Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2211407 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #765 на: 06 Јули 2011, 19:15:55 pm »
Мислиш, Еврејско-Влашка ... со Пироќанец како главен инжинер...

+100 ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #766 на: 06 Јули 2011, 20:33:22 pm »
Се гледа дека не сте возеле дизел економично. Леонот 1.9тди на газдата може да се симне на 5 во Скопје, а непа ли понов мотор на отворено. Јас си ја спремам ТДЦи за на одмор 1800км, и рачунам под 4 на автоапт да е. Другарче со Микра дизел исто под 4 е на автопат. Да се плеснат мотриве во аеродинамично тело спушта пола литро.

Воопшто не е тешко за дизел да троши под 4 на отверено.

Еве од денес пресно видео....релација Велес Скопје, на рамно, жената со мене и децата назад, и просечна потрошувачка и моментална далеку под 4 литра, ако го возам овака пензионерски. Ништо чудно ништо страшно, за бензинашите можеби невероватно но вистинито.
Тешко е да возиш 80 до 90 цел пат вака а не дека не е можно, испод 4 гарант.
Колку што знам и ми покажаа во сервис на клип, досега најмалата забележена потрошувачка на делница од 250 километри во МК е од еден брачен пар со 3,2 литри на 100 км со АСХ Дизел.

:o
Ovoj budalski Crossover trosi pomalku od Corsata na LP , a istovremeno e edna od najbrzite koli na forumov :)

Далеку дека е една од најбрзите, има многу побрзи коли овде, али со оглед за какво возило се работи, е доста брзо и со супер потентно моторче кое е штедливо ако сакаш така да го  возиш а истовремено и лјуто ако лепиш педала за патос, без да се секираш дека кој знае колку многу ќе потпроши.

Од потрошувачкава сум изенаден дека се работи за големо возило џип... не е поло или лупо па ајде...

Кажи ми, која му е максималната брзина

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #767 на: 06 Јули 2011, 21:44:44 pm »
225

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818
« Одговори #768 на: 06 Јули 2011, 22:13:53 pm »
Ретко кој може да се пофали со ваква пред се удобност, еласичност и воедно брз мотор кој троши како упаљач. Имав прилика да се возам и сеуште сум со импресии од вожњата.
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #769 на: 06 Јули 2011, 22:25:11 pm »
Мене не ме изненадува потрошувачката на Спортекс. Многу нормално, кој возел современ дизел знае.
Колку за споредба, пред некоја година возев VW Caddy SDI низ источна Македонија. Делницата Скопје-Куманово-Св.Николе-Штип-Гевгелија преку Криволак-Струмица преку Валандовско брдо-Штип-Велес-Куманово-Скопје, со секаде поминување низ град, извадив просек 4,3. Caddy е товарно возило.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #770 на: 06 Јули 2011, 22:45:06 pm »
Мене не ме изненадува потрошувачката на Спортекс. Многу нормално, кој возел современ дизел знае.
Колку за споредба, пред некоја година возев VW Caddy SDI низ источна Македонија. Делницата Скопје-Куманово-Св.Николе-Штип-Гевгелија преку Криволак-Струмица преку Валандовско брдо-Штип-Велес-Куманово-Скопје, со секаде поминување низ град, извадив просек 4,3. Caddy е товарно возило.

Тоа е муабетот што би рекол Дени.

Турбо, варијабилна работа на вентили, две брегасти не знам таму колку бари притисок ова она...не се разбирам кој знае колку од мотори ама очигледно имаат напраено ептен соиледн мотор.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #771 на: 06 Јули 2011, 22:47:47 pm »
Се гледа дека не сте возеле дизел економично. Леонот 1.9тди на газдата може да се симне на 5 во Скопје, а непа ли понов мотор на отворено. Јас си ја спремам ТДЦи за на одмор 1800км, и рачунам под 4 на автоапт да е. Другарче со Микра дизел исто под 4 е на автопат. Да се плеснат мотриве во аеродинамично тело спушта пола литро.

Еве од денес пресно видео....релација Велес Скопје, на рамно, жената со мене и децата назад, и просечна потрошувачка и моментална далеку под 4 литра, ако го возам овака пензионерски. Ништо чудно ништо страшно, за бензинашите можеби невероватно но вистинито.
Колку што знам и ми покажаа во сервис на клип, досега најмалата забележена потрошувачка на делница од 250 километри во МК е од еден брачен пар со 3,2 литри на 100 км со АСХ Дизел.

Ovoj budalski Crossover trosi pomalku od Corsata na LP , a istovremeno e edna od najbrzite koli na forumov :)

Далеку дека е една од најбрзите, има многу побрзи коли овде, али со оглед за какво возило се работи, е доста брзо и со супер потентно моторче кое е штедливо ако сакаш така да го  возиш а истовремено и лјуто ако лепиш педала за патос, без да се секираш дека кој знае колку многу ќе потпроши.

Од потрошувачкава сум изенаден дека се работи за големо возило џип... не е поло или лупо па ајде...

На брзинометарот покажува 225 ама на ЏПС сум го мерел покажува 216 км на час.
Лаже брзинометарот околу 4%.

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #772 на: 06 Јули 2011, 23:00:13 pm »
ASX-ot ima mnoooooooogu dobar disel. Porano gi koristea od VW na Outlander ama ova sega si napravija nivno i mnogu e dobar.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #773 на: 07 Јули 2011, 00:09:13 am »
Супер е... за џип 220 да иде... и да при нормална вожња да ти троши 4л при 100-120 кмч тоа е ептен добро...

Абе јапанци, и док јадат... мислат...

Присутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #774 на: 07 Јули 2011, 07:33:43 am »
pa inace ke se zadavat :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #775 на: 07 Јули 2011, 08:55:47 am »

На брзинометарот покажува 225 ама на ЏПС сум го мерел покажува 216 км на час.
Лаже брзинометарот околу 4%.
и димензијата на гумите те лаже :D верувам дека го имаш видено некаде линкот по форумот со која димензија на гуми, колку брзина погрешна покажува ...

Присутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #776 на: 07 Јули 2011, 09:16:14 am »
abe toa pokazuva pogresna ako menuvas gumi i bandazi razlicno od ona sto e na kolata odnosno nesrazmerno da stavis druga golemina

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #777 на: 07 Јули 2011, 11:06:18 am »
Немам менувано ни гуми ни бандажи, оригиналните се.
И зимските бандажи и гуми ми се исти како оригиналните по димензија.

Присутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #778 на: 07 Јули 2011, 12:41:10 pm »
pa zatoa vikam nemoze kaj tebe da laze radi bandazite, kolata si e podesena na fabrickata dimenzija sto ja imas sega, odstapuvanja ima ako menuvas nesrazmerno

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #779 на: 07 Јули 2011, 15:22:49 pm »
еве за мојата последното мерење:
Renault Megane 1.6 8v 75hp
светнува резерва, и по 2 км наточени: 1500ден ЕКТО 95 = 20.4л
до наредно светнување на резервата поминати: 250км исклучиво градска вожња..од овде до онде и така
Пресметано : 8.1л на 100км  ;)
јас мислам дека е таман потрошњата  ;D