Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2218834 пати)

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #915 на: 02 Август 2011, 12:55:02 pm »

И најдоброто за крај, Golf. Елеганција во движење, Пал Зилери. ТДи му е мајката. Мојот избор е ТДи. Фала и поздрав до следното видување! :)

Дефенитивно мојата следна кола можеби само со малку помодерен мотор т.е. 2.0 тди со 140 кс.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #916 на: 02 Август 2011, 12:56:27 pm »

И најдоброто за крај, Golf. Елеганција во движење, Пал Зилери. ТДи му е мајката. Мојот избор е ТДи. Фала и поздрав до следното видување! :)

Дефенитивно мојата следна кола можеби само со малку помодерен мотор т.е. 2.0 тди со 140 кс.

Од мене имаш КЕЧЕ гратис кога ќе купиш ГОЉФ...ако дотогаш не го уврстат во задолжителна опрема за Балканските простори!
;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #917 на: 02 Август 2011, 12:58:46 pm »

Од мене имаш КЕЧЕ гратис кога ќе купиш ГОЉФ...ако дотогаш не го уврстат во задолжителна опрема за Балканските простори!
;D ;D ;D ;D ;D

Дај боже да стигнам само до убав примерок на голф V (во догледно време),па ке носам и кече( по потреба ) :D :D :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #918 на: 02 Август 2011, 14:01:16 pm »
Скопје - Охрид - Скопје и плус возење во Охрид и во Скопје, поминати 500 километри со 35 литри гориво, просек 7 литри, има бензин уште во резервоар. Накај Охрид кулутрно возење, на враќање на автопат под 160 не спуштив, меѓу 2ра и 3та патарина цело време 180 и да ти ебам корејското ѓубре 180кмх 5200 обртаи и не мрда педала до крај, ќе дојде удолница не бе пак не забрзува. интересното е што во 4та иде 170, ставам 5та 180 и толку  :(

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #919 на: 02 Август 2011, 15:52:39 pm »
Скопје - Охрид - Скопје и плус возење во Охрид и во Скопје, поминати 500 километри со 35 литри гориво, просек 7 литри, има бензин уште во резервоар. Накај Охрид кулутрно возење, на враќање на автопат под 160 не спуштив, меѓу 2ра и 3та патарина цело време 180 и да ти ебам корејското ѓубре 180кмх 5200 обртаи и не мрда педала до крај, ќе дојде удолница не бе пак не забрзува. интересното е што во 4та иде 170, ставам 5та 180 и толку  :(
Хехе 5-та ти е економик ;) Па добар ти е просекот, нека одела лангзам 6 л и малтретирана 8, незнам у град колку гужва имало ... ОК е, по мене - ипак тоа е само Hyundai, што би рекол Deni и остали :)

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9227
« Одговори #920 на: 02 Август 2011, 17:05:09 pm »

;D ;D ;D ;D ;D
+1

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #921 на: 02 Август 2011, 19:42:46 pm »
од ск - неа пори - паралиа  - ск со c4 - 4500 ден гориво .... просек 8 ... натаму брза вожња од 160 па до 200 ... накај ск лагано 120 - 170 - 80 :) велес дотурив 500Че :) 

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #922 на: 03 Август 2011, 02:30:40 am »
Хехе 5-та ти е економик ;) Па добар ти е просекот, нека одела лангзам 6 л и малтретирана 8, незнам у град колку гужва имало ... ОК е, по мене - ипак тоа е само Hyundai, што би рекол Deni и остали :)
у охрид 2 пати ме фати гужва од градиште коа идев 3тиот пат беше онака нормално, особено во неделата мислам беше кога патував 2 саати до охрид, убацување 2ра никако само прва 3 метра и кочи. иначе 500те километри денеска ги допоминав а сјаличката уште не е светната али кај и да е ќе засвети(кога ми светна во петокот ставив 35 литри). иначе ектото нема врска со боље перформанси, јас не осетив никаква разлика, али мислам дека потрошувачката е помала со екто. што се тиче брзината искрено и ми е гајле дали иде 180 или 190 или 200, кога таа брзина еднаш у годината дали ќе ја развијам, битно ми е што моторот многу добро си ја носи каросеријата, убаво забрзува и немам потреба од враќање у помала брзина за да претицам, освен у ептен зорт ситуации(да не се разбереме погрешно зборувам за моја класа на возила).

п.с. ти текнуе џиџи кога ти викав нешто ми тропа кај гепекот кога идевме накај обиколница, и ти ми викаше абе не се слуша? проблемот бил во задната таблица има мала луфта на краевите и на појаки вибрации удира во вратата од гепекот. дај некое чаре да и најдеме :)

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #923 на: 03 Август 2011, 08:57:04 am »
п.с. ти текнуе џиџи кога ти викав нешто ми тропа кај гепекот кога идевме накај обиколница, и ти ми викаше абе не се слуша? проблемот бил во задната таблица има мала луфта на краевите и на појаки вибрации удира во вратата од гепекот. дај некое чаре да и најдеме :)

Извади пластиката,т.е.држачот на таблицата,и бапни 2-3 поп нитни директно преку неа и завршена работа !

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #924 на: 03 Август 2011, 09:17:27 am »
Мислам дека не е баш најзаконски тоа.

Наместо само со 2 штрафа, прицврсти ја пластиката со 4, во секој ќош по едно штрафче, и никад нема да тресе.

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #925 на: 03 Август 2011, 09:22:15 am »
Мислам дека не е баш најзаконски тоа.

Наместо само со 2 штрафа, прицврсти ја пластиката со 4, во секој ќош по едно штрафче, и никад нема да тресе.

Јас на сите коли ги вадев пластиките,и до сега не сум имал проблем никад (да чукнам у дрво).

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #926 на: 03 Август 2011, 09:25:29 am »
И мене задната таблица ми вибрираше. И ставив четири гумичиња за потпирање и сега нема мака.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #927 на: 03 Август 2011, 10:39:32 am »
45 литри / 640км низ Грција,
просек 7 со возење од 100-130

фокус 1.6

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #928 на: 03 Август 2011, 10:51:03 am »
И мене задната таблица ми вибрираше. И ставив четири гумичиња за потпирање и сега нема мака.
Јасно. Незнам како е можно да комплицирате со штрафови. Јас ставам потпирачи за мебел, оние меки... На се живо имам ставено. Сите врати, сите фиоки, сите креденци, во кола... Неможам јас да се замарам со трескање накоколу. :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #929 на: 03 Август 2011, 12:04:29 pm »
Ново мерење: 22 литара Макпетрол 95 октани, 305 километри.
- 10 км гратска;
- Гостивар - Скопје - Гостивар, просек 140 km/h
- Гостивар - Маврово - круг околу езеро - Гостивар, просек 90 km/h

Нов рекорд при отворено возење, а 140 за 1.4 мотор не е воопшто економично. Забелешка е дека 95 октанскиот помалце го троши ама и паѓа во перформанси значително. Просеков не знам да го пресметам ама ми се чини околу 8,5 - 9 е.