Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2055643 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #9465 на: 19 Мај 2015, 18:28:48 pm »
Нека кренат два прсти тие што им троши 147 jtd под 6л/100 ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #9466 на: 19 Мај 2015, 19:38:10 pm »
јас незнам што се случува со плинов, ама почнуваат некои ненормални бројки да ми се појавуваат на колава...

ја турив на тестер, се е ок, нема проблеми, нема ерори.. ја закачив сам на гас тестерот за ловато, нема ништо... ај си викам, да идам и до плимонт, можда има нешто ноо од ловато за што незнам, ама џабе... зборам за зголемена потрошња од преку 30%.. наместо кога ке се стопли да намали потрошња, оно зголеми...

турав од нас гас, константно, чак пат можда од некоја друга ако ме затече нагде на пат непланирана километража, али начелно од нас гас и немав поплаки, и одеднаш оп, голема потрошња... ај ушт еднаш, викам ,можда грешка некоја, пак исто... ај сега од макпетрол ке турам, пак голема потрошња, ај сега од лукоил, пак голема потрошња... значи константно висока потрошња, т.е. потрошња поголема за 30-35% од зимоска, без оглед од кај ке турам. тестирам веке 15-тина боци цели од разни пумпи, чак пат ке се деси да се врати во нормала, само со една боца и пак на следно полнење ке се зголеми... кој К се дешава со плинот?

само кај мене е макаваили има и  други се дешава истово?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #9467 на: 19 Мај 2015, 20:04:26 pm »
И кај мене е зголемена, нешто од 11-12 стигна до кај 17-18 последниве две недели.....

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #9468 на: 19 Мај 2015, 20:12:13 pm »
Амерички плин е тоа, ќе дојде рускиот ќе се среди потрошувачката.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9469 на: 19 Мај 2015, 20:37:18 pm »
Јас немам зголемена потрошувачка - освен ако не рачунаме климаанлаге нонстоп. Точам редовно на Пуцко бенизнските (Карпош3 и Аеродром).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #9470 на: 19 Мај 2015, 20:54:38 pm »
јас незнам што се случува со плинов, ама почнуваат некои ненормални бројки да ми се појавуваат на колава...

ја турив на тестер, се е ок, нема проблеми, нема ерори.. ја закачив сам на гас тестерот за ловато, нема ништо... ај си викам, да идам и до плимонт, можда има нешто ноо од ловато за што незнам, ама џабе... зборам за зголемена потрошња од преку 30%.. наместо кога ке се стопли да намали потрошња, оно зголеми...

турав од нас гас, константно, чак пат можда од некоја друга ако ме затече нагде на пат непланирана километража, али начелно од нас гас и немав поплаки, и одеднаш оп, голема потрошња... ај ушт еднаш, викам ,можда грешка некоја, пак исто... ај сега од макпетрол ке турам, пак голема потрошња, ај сега од лукоил, пак голема потрошња... значи константно висока потрошња, т.е. потрошња поголема за 30-35% од зимоска, без оглед од кај ке турам. тестирам веке 15-тина боци цели од разни пумпи, чак пат ке се деси да се врати во нормала, само со една боца и пак на следно полнење ке се зголеми... кој К се дешава со плинот?

само кај мене е макаваили има и  други се дешава истово?
И кај мене е зголемена, нешто од 11-12 стигна до кај 17-18 последниве две недели.....
Амерички плин е тоа, ќе дојде рускиот ќе се среди потрошувачката.

каков амерички бе...

туку во овие моменти, сериозно размислувам за возење чисто на бензин. ке пробам денс од окта ке турам, (пуцко де) празна ми е боцата, и ке видиме што ке се деси.. со оваа потрошња на плин, ми излага скоро (така речи) исто како на бензин да возам... нејкете да чуете со која литража на 100 км градска се расправам... а сеуште не сум ја пуштил климата.. што ке се деси тек тогаш?

едит...

а видиш.. кога ке си го вратам филмот малу наназад, а и сметкиве во офис што ги гледам во моментов, од окта кога сум турил ми вратило во нормала потрошњата... хм.. малку бев преоптеретен периодов со обврски, па не посветив преголемо внимание околу тоа прашање...
« Последно менување: 19 Мај 2015, 20:59:48 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #9471 на: 19 Мај 2015, 21:01:01 pm »
Напротив, јас ставам од октаН и ми е страшно покачена потрошњата.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #9472 на: 19 Мај 2015, 21:02:59 pm »
чекај.. сеуште проверувам... на секоја сметка запишувам километри пројдени... последниве 18 точно ми покажува зголемена потрошња, во период од последните 4 недели е ова...  половината се од нас гас... од октан еднаш ми паднала потрошња, ама еднаш не... значи нешто на големо ја ебат кокошката....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #9473 на: 19 Мај 2015, 21:14:12 pm »
Јас успеав да потрошам една цела боца чисто градско возење. Кај мене покажа 7,3 литри плин, што е симнато за пола литро од зимоска а и поголем процент од километрите се возат сега на плин.

Ги сменив свеќиците Денсо твин тип, беа како стопени после 22к километри. Сега ставив Бош али руски, па ќе видиме дали ќе се рамнат со германските бош во издржливост.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #9474 на: 19 Мај 2015, 21:48:03 pm »
Пишува дека се мејд ин Раша? Јас купив едни на времето за БМВ-то, ама не бев презадоволен.

Отсутен pero sipino

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
« Одговори #9475 на: 19 Мај 2015, 22:04:30 pm »
шо да кажам сега слегува под 10 локал  а зимоска не мрдна под 12 а одеше и до 15
поголем процент од километрите се возат сега на плин.
во право е Џонтра

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #9476 на: 19 Мај 2015, 22:14:38 pm »
Пишува дека се мејд ин Раша? Јас купив едни на времето за БМВ-то, ама не бев презадоволен.

Да, претходните Бош ми беа мејд ин Џермани а овие сега се во Раша.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #9477 на: 27 Мај 2015, 21:26:35 pm »
Поминати 485 км низ град, потрошени 42.75 литри плин. Просек 8.81 л/100 км.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #9478 на: 27 Мај 2015, 21:30:13 pm »
Најс, толкаво колиште а само литро поголема потрошувачка од мојата

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9479 на: 27 Мај 2015, 21:46:21 pm »
Хамбург-Марибор-Скопје, поминати 2000км, просечна брзина околу 105км/ч 9л/100км.