Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2212107 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #450 на: 21 Мај 2011, 14:08:44 pm »
Ама ти бе ја тепаш на отворено, тука ми кажуваш стража, врање ово оно... дојди во Скопје... и тргни од железезничка па иди по рекорд, па иди по иво лова рибар до новиот кружен ток во Ѓорче, и врати се назат по Партизнаска, и Илинденска, сврти круг до мавровка, Чаир, и симни се пак надоле до саем, и па до железничка и би требало да имаш за оваа релација едно ... 30-40 км па земи измери колку ке ти потроши...

Тоа е градска вожња...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #451 на: 21 Мај 2011, 14:15:29 pm »
Може бе Рики па ти шо си чуден.... ;D ;D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #452 на: 21 Мај 2011, 14:34:26 pm »
Ама ти бе ја тепаш на отворено, тука ми кажуваш стража, врање ово оно... дојди во Скопје... и тргни од железезничка па иди по рекорд, па иди по иво лова рибар до новиот кружен ток во Ѓорче, и врати се назат по Партизнаска, и Илинденска, сврти круг до мавровка, Чаир, и симни се пак надоле до саем, и па до железничка и би требало да имаш за оваа релација едно ... 30-40 км па земи измери колку ке ти потроши...

Тоа е градска вожња...

Се осеќам крив што живеам у Куманово ... :P ... Не е исто како Скопје сигурно, но првите 2 пати кога мерев потрошувачка беше чисто низ град... Фаќаш гужва кај Зелено пазарче, и дур да излезеш тука, имаш добри 10 минути такпање во место... Кај Џамијата исто, посебно околу 15 часот...  Семафорите ги направија сега од 60-90 секунди... Плус и мака е дур најдеш паркинг место ...

Те бие доста позитивна тркачка репутација, иначе би ти ја дал колата, па увери се сам..:D:D:D:D ..
и онака ништо не добивам од поголема или помала потрошувачка ...
Како што пишав у една од претходните теми, и 100-че да е бензинот, ние пак ке си возиме, си ги сакаме колите ...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #453 на: 21 Мај 2011, 15:52:15 pm »
Цитат
Џиџи, не сум у Македонија, се враќам на 1-ви Август, ама може да ги пробаме Астрите...

Хехе чим малку троши, тогаш малку и иде :P
« Последно менување: 21 Мај 2011, 15:54:43 pm djidji »

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #454 на: 21 Мај 2011, 18:13:38 pm »

Тоа е градска вожња...

Се осеќам крив што живеам у Куманово ... :P ... Не е исто како Скопје сигурно, но првите 2 пати кога мерев потрошувачка беше чисто низ град... Фаќаш гужва кај Зелено пазарче, и дур да излезеш тука, имаш добри 10 минути такпање во место... Кај Џамијата исто, посебно околу 15 часот...  Семафорите ги направија сега од 60-90 секунди... Плус и мака е дур најдеш паркинг место ...

Те бие доста позитивна тркачка репутација, иначе би ти ја дал колата, па увери се сам..:D:D:D:D ..
и онака ништо не добивам од поголема или помала потрошувачка ...
Како што пишав у една од претходните теми, и 100-че да е бензинот, ние пак ке си возиме, си ги сакаме колите ...

Чудно... другаров Мики има иста како твојата астра со 1.4 само он нахнадно стави 17ки, и тоа ... све е фабрички со фабрички филтер и со 30 000 км и сеа коа ке ми каже дека му трожи 10-11 а зимно време некад и повеке му верувам... а ова твоево е чудна работа...

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #455 на: 22 Мај 2011, 17:39:27 pm »
да не знае некој кој има цитроен ц4  1.6 да ми каже како му иде со потрошувачка ?  мене 10 градска ми лапа со нормална вожња кое според мене е многу ! ?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #456 на: 22 Мај 2011, 17:44:02 pm »
Толку е бе друже, што очекуваш?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #457 на: 22 Мај 2011, 17:45:39 pm »
да не знае некој кој има цитроен ц4  1.6 да ми каже како му иде со потрошувачка ?  мене 10 градска ми лапа со нормална вожња кое според мене е многу ! ?
Колку сакаш да е? Многу нормална бројка. Ако пазиш може и ќе ја симнеш на 9 - како и на 90% од сегашниво бензинци.

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #458 на: 22 Мај 2011, 17:48:41 pm »
да не знае некој кој има цитроен ц4  1.6 да ми каже како му иде со потрошувачка ?  мене 10 градска ми лапа со нормална вожња кое според мене е многу ! ?
Колку сакаш да е? Многу нормална бројка. Ако пазиш може и ќе ја симнеш на 9 - како и на 90% од сегашниво бензинци.

па и со пазење 10 лапа со стискање 14 знае да покаже на борд , добро јас не сум навикнат на бензин :) пежовЧето  со стискање одвај 6 лапа :) :) :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #459 на: 22 Мај 2011, 18:21:53 pm »
Ivo кај мене, со 500 денари поминувам околу  70 км (+/- 5) км со комбинирана вожња, али повеке накај штедење...

Па нека прерачуна некој колку литри е... на 100 км

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #460 на: 22 Мај 2011, 18:28:28 pm »
Ivo кај мене, со 500 денари поминувам околу  70 км (+/- 5) км со комбинирана вожња, али повеке накај штедење...

Па нека прерачуна некој колку литри е... на 100 км
9

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #461 на: 22 Мај 2011, 18:41:47 pm »
Eте толку... кој не верува... ке возиме док да застане колата ке ставиме 500 денари и ке возиме, колку ке иде...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #462 на: 22 Мај 2011, 18:54:52 pm »
Толку беше и газдата кај што работев пред 5 години. 10л во град и ни грам помалку. Откако два пати цркаше електрониката, те компјутер, те мерач во резервоар ја продадовме за 66% од набавната цена иако беше 6 месеци стара. Одвратна кола за возење и одвратно чувство дека секој момент нешто ќе рикне и ќе загинепш

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #463 на: 22 Мај 2011, 19:03:12 pm »
Добро, колку км имаше тој цитроен ???

Овој на Иво е за Германски пазар и има околу 100 000 км... и еве он скоро 2 месеци ја вози, и нема мака...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #464 на: 22 Мај 2011, 19:17:57 pm »
Абе нешто очигледно му фалеше на тој цитроен. Мислам дека немаше поминато повеќе од 10.000 км.