Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2207049 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #660 на: 09 Јуни 2011, 10:18:33 am »
Еве што најдов за Алто од друг форум:

“Mileage (Highway) 18.3 km/liter
Mileage (City) 13.6 km/liter
Mileage (Overall) 14.5 km/liter”

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #661 на: 09 Јуни 2011, 10:24:29 am »
Ej истиот мотор...

Алто во град не иде повеке од 5 до 5.5 на отворено е околу 3 до 3.5 али 1000 кубика 3 цилиндри

http://en.wikipedia.org/wiki/Daewoo_S-TEC_engine

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #662 на: 09 Јуни 2011, 10:38:24 am »
Еве што најдов за Алто од друг форум:

“Mileage (Highway) 18.3 km/liter
Mileage (City) 13.6 km/liter
Mileage (Overall) 14.5 km/liter”

5.46 otvoreno? Premnogu e za ova masince.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #663 на: 09 Јуни 2011, 10:53:20 am »
ЛП зборуваме за сценарија од реален живот под реални околности. Лоши горива, неквалитетни гуми и патишта, пречки на патиштата.

Остај ти теоретски глупости. За така сите знаат. Во идеални услови и Спаркот ќе троши 3,5 на отворено наместо 4,5 во реален живот со македонско гориво. А кој не ми верува нека повели со мене да види

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #664 на: 09 Јуни 2011, 11:16:16 am »
abe kakvi 3,5 ne zezaj. Sparkot use malce ke go zemat od okta nafta da prai od nisto

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #665 на: 09 Јуни 2011, 11:57:14 am »
abe kakvi 3,5 ne zezaj. Sparkot use malce ke go zemat od okta nafta da prai od nisto
Епа сега кога се нема разум, се пишуваат вакви постови.
Не ме влечи за јазик да кажам дека тие возила што ги тестираат за објава на резултати се рамапирани и немаат врска со тие што одат во продукција. Фолксваген се уби од демантирање на времето со Лупото ама џабе везат. Побарајте на англиските форуми да видите колку се критикувани Фолксвагените за лажни ветувања. Еве од мене сведоштво како Поло 1,2 со 60кс со најголем напор за економично возење не паѓа под 8,5 потрошувачката.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #666 на: 09 Јуни 2011, 12:05:41 pm »
Не ме влечи за јазик да кажам дека тие возила што ги тестираат за објава на резултати се рамапирани и немаат врска со тие што одат во продукција. Фолксваген се уби од демантирање на времето со Лупото ама џабе везат. Побарајте на англиските форуми да видите колку се критикувани Фолксвагените за лажни ветувања. Еве од мене сведоштво како Поло 1,2 со 60кс со најголем напор за економично возење не паѓа под 8,5 потрошувачката.

Ima tema podolu druga, namaluvanje na potrosuvacka ili slicno od Deni so polo 1.2 70ks .
ne vikam deka Volkswagen e poekonomicen od matiz ama vo najmala raka toa polo isto trosi so matiz a e pogolemo

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #667 на: 09 Јуни 2011, 12:08:03 pm »

Ima tema podolu druga, namaluvanje na potrosuvacka ili slicno od Deni so polo 1.2 70ks .
ne vikam deka Volkswagen e poekonomicen od matiz ama vo najmala raka toa polo isto trosi so matiz a e pogolemo
Ајде Дени нека исмери потрошувачка па да видиме дали е така. Ама ми се чини дека си далеку од вистината. Можеби и јас грешам, па затоа да видиме и провериме

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #668 на: 09 Јуни 2011, 12:16:54 pm »

Ајде Дени нека исмери потрошувачка па да видиме дали е така. Ама ми се чини дека си далеку од вистината. Можеби и јас грешам, па затоа да видиме и провериме
Нема што да мерам, имам кажано 100 пати.
-Во град (Карпош-Лисиче-Бутел често) се движи околу 8,5.
-Најмалку што потрошило со истие релации е 5,5 пришто беше екстремно тешко возењето.
-Има ставено широки гуми и 14ки бандажи.

