Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2219610 пати)

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
  • .
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #8985 на: 07 Ноември 2014, 14:09:52 pm »
абе да сумм во градот, нема би запалил кола за никаде... ама доаѓаш од страна (5+ километри од градот) и сакал нејкел мораш да идеш со кола, а на улица се шабанско (не мислев на албанци туку општо за сите) излегло да се испофали со швицрските и дојчландските таблици, што тоа они возат таму... јебени факат е дека стварно има бесни коли, ама па и што е многу, многу е...
да ти е мерак да се возиш покрај тие швицарски коли, и ти ја разубавуваат улицата како секогаш нејсе, а за другото се сложувам со тебе, пусто ебаниот закон од 2010 година што им дозволи на секаквите сељаци да доаѓат до асална кола за малку пари  па сакат и по кафичи да влегуваат со кола ако им е можно тоа, инаку во Скопје има сообраќај да,има правила, имаш алтернативни излези од еден на друг дел од градот, се е на свое место  а во другите градови е рингишпил >:(
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #8986 на: 12 Ноември 2014, 09:19:09 am »
Сабајлево се изненадив. Релација Влае - Визбегово (Самад) - Зебра - Чилин - Влае во периодот меѓу 8 и 9 наутро - просек 5.8. Вери најс.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #8987 на: 12 Ноември 2014, 10:25:49 am »
Велес-Скопје-Кичево-Битола-Прилеп и локал низ сите градови од по 10км. Возено просек +20-30 од знаци.

If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #8988 на: 12 Ноември 2014, 15:47:05 pm »
Прилеп-Скопје-Прилеп и возено низ Ск околу 20-30км. Возено по знаци, со 2 испади до 170 на автопат и на враќање по Плетвар 30-40 плус од знаци.

А ова беше експериментално возење Прилеп-Битола-Прилеп кое мислам дека нема да го повторам барем не за скоро  :) Возено по знаци па и помалку од знаци кога ќе ми се погодеа камиони кои не ги претекнував на кратко растојание. Помалку од ова мислам дека не можи да се извади со оваа кола (добро сеа за Џонтра не гарантирам ;D ) И кога стасав Прилеп ми светна чек енџин ;D па ја извозив убаво со 2-3та да излези гарежот кој се собрал. Се работи за Опел вектра 2.2 дти 125кс.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8989 на: 12 Ноември 2014, 21:49:20 pm »
Бога ми стварно....

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #8990 на: 13 Ноември 2014, 00:10:23 am »
Велес - Струмица - Велес (Преку Удово) 240км. Возено 150-60 на Автопат и другото +10-20 од знаци.

If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #8991 на: 19 Ноември 2014, 16:06:01 pm »
Astra H 1.4 на плин со 45 литри точно 515km. Од нив 240km Скопје-Кичево и назад, другите градска во Скопје. Мераци.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #8992 на: 30 Ноември 2014, 11:50:28 am »
Пред некое време открив дека со Спорт копчето може да се активира и тн Winter мод. Скроз друго однесување на мењачот и моторот со приметливо помала потрошувачка. Вчера прв пат возев на отворено вака и добив рекордно најниска потрошувачка откако ја имам колата.
Дури и моменталната потрошувачка кога ја покажува е различна при иста брзина во зависност дали е уклучен или не.
Просечната брзина беше 10-тина км плус,ама дур да стигнам на паркинг во Ск за да сликам малце опадна.

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #8993 на: 30 Ноември 2014, 12:34:15 pm »
Vozeno samo vo grad. Temperaturata e okolu -6 celo vreme a vo posledno vreme e se poladno pa motorot ne e ni zagrean do kraj posle 12 km vozenje do rabota. Jebiga dizel :D

upload an image

upload an image

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #8994 на: 30 Ноември 2014, 17:38:38 pm »
ford focus 1.8tdci 100коња поминати точно 1.100км за една недела,комбинирана вожња,со отприлика +10/20 од знаци 6.5l/100km задоволен

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #8995 на: 30 Ноември 2014, 18:04:10 pm »
Дури и моменталната потрошувачка кога ја покажува е различна при иста брзина во зависност дали е уклучен или не.

Е како тоа жити се? Ми изгледа сосем нелогично.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #8996 на: 30 Ноември 2014, 18:09:22 pm »
Ke te sednam naredna prilika koga ke sum u sk da si vidis sam,ili u naredna prilika ke probam da slikam. Ne sum nasol ubavo cetivo za toa sto se pravi ovoj winter mod,ke vidime.
Ponekogas duri i so kikdaun ne prefrluva brzina podole,koga ke pustam gas momentalnata potrosuvacka odma paga na 2,dodeka obichno paga postepeno.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #8997 на: 30 Ноември 2014, 18:12:46 pm »

Е како тоа жити се? Ми изгледа сосем нелогично.

Зошто? Ако шалта порано, т.е. на пониски вртежи (за да ја намали шансата за пролизгување - помали вртежи=помалку делтаторк на погонските тркала) и ако има многу шалтање (градско возење) ќе потроши помалку.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #8998 на: 30 Ноември 2014, 18:19:05 pm »
Не, јас прашав како може исто да покажува моментално ако вози да речеме 100-ка во 5-та. При ист успон на исто место, истото возило во ист степен на пренос, би требало исто да покажува во сите модови нели?

А ако мислевте на порано шалтање и слично тогаш секако дека може да има разлика во потрошувачката.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #8999 на: 30 Ноември 2014, 18:22:44 pm »
Не, јас прашав како може исто да покажува моментално ако вози да речеме 100-ка во 5-та.

Во право си, тоа си прашал, а јас не бев прочитал внимателно.

Моето објаснување би било дека таканареченото покажување „моментална потрошувачка“ е всушност просечна потрошувачка за мали временски интервали. Па така, понекогаш, „моменталната“ потрошувачка за „момент“ може да биде различна. Друго не ми текнува.