никакви проблеми - ке го пробам секако .. е сега цената ок ли е 400 еура? со оглед на тоа што не би знаел колку е нов бидејки го немаа на продажба..
Пиши што опрема има. Ако е со tourney опрема јас не би го зел, прескап е.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #6261 на: 01 Февруари 2021, 14:01:09 pm »

Нов бил најверојатно околу 550 евра, така да мислам дека цената си е океј.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1938
« Одговори #6262 на: 01 Февруари 2021, 15:24:21 pm »
Пиши опрема ама под 500 евра нема спешалајзд, мојот го платив 550 евра со Шимано Кларис што е еквивалент на турни во друмски точаци.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #6263 на: 01 Февруари 2021, 16:32:51 pm »
И јас го возам овој модел од 2017  топ си е точачето. Инаку Кростреил има повеќе нивоа јас кога го земав се движеа од 24 000ден до 48 000ден.Инаку повеќе не се произведува Кростреил, за да би споредил со нов.

Sent from my SM-A105FN using Tapatalk

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #6264 на: 04 Февруари 2021, 10:32:28 am »
Сакам да го заменам маслото во кочниците па гледав видеа и има два методи. Дали е подобар методот што се користи во автомобилската индустрија или пак да одам како што прават на точациве, со вбризгување масло директно во шепата?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #6265 на: 04 Февруари 2021, 10:45:05 am »
Ја би платил за ова, иако во природа се сакам да правам сам... Иначе правилниот метод е со целосен Shimano brake bleed kit, со инката.

Еве уште едно видео ако си решил сам да го правиш ова:

What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #6266 на: 04 Февруари 2021, 10:52:29 am »
Знам дека со Shimano brake bleed kit е правилно, ама сакам сам да пробам. На ова видеово слично е на постираното од горе така да би требало да успее бидејќи наместо со шприц би го извадил маслото со притискањето на кочницата. По некоја логика исто треба да е ама ќе видиме викендов дали ќе прашувам каде да го носам на сервис ;D

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1170
« Одговори #6267 на: 04 Февруари 2021, 10:53:56 am »
Јас сам си менувам кај мене со Шимано кит и најдобра опција е од доле нагоре да гo истуркаш старото масло со ново. Не е ништо комплицирано, само треба да се пази да не се замачкаат дисковите и пакните.

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #6268 на: 04 Февруари 2021, 10:56:57 am »
Ќе пробам првин со полесниов метод па ако не оди ќе одам со другиот метод, да се истурка од доле нагоре. Зедов масло дупло од тоа што е потребно така да ќе експериментирам викендов.

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #6269 на: 06 Февруари 2021, 18:51:36 pm »
Го средив денеска точакот. Променив пакни и го сменив хидрауличното масло во кочниците. Не очекував дека толку лесно ќе поминам, мислев дека ќе се појави некоја заебанција ама супер искочи на крај.

Видеото по кој работев е овa, дополнително само ги блокирав клипчињата во шепата.