Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2212310 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34293
  • Таков е животот... јебига
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #420 на: 10 Мај 2011, 15:54:57 pm »
И кај се става мерачот на притисок? Се пика во резервоарот за бензин? И после помалку троши колата пошто стануе поаеродинамична?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #421 на: 10 Мај 2011, 20:42:35 pm »
@marjanot: данкешн :)

@djidji: „фобијата“ е као демек, ако е испод 2.0, поише ќе ти плива колата... Кај мене, фабрички декларирани (колку што ми текнуе) се 2.2 на сите, а на задните 2.5 при поголемо оптоварување.

Е сеа, не знам дали има разлика големината на гумите. Фабричките прописи се за 16ки, дали се истите прописи и за 17ки? Знае ли некој, дали има разлика во тоа?
На лансерот се 2.4 напред - назад. Ти пишува на вратата. Незнам зошто кај мене беа сите 2.2 од како сменив летен мод. Кога ги средив на 2.4 сите, оооххооооо разлика огромна, полесно колата се движи, како да нема триење и потрошувашката падна одма за 0.2   2.4 е ТОП!! зборувам за 16, фабричките

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #422 на: 10 Мај 2011, 20:49:21 pm »
@marjanot: данкешн :)

@djidji: „фобијата“ е као демек, ако е испод 2.0, поише ќе ти плива колата... Кај мене, фабрички декларирани (колку што ми текнуе) се 2.2 на сите, а на задните 2.5 при поголемо оптоварување.

Е сеа, не знам дали има разлика големината на гумите. Фабричките прописи се за 16ки, дали се истите прописи и за 17ки? Знае ли некој, дали има разлика во тоа?
На лансерот се 2.4 напред - назад. Ти пишува на вратата. Незнам зошто кај мене беа сите 2.2 од како сменив летен мод. Кога ги средив на 2.4 сите, оооххооооо разлика огромна, полесно колата се движи, како да нема триење и потрошувашката падна одма за 0.2   2.4 е ТОП!! зборувам за 16, фабричките
Само за 0.2 што си допумпал ??? :) Свака част мајсторе ;) Па толку греши мерачот :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #423 на: 10 Мај 2011, 21:40:24 pm »
Кога сум во Битола секој ден мајмалку 4 пати возам иста релација. Од дома до кај девојка ми, а по пат има: право, кривини 90, угорници доста а нема семафор. Од дома до кај неа и пак до центар ми троши околу 7.2 - 6.8  (економично возење за минимална потрошувашка). Од кога напумпав падна потрошувачката на 6.4 А една вечер пак, ЕПТЕН добро ми се погоди сообраќајот и колата (се поврзавме некако, едно бевме) истата релација 5.9 беше!!! Се чудев ептен, секоја чест на возилото!!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #424 на: 10 Мај 2011, 21:48:10 pm »
Кога сум во Битола секој ден мајмалку 4 пати возам иста релација. Од дома до кај девојка ми, а по пат има: право, кривини 90, угорници доста а нема семафор. Од дома до кај неа и пак до центар ми троши околу 7.2 - 6.8  (економично возење за минимална потрошувашка). Од кога напумпав падна потрошувачката на 6.4 А една вечер пак, ЕПТЕН добро ми се погоди сообраќајот и колата (се поврзавме некако, едно бевме) истата релација 5.9 беше!!! Се чудев ептен, секоја чест на возилото!!

Koлку ти беа, и колку ги напумпа... ??? и има разлика во вожња, амортизација, држење по кривини ?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #425 на: 10 Мај 2011, 22:07:45 pm »
Па беа изгледа сите различно, ама по моја проценка од 2 до 2.2 беа сите. И од кога ги средив, се осети разлика. Абе чудно ми падна оти ми ги монтираа а не ми проверија притисок. И си ги загледав јас гумите и гледам чудни ми се, ај да проверам и видов дека сите беа сјебани. Сега се 2.4, барем според копресорот на МП. А не ги испробав многу во екстрим ситуации. Иначе потврдо е за нијанса, се осеќаат повеќе дупките. Полесно забрзува сега, тоа осетив одма. А иначе овие се фабрички декларирани притисоци. Така да, пошто е се стандард на колата ова си е во стандард, ништо не е од повеќе.
« Последно менување: 10 Мај 2011, 22:12:51 pm osmica8 »

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #426 на: 10 Мај 2011, 22:43:00 pm »
Јас пред, 2 месеци бев во Битола, и пумпав гуми на Лукоил на излезот... и убав е дигитален, и не е како скопскиве...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #427 на: 11 Мај 2011, 00:09:26 am »
Od kaj odis so ne fakas semafor be druze...jas kaj i da odam semafor nacekvam....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #428 на: 11 Мај 2011, 01:18:59 am »
Od kaj odis so ne fakas semafor be druze...jas kaj i da odam semafor nacekvam....

хахахахахаха

Од кај мостот кај Кланицата, по новиот пат, па покрај автобуска па буковски :) Секој ден по 4 пати, напамет ги знам сите длапки, рецки, кривини и шо уште не...... :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #429 на: 11 Мај 2011, 02:01:27 am »

хахахахахаха

Од кај мостот кај Кланицата, по новиот пат, па покрај автобуска па буковски :) Секој ден по 4 пати, напамет ги знам сите длапки, рецки, кривини и шо уште не...... :)
Togas ne ti se vazi za gradska potrosuvacka ;D ;D...ili kako periferna ili kako prigradska.... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34293
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #430 на: 11 Мај 2011, 09:47:38 am »
Како бе тоа Битола па градска вожња уште? Мислите селска вожња а? Чкембаришта низаедни  8) 8)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #431 на: 11 Мај 2011, 10:51:18 am »
Како бе тоа Битола па градска вожња уште? Мислите селска вожња а? Чкембаришта низаедни  8) 8)

Незнам за кое село зборуваш???  Ова глобалново шо е покрај вардар ? Ние строго во град си возиме :D :D :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #432 на: 11 Мај 2011, 17:19:03 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=o8vrSmoFyqw >>>Falanga...aj ne ssskajme ;D ;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #433 на: 11 Мај 2011, 19:18:36 pm »

Незнам за кое село зборуваш???  Ова глобалново шо е покрај вардар ? Ние строго во град си возиме :D :D :D

Не го вреѓај поимот „глобално“, со ова што е тука покрај Вардар :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #434 на: 11 Мај 2011, 19:30:55 pm »
Ауууу да бе, локално требаше да биди. Дека мала ни е македонијава, кој си имал мака или пак не си дошол во скопје. :)