Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1141264 пати)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
Одг: Велосипед
« Одговори #5880 на: 15 Јуни 2020, 22:42:14 pm »
Пред некој ден возев од Кисела Вода до Сопиште, и се вратив преку Водно, до сопиште е многу добро за возење, успонот е малтене вертикален и си сака да запнеш нагоре. Кој не го возел а сака убаво да се истроши препорачувам да го проба патов.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10593
« Одговори #5881 на: 15 Јуни 2020, 22:45:33 pm »
Своевремено возев 10то брзинец некој Корејски со Шимано менувач купен од Београд. Видиш, уште тогаш сум возел Корејци ;D
Како и да е, за разлика од едно мое друштвенце бициклисти, Водно не ми претставуваше предизвик :) Ми делуваше превише садомазо и многу се  трошеше енергија на договарање, чекање да се собереме, за на крај душата да излезе по угорниците и горење кочници за надоле без никаков напор. Си сакав сам да си ја опалам кога ќе ми текне да возам и си ја направив следнава рута која вклучува повеќе стилови на возење.
Кисела Вода - Матка - Зелениково - Кисела Вода.

К. Вода до Матка ми беше почетно загревање и не запнував многу, воедно угорницата која не беше толку екстремна ја поминував одморен.
Од таму си наметнував појако темпо и вожњата ми се состоеше во максимални забрзувања од семафор до семафор и тркање со Фиќовци ;D
Мењачот и запчаниците си знаат најубаво колку ги тормозев :)
Од Усје до Зелениково и назад ми беше рута за топ спид :)

Хехе, во тоа време бев адреналински зависник од брзинско возење, плус немаше толку Ауди возачи и воедно сообраќајот не беше толку густ.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #5882 на: 16 Јуни 2020, 00:10:36 am »
Некој ден кога ќе ви искочам на улица у пењоар, ќе ви е*ам тоа хеланките бициклистички :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #5884 на: 16 Јуни 2020, 20:54:48 pm »
Истиве ги има и кај нас. Скроз истиве. Може и да сум ги видел некаде.

Кај нас очајно е потребна обука за сообраќајни правила за не-возачи. Чисто да се научи важноста на движење во насока со сообраќајот, правилно сигнализирање, итн.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #5885 на: 16 Јуни 2020, 22:33:02 pm »
Не треба обука класен, тука треба полицајци од Индија со ластегарки. Доволно сме паметни и знаеме како треба, само некој треба егото да ни го спушти. И ку*от што би рекол чичо @Simo - Carrier159 , од него највеќе си патиме.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #5886 на: 17 Јуни 2020, 00:22:26 am »
Не треба обука класен, тука треба полицајци од Индија со ластегарки. Доволно сме паметни и знаеме како треба, само некој треба егото да ни го спушти. И ку*от што би рекол чичо @Simo - Carrier159 , од него највеќе си патиме.

Сите ова го мислат дур не ги допре стапот.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #5887 на: 17 Јуни 2020, 00:30:31 am »
Гледам ми проаѓате низ маало (Теферич).

Застанете по некогаш, ќе частам вода.
Тука нема кој маски да нѝ бара :))

Само да не е некој од вас тој пред 2-3 недели што ќе го преебев за малку на кривина. :D
Возеше ко Тито, даоеам... Не верувам дека е некој наш :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #5888 на: 18 Јуни 2020, 15:36:38 pm »
Исто вчера малку поголем круг,во 9ч тргнав  али пеколно жешко и мачно ми беше дали од времето или од претходниот ден (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my SM-A105FN using Tapatalk
Do kaj e ova, do vrv ?
koj e pato vodn-sopishte ?

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2816
« Одговори #5889 на: 18 Јуни 2020, 17:58:50 pm »
Дечки совет ми треба за сервисер за велосипеди, да наштелуваме кочници....се работи за детски точак, овие денови учиме да возиме и сакам да може полесно да кочи, сега некако и е стегната кочницата....на времето, пред 15-тина години и сам сум правел и сега пробав ама никако да ги наштелувам убаво, можеби нешто пропуштам....некој сервисер со нормални цени и коректна услуга, благодариме
Своерачен потпис ;)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #5890 на: 18 Јуни 2020, 19:43:59 pm »
Epa vo vucko pozadi odnesi go neli imaat servis oni ?

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #5891 на: 18 Јуни 2020, 20:30:42 pm »
Исто вчера малку поголем круг,во 9ч тргнав  али пеколно жешко и мачно ми беше дали од времето или од претходниот ден (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my SM-A105FN using Tapatalk
Do kaj e ova, do vrv ?
koj e pato vodn-sopishte ?

Не не е преку сопиште од кочо рацин нагоре до детско одмаралиште па преку нерези,козле, тафталиџе, карпош, парк, кале.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #5892 на: 19 Јуни 2020, 09:40:18 am »
Дечки совет ми треба за сервисер за велосипеди, да наштелуваме кочници....се работи за детски точак, овие денови учиме да возиме и сакам да може полесно да кочи, сега некако и е стегната кочницата....на времето, пред 15-тина години и сам сум правел и сега пробав ама никако да ги наштелувам убаво, можеби нешто пропуштам....некој сервисер со нормални цени и коректна услуга, благодариме
можеби можеш и сам да ги наштелуваш, стави тука слика какви се кочниците, има доста форумџии што се разбираат, ќе ти дадат совет, па ако не бива на точкар.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #5893 на: 19 Јуни 2020, 09:47:31 am »
Детстките точаци (оние max и слични ефтини) имаат ислклучително ефтини и нефункционални кочници ако се V-brake.
Јас земав за син ми од велосипед.мк за 600 денари, 3 пати поарни од тие што беа на точакот. И штелка, и кочење и све како што треба. Сега гледам ги нема веќе тие, но има alivio за 900 денари.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7211
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #5894 на: 19 Јуни 2020, 11:46:50 am »
Точно, на некои точаци кочниците се колку да ги има, целосно неискористливи.