Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1168766 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
Одг: Велосипед
« Одговори #4290 на: 03 Јули 2017, 19:00:27 pm »
Фрањо е најбрз на водно.

P.S. Ме претрка Симо...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45015
  • Il Moderatore
« Одговори #4291 на: 03 Јули 2017, 19:01:47 pm »
Тука е некаде, секунда-две разлика :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18054
« Одговори #4292 на: 03 Јули 2017, 19:17:41 pm »
За колку го возите Водно?

Користи ја апликацијата Strava кога го возиш Водно, ќе те позиционира на ранг листа и меѓу женски велосипедисти и на генералната ранг листа на креираните сегменти. Така ќе си знаеш до кај си, ќе си го следиш прогресот, а и ќе таргетираш времиња. Кога возев активно, многу ми служеше за мотивација. :)

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #4293 на: 03 Јули 2017, 19:52:04 pm »
За колку го возите Водно?

Користи ја апликацијата Strava кога го возиш Водно, ќе те позиционира на ранг листа и меѓу женски велосипедисти и на генералната ранг листа на креираните сегменти. Така ќе си знаеш до кај си, ќе си го следиш прогресот, а и ќе таргетираш времиња. Кога возев активно, многу ми служеше за мотивација. :)

Знам за Strava, чисто онака прашав тука за споредба.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30675
    • CARclub.mk
« Одговори #4294 на: 05 Јули 2017, 23:33:31 pm »

Интересно видео, интересно за дискусија.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5236
  • The Spartan General
« Одговори #4295 на: 05 Јули 2017, 23:44:34 pm »
Рипни во Дојчланд на црвено така. Ако имаш возачка, ќе ја немаш барем еден месец. Или ако возиш пијан на точак.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #4296 на: 05 Јули 2017, 23:48:38 pm »
@Luki Junior те запреле ли некогаш? И како иде процедура, што бараат, што прашуваат. Хахаха пијан на точак осмици прави.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #4297 на: 06 Јули 2017, 00:57:10 am »
Средбите на Луки со германската милиција се окарактеризирани како средби од трет вид и не се за на форум. Точка.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #4298 на: 06 Јули 2017, 07:14:05 am »
Рипни во Дојчланд на црвено така. Ако имаш возачка, ќе ја немаш барем еден месец. Или ако возиш пијан на точак.
Da ti se plukna vo nemackata,  kaj nas vo 45-ta bese vo shema da pisuvaat kazni za vozenje pijan na tocak

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #4299 на: 06 Јули 2017, 08:12:53 am »
 ^^ Време сфрј ваделе ѕивани, па бутај после 10км.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30675
    • CARclub.mk
« Одговори #4300 на: 06 Јули 2017, 08:20:17 am »

Јас најсериозно ќе го направам истово тука во Скопје. Ќе утепам по два саата на две-три различни раскрсници и ќе бројам. Многу ме интересира процентот кој е кај нас.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #4301 на: 06 Јули 2017, 08:44:56 am »
Регуларни комјутери стојат почесто на црвено, ние со спортските точаци редовно рипаме на црвено коа ни се „пружа“ можност. Лоша навика, ама мислам дека доаѓа од некој внатрешен порив.

Многу пати додека возам низ Скопје за да излезам од Скопје со точак константно бар на секој семафор по 2 - ца поминуваат на фул црвено со кола .. па од тука и рипањето на црвено додека си на точак.

Ова не важи само за точак, важи за се, ред во банка, во веро, во автобуси, во институции. Круг кој никогаш нема да се затвори се додека се осеќаш „како те праат ненормален“.

Треба заедничка одговорност и сите да работиме на подобро општество, баграта Македонска работи за како да сјебе нешто.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16795
  • Keep it 100
« Одговори #4302 на: 06 Јули 2017, 09:28:12 am »
Видеово е малце глупо според мене. Сите што поминаа на црвено не засметаа на никој друг учесник во сообраќајот. Да засметаа на некоја кола или да беа на раскрсница каде што возат коли, тогаш е друг муабет. Ама вака што поминале на "празно" црвено ми е тотално небитно.

Јас редовно поминувам на црвено на раскрсници каде нема коли на подалечно растојание. Едноставно на точак имаш голема прегледност и ако погледнеш околу тебе можеш да видиш дали некој се движи накај тебе. Каде што гледам дека има коли и знам дека би му пречел на некој со такво возење, тогаш застанувам да чекам семафор. Бидејќи сум возач на кола, велосипедист и пешак се трудам колку што е можно кога правам една од тие работи да не пречам на другите две категории.

Тие што продолжуваат со точак на зафатени раскрсници и се избацуваат на пешачки без убаво да погледнат на нивната околина треба да добијат еден добар ќотек пред да ги собере некој, а имам сретнато многу такви.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5236
  • The Spartan General
« Одговори #4303 на: 06 Јули 2017, 09:33:52 am »
Црвено е црвено и треба да чекаш да светне зелено за да возиш.
Без разлика каде, кога и како. 30 секунди/1 минута не ти менува ништо. Ако сакаш да возиш без престан (кондиција, забава, ослабнување, си бираш тура без семафори).
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16795
  • Keep it 100
« Одговори #4304 на: 06 Јули 2017, 09:56:53 am »
Како бе не менува? 😁 Тргни застани на точак многу повеќе изморува од кола. Во кола имаш само неколку сантиметри мрдање на левата па после малку чекање на десната нога. Колку вртење имаш на точак за да дојдеш повторно до идеалната брзина?

Инаку не сфаќам, што ти смета тебе ако тој прошол на црвено во таков случај? Тоа дека него нема да го казнат, а тебе со кола би те казниле доколку постапиш исто?

Според мене најбитно е да си тече сообраќајот без да се предизвикуваат незгодни ситуации од непромисленост, а вакви небитни поминувања може само од завист да засметаат.

Повторно кажувам, на зафатени раскрсници е друга работа.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk