И јас возев према Лефкада завчера, и наточив гориво на Макпетрол во Гевгелија (100 ка). (До тука имав 10.26 л/100 поминати 270 км, од кои 100 км градска, 170 до Гевгелија и тоа голем дел од патот 140-150)
Бидејќи касно тргнавме и имаше ризик да го пропуштиме последното Ferry за Кефалонија од Василики, возев цело време 150-160 се до пред Лефкада. Измерена потрошувачка 10.42 л/100 (што и не е така лошо со оглед дека стварно морав да форсирам цел пат до таму).
Измереново е до пред Лефкада, каде што наточив повторно гориво после поминати 391 км (Гевгелија-До Пред Лефкада).
Инаку, кровните носачи ми ствараат шум од ветар на одредена брзина. Сега патував со држачи за точаци (ама точаците беа во гепек), и воопшто нема никаков шум, односно е потивко од колку само кровни носачи без држачи. Интересно, ама изгледа дека самиве држачи го неутрализираат шумот од ветер.
п.с. Дури сега приметив дека не е тема Измерена потрошувачка. Да ги замолам модераторите да ме префрлат таму. Фала

п.п.с. Возев исто по ГПС, и не ме зезна никаде. Имам две карти што ги менувам по потреба. Едната 2010 (цела Европа), другата 2014 (само Грција)