тргам од скопје, полнам до грклан боцата од окта. во гевгелија пак полнам до грклан пак од окта... 15,5 потрошња, возев брзичко, околу 170-180 поголемиот дел од патот. се чекаме со остатотокот од возилата да продолжиме.
влагам во грција, возам околу 280 километри застануваме на некоја грчка, полнам до грклан, потрошњата 12,5 (плинот од окта во гевгелја) ми покажува. ок... не возев пребрзо, бидејки во колона идеме повеке коли, и не возев побрзо од 150. продолжуваме, стигаме во албанија, танкам на првата албанска пумпа со лпг, вади 9,5 потрошња (грчкиот плин)... WTF? си викам не ми допунил овој до крај гарант... нема шанси ова пијачов со 5 цилиндри толку да троши...
возам низ алабанија и после пројдени околу 220 км пак полнам до грклан и потрошњата пак испаѓа 9,5 (албански плин)... уште некои 100-тина километри низ албанија локал возење, денес тргам накај дома, проаѓам граница албананија-грција (околу 60-тина километри), стигам до игуменица, танкам до горе, пак 9,5 потрошња (пак албански плин од друга пумпа)... продолжувам да возам, и тука застанува целата приказна за тестот мој, бидејки од таа точка, па до скопје више не беше меродавно возењето... а појаснување за некој ден во друга тема, но поентата ми е:
па добро бе пи*ка му матер... до толку ли со срање плин кај нас не ранат? немој да рече некој конфигурација на пат. цела грција и албанија еден прав пат нема.. се е нагоре надоле и исто има и таму патарини (за застанување ако збориме)... поготово албанија. таму кај што возев цело време беше со кривуливи патчиња, двонасочни, локални улици што би се рекло...