Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2212608 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #750 на: 06 Јули 2011, 15:34:52 pm »
Мислам дека за рекордов најбитно е добро избрана делница... на пример од врв на алпи до некаде на море 2000км само удолница без раскрсници и семафори и патарини и ако може да го излажат старт/стоп системот на удолница да го гаси моторот :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #751 на: 06 Јули 2011, 15:49:45 pm »
Се гледа дека не сте возеле дизел економично. Леонот 1.9тди на газдата може да се симне на 5 во Скопје, а непа ли понов мотор на отворено. Јас си ја спремам ТДЦи за на одмор 1800км, и рачунам под 4 на автоапт да е. Другарче со Микра дизел исто под 4 е на автопат. Да се плеснат мотриве во аеродинамично тело спушта пола литро.

Воопшто не е тешко за дизел да троши под 4 на отверено.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #752 на: 06 Јули 2011, 16:34:42 pm »
Фокус 1.6 мерено со долевање до горе.......

поминати 290км..... долеано до врв 20.5 литри.

просек (автопат) = 7.06 л /100км

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #753 на: 06 Јули 2011, 17:08:37 pm »
Се гледа дека не сте возеле дизел економично. Леонот 1.9тди на газдата може да се симне на 5 во Скопје, а непа ли понов мотор на отворено. Јас си ја спремам ТДЦи за на одмор 1800км, и рачунам под 4 на автоапт да е. Другарче со Микра дизел исто под 4 е на автопат. Да се плеснат мотриве во аеродинамично тело спушта пола литро.

Еве од денес пресно видео....релација Велес Скопје, на рамно, жената со мене и децата назад, и просечна потрошувачка и моментална далеку под 4 литра, ако го возам овака пензионерски. Ништо чудно ништо страшно, за бензинашите можеби невероватно но вистинито.
Тешко е да возиш 80 до 90 цел пат вака а не дека не е можно, испод 4 гарант.
Колку што знам и ми покажаа во сервис на клип, досега најмалата забележена потрошувачка на делница од 250 километри во МК е од еден брачен пар со 3,2 литри на 100 км со АСХ Дизел.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #754 на: 06 Јули 2011, 17:42:12 pm »

Еве од денес пресно видео....релација Велес Скопје, на рамно, жената со мене и децата назад, и просечна потрошувачка и моментална далеку под 4 литра, ако го возам овака пензионерски. Ништо чудно ништо страшно, за бензинашите можеби невероватно но вистинито.
Колку што знам и ми покажаа во сервис на клип, досега најмалата забележена потрошувачка на делница од 250 километри во МК е од еден брачен пар со 3,2 литри на 100 км со АСХ Дизел.

:o
Ovoj budalski Crossover trosi pomalku od Corsata na LP , a istovremeno e edna od najbrzite koli na forumov :)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #755 на: 06 Јули 2011, 17:45:06 pm »
Спортакис не мора 90, твојата поголема кола е па ај. Ама кај повеќето под 4 е на 130, лимузини зборувам. А и кај тебе можеби е така. 90 е ептен споро... Јас кога штедам (штедам на казни највеќе), си возам 10 над дозволеното (по ГПС) со мењање на 2500 во тдизел. Воопшто не е споро, а троши малку. Под 4.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #756 на: 06 Јули 2011, 17:47:28 pm »
Jas go ispustiv tvoeto video ili?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #757 на: 06 Јули 2011, 17:51:35 pm »
Jas go ispustiv tvoeto video ili?
Немам борд компјутер, само на резервар мерам. Може слики после одмор.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #758 на: 06 Јули 2011, 17:52:28 pm »
Спортакис не мора 90, твојата поголема кола е па ај. Ама кај повеќето под 4 е на 130, лимузини зборувам. А и кај тебе можеби е така. 90 е ептен споро... Јас кога штедам (штедам на казни највеќе), си возам 10 над дозволеното (по ГПС) со мењање на 2500 во тдизел. Воопшто не е споро, а троши малку. Под 4.

Дека децата назад затоа возев 90 а не седат мирни, станубаат праат далги па затоа лагзам лагзам, инаку еве види фото, на 100 троши 3,6 а на 120 е 3,8 до 3.9, може и 4 зависи колку луѓе ова она.
И видеото и на сликата е со вклучена клима.
Поентата ми беше само да покажам дека тоа не е ништо чудно.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #759 на: 06 Јули 2011, 17:53:30 pm »
Да, да. Муабетот беше, да не си лазел па затоа да троши толку. Нема везе, си возиш многу прописно, а троши малце.

Од мене ќе има од одмор или после одмор слика од потрошњата. Верувам дека ќе е многу, многу ниска. Тоа ми е поентата на следново патување. Сеа колку дозволува мајка Македонија и нејзините ужасни патишта... Иначе на асален автопат нема да има никаков проблем. Идам на долг пат, по многу убав автопат и намероно го земам дизелот за споредба. Зошто сум возел бензинец на истата релација.
« Последно менување: 06 Јули 2011, 17:56:00 pm Deni »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #760 на: 06 Јули 2011, 17:57:57 pm »
Да, да. Муабетот беше, да не си лазел па затоа да троши толку. Нема везе, си возиш многу прописно, а троши малце.

Од мене ќе има од одмор или после одмор слика од потрошњата. Верувам дека ќе е многу, многу ниска. Тоа ми е поентата на следново патување. Сеа колку дозволува мајка Македонија и нејзините ужасни патишта... Иначе на асален автопат нема да има никаков проблем. Идам на долг пат, по многу убав автопат и намероно го земам дизелот за споредба. Зошто сум возел бензинец на истата релација.

Зелената лента доле ја покажува моменталната потрошувачка. Кога е над просекот се појавува во продолжение бела лента како на сликата на Шмит од собирот кога возиме 220. Триаголничето бело одозгора стои кај просекот.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #761 на: 06 Јули 2011, 18:47:32 pm »
ова е  и неверојатно ... што ти е Икономија

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #762 на: 06 Јули 2011, 19:04:41 pm »
ова е  и неверојатно ... што ти е Икономија

Како од Шкотско-Влашка корпорација да е праена. ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #763 на: 06 Јули 2011, 19:11:36 pm »

:o
Ovoj budalski Crossover trosi pomalku od Corsata na LP , a istovremeno e edna od najbrzite koli na forumov :)

Далеку дека е една од најбрзите, има многу побрзи коли овде, али со оглед за какво возило се работи, е доста брзо и со супер потентно моторче кое е штедливо ако сакаш така да го  возиш а истовремено и лјуто ако лепиш педала за патос, без да се секираш дека кој знае колку многу ќе потпроши.
« Последно менување: 06 Јули 2011, 19:15:20 pm Sportex »

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #764 на: 06 Јули 2011, 19:14:00 pm »
Мислиш, Еврејско-Влашка ... со Пироќанец како главен инжинер...

Иначе за рекордот со Пасатот, читав на едн друг форум дека улога голема одиграл и фактот дека имале среќа со ветерот, имале  ветер во правец на движење цело време ....