Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2220726 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #435 на: 12 Мај 2011, 11:01:27 am »
Како бе тоа Битола па градска вожња уште? Мислите селска вожња а? Чкембаришта низаедни  8) 8)
http://www.youtube.com/watch?v=o8vrSmoFyqw >>>Falanga...aj ne ssskajme ;D ;D ;D ;D
Хаха, алал вера за видеово! ТОП! Фала

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #436 на: 12 Мај 2011, 11:47:39 am »
inaku za muabetot okolu potrosuvackata ke tknam do Struga,so 400den plince...so mu plakas:)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #437 на: 12 Мај 2011, 11:48:44 am »
inaku za muabetot okolu potrosuvackata ke tknam do Struga,so 400den plince...so mu plakas:)

400 денари...тоа му плаќаш! ;D

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #438 на: 12 Мај 2011, 11:49:46 am »

Nisto,bez pari  ;D ;D ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #439 на: 13 Мај 2011, 03:23:49 am »

Nisto,bez pari  ;D ;D ;D

Kafe Pari :D

Отсутен audiofil

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 87
« Одговори #440 на: 20 Мај 2011, 21:34:00 pm »
Renault Twingo 1.2 benzinec so 35 litri se pominuvaat bez problem 630 do 640 km kombinirano po lokalni patista kade sto brzinata e 50 do 60 i gradskite ulici na Ljubljana.Vo toa sam se uveriv bidejki celo vreme go vozev licno.Ova e uste eden dokaz deka vo Makedonija gorivoto e mizerija samo toa da vi kazam.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #441 на: 20 Мај 2011, 21:49:52 pm »
Мене толку ми трошеше Пежо 206 1,1л и тоа само на отворено не повеќе од 100км/ч

Отсутен audiofil

• Јуниор
  • **
« Одговори #442 на: 20 Мај 2011, 22:03:16 pm »
Sestra mi go kupila od nekoj postar covek vo godini koj celo vreme go vozel do Ljubljana i nazad doma po lokalen pat.Na otvoreno mnogu retko ja vozel bidejki nemal potreba i plus 100 evra vinjeta treba da plaka godisno za vozenje na avtopat.Covekot licno ja merel na otvoreno so 90 km vo 5 brzina i presmetal deka mu trosela ispod 4 litri!Koga mi gi kazuvaa ovie informacii jas ne veruvav bidejki kaj nas so nase gorivo e naucna fantastika da vozis tolku kilometri so tolku malku gorivo.No posle merenjeto na opelot vectra karavan od 99 godina 1.8 i prosecna potrosuvacka od samo 8 litri mi stana jasno deka vo Slovenija benzinot e mnogu pokvaliteten od nasiot vo Makedonija.

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #443 на: 21 Мај 2011, 01:20:49 am »
Sestra mi go kupila od nekoj postar covek vo godini koj celo vreme go vozel do Ljubljana i nazad doma po lokalen pat.Na otvoreno mnogu retko ja vozel bidejki nemal potreba i plus 100 evra vinjeta treba da plaka godisno za vozenje na avtopat.Covekot licno ja merel na otvoreno so 90 km vo 5 brzina i presmetal deka mu trosela ispod 4 litri!Koga mi gi kazuvaa ovie informacii jas ne veruvav bidejki kaj nas so nase gorivo e naucna fantastika da vozis tolku kilometri so tolku malku gorivo.No posle merenjeto na opelot vectra karavan od 99 godina 1.8 i prosecna potrosuvacka od samo 8 litri mi stana jasno deka vo Slovenija benzinot e mnogu pokvaliteten od nasiot vo Makedonija.
Pa i kaj nas bi trebalo Vectra-ta da izvadi 8l prosek....ne deka gorivoto ni e kvalitetno ama ....................

Отсутен audiofil

• Јуниор
  • **
« Одговори #444 на: 21 Мај 2011, 08:53:47 am »
Zborot mi bese vectrata trosi 8l dokolku se vozi pod ist rezim kako sto se vozi twingoto.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
« Одговори #445 на: 21 Мај 2011, 12:32:43 pm »
Је мерев Астрата 1.4i 90кс, 7/7.5л при градски услови, агресивно возење ...

Малце не ми беше верно, па ја мерев уште еднаш и исто покажа ...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #446 на: 21 Мај 2011, 13:17:59 pm »

Нема шанси :) Имам другар со астра 1.4 90 кс ... во град, тргни застани ... под 10-11 никад не му била :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #447 на: 21 Мај 2011, 13:21:36 pm »

И вотр пат некако н еми е верно. Тие астри не трошат под 8,5 во ниеден случај а камо ли со агресивно возење.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #448 на: 21 Мај 2011, 13:27:43 pm »
Kaj мене е околу 9 градска, како и да е под 10 (зима и лето со клима). Зависи од релациите и времето на возење (шпиц...). Еве Дени ми е сведок-баш два пати ми има ѕирнато на борд;) Ете идеја, пред да тргнеме сите заедно да ги сетираме на 0 и коа ќе стигнеме да се документира просекот и после ќе имаме тема за муабет :) Брзината и другите услови во вожњата у колона ќе бидат приближно исти ...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
« Одговори #449 на: 21 Мај 2011, 13:54:39 pm »
Е и ја не очекував такво нешто, посебно поради фактот дека колата има поминато 100 000 км...
Значи, првиот пат го наполнив резервоарот до горе, со 3 исклучувања на пиштолот, и откако поминав 100 км, успеав да досипам 7 литри ...
Откако ова ми се виде ептен малце, си викам ај не ми го наполнил резервоарот како треба ...
Овој пат досипав 7.5 литри со 3 исклучувања на пиштолот...   
Решив финално да се доосигурам, па го наполнив целиот резервоар, и ја ресетирав килмотражата на 0..
Овој пат имав комбинирано и отворен пат, бев до Македонски брод(Стража), и до Врање ...
На околу 630-650 изминати километри ми се вклучи резервата, и на околу 700 светеше нон стоп, па не смеев да се играм и да чекам да ми се изгаси колата некаде, и досипав гориво ...

Немам борд компјутер за да ми покаже потрошувачка, ама вака покажува 7.5л...
Џиџи, не сум у Македонија, се враќам на 1-ви Август, ама може да ги пробаме Астрите...