Е сега ова е со 12 вентили и 64кс, тоа е истиот мотор со 1.2 70кс. Софтверска разлика е. Тој со 70кс троши за нијанса помалку, проверено во Фабиа.
Тој што го спомнуваш 1.2 60кс е истиот со 1.2 55кс, и го има татко ми на работа како службено. Тој мотор троши околу 1но литро повеќе на 100 од гореспоменатите. Не ме чуди ако ти трошело 8,5 низ град. Тоа е многу нормална бројка за низ град. А за тие што тврдат дека бензинци име трошеле малку низ град, или лажат или не се движат по гужви. Факт е дека 95% од сите бензинци трошат 9 низ град, а сите турбо дизели 6. Варијација има, но е занемарлива.
Највеќе е зависно од начинот на возење.
Сите мерења се правени на бензинска на цел резервоар.

П.С. Матизот не е далеку од наведените бројки - 9 во град (8 без гужви).
« Последно менување: 09 Јуни 2011, 12:18:35 pm Deni »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #669 на: 09 Јуни 2011, 12:24:30 pm »
Не знам за Матизот. Џиџи и Казан имаат можат повеќе да кажат. Ама ако 6,6 во град не е далеку кога станува збор за Спарк тогаш не знам што друго да кажам освен оан што го кажав претходно. Кој е скептик кажете ден и дестинација да возиме па да видите...

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #670 на: 09 Јуни 2011, 13:38:17 pm »
Не знам за Матизот. Џиџи и Казан имаат можат повеќе да кажат. Ама ако 6,6 во град не е далеку кога станува збор за Спарк тогаш не знам што друго да кажам освен оан што го кажав претходно. Кој е скептик кажете ден и дестинација да возиме па да видите...

Мене ми е сосема реално и изводливо ... Еве зошто:

Тука некој спомна сто на сто дека троши? ЕВЕ! ЧИСТ ДОКАЗ! :D :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #671 на: 09 Јуни 2011, 13:45:33 pm »
моето Рено 5,со 1.4 мотор кој има околу 190.000км,и е со карбуратор ми троши 7л плин на отворено,што е за пофалба....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #672 на: 09 Јуни 2011, 14:09:56 pm »
А да си легнеме сите...не ќе да е лошо а? Шчо мислите вие за оваа работа?

Не троши само таа кола што не се вози..сите други не трошат ами АРЧАТ гориво и тоа салам..!

Ја не знам на некого да му троши бензинец во град 5.4 литри па нека е 250 кубика со еден клип и да тежи 150 кила цела кола.

Абе не знам шо си праите бајрам на паметот...еден смрден скутер троши 4 кила...да не праиме муабет за коли!

Ако го слушате Сокапани Патишта за него се е многу и 5 литра на 100 е многу дури и за бензинец.

Затоа дајте малку пореално со бројкиве...оти на крајот на краиштата...сами се лажеме, другите не можеме да ги излажеме бидејќи горивото сами си го плаќаме..не ни го плаќа никој!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #673 на: 09 Јуни 2011, 14:22:00 pm »
А да си легнеме сите...не ќе да е лошо а? Шчо мислите вие за оваа работа?

Не троши само таа кола што не се вози..сите други не трошат ами АРЧАТ гориво и тоа салам..!

Ја не знам на некого да му троши бензинец во град 5.4 литри па нека е 250 кубика со еден клип и да тежи 150 кила цела кола.

Абе не знам шо си праите бајрам на паметот...еден смрден скутер троши 4 кила...да не праиме муабет за коли!

Ако го слушате Сокапани Патишта за него се е многу и 5 литра на 100 е многу дури и за бензинец.

Затоа дајте малку пореално со бројкиве...оти на крајот на краиштата...сами се лажеме, другите не можеме да ги излажеме бидејќи горивото сами си го плаќаме..не ни го плаќа никој!
сеа,сакаш да кажиш дека некои од нас ЛАЖАТ....гад демет  ;D ;D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #674 на: 09 Јуни 2011, 14:22:07 pm »
Ako me slusase mene, ke znaese deka jas tvrdam :
1. dizel ne moze da trosi ispod 6.5 gradska
2. benzinec trosi nad 9 gradska (osven tico koe trosi 7), a najcesto nad 12.

No nema da se ubeduvam za ova so nikogo.

ti rekov za imeto!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need