Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2209774 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #3150 на: 03 Јули 2012, 18:26:08 pm »
E pa tokmu toa e poentata. Za da bidat rashodite za gorivo pomali najdobro e kolata da se vozi popoleka. Taka i pomalce se abiT motorot.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3151 на: 03 Јули 2012, 18:27:43 pm »
Аха, значи си имал поента. Добро е, јас мислев дека поентата е дека во скопје нема 1.4 бензинец што троши помалку од 11-12 литри градска.....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #3152 на: 03 Јули 2012, 18:35:32 pm »
Stilot na vozenje ima vlijanie. Sepak ako vozam penzionerski kaj mene si e stabilno 5 litra gradska. So gazenje auuuuu moze da stigne i 5.5 pa zima i 6... Samo sto da gazam be i dzabe da gazam....

Da imam auto kako na tommy na primer bar da ima za sto da gazis so keif sekoj kilometar ke ti vrvi... Sepak 200+ ks.... Zadovolstvoto e neizmerno za prifatlivata potrosnja.. (trosi ko Lancer a leta kako Impreza a sepak e Golf)..

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3153 на: 03 Јули 2012, 19:46:00 pm »
Битола - Струга - Св.Наум - Битола наточено 600денари плин. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #3154 на: 03 Јули 2012, 21:09:26 pm »
Бугар е у право, мојава никад не потршила испод 10 у град ;D

Абе Cuore овде за потрошувачка на коли праат муабет.. !  ;D

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #3155 на: 03 Јули 2012, 23:02:48 pm »
Ko go zedov meganot niz grad mi trosese 10 (april 2011) brzo posle to padna na 9-9.5 . inace relacija so najcesto ja vozam e centar-karpos 4 ili centar-kisela voda, niz bt potrosuvackata e ista. Cudno e so i vo zima e skoro isto, mozi oti e garazirana a vo garazite temperaturata ne paga po 10c pa ne mu treba mnogu da zagrej
A nekoj so golf tsi 1.4 ima da kazi iskustvo , ili pak chevrolet cruze ?

2000 ----400km so kruzot i ne ni sakam da meram otkoga go staviv plinot.Klavajte plin i barem raat od edna rabota na ova krizno vreme.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #3156 на: 03 Јули 2012, 23:07:13 pm »
2 дена биз Битола во период од 12 до 3 саат. Исти резултати.
Првиот ден цел град поминат попречно и подолжно.
Втор ден низ град па до Молика па назад.

6.4 л/100

Без клима.

Нека потврди FilipM

Ko go zedov meganot niz grad mi trosese 10 (april 2011) brzo posle to padna na 9-9.5 . inace relacija so najcesto ja vozam e centar-karpos 4 ili centar-kisela voda, niz bt potrosuvackata e ista. Cudno e so i vo zima e skoro isto, mozi oti e garazirana a vo garazite temperaturata ne paga po 10c pa ne mu treba mnogu da zagrej
A nekoj so golf tsi 1.4 ima da kazi iskustvo , ili pak chevrolet cruze ?

Хихихихи
Имате вие пари, немате гаље.
На другар ти колку му троши голфот?
Уствари тој не го вози.

;D ;D ;D

proverisi po rezervar .tolku malce ne e realno bideki imam prijatel na koj mu e barem za 2l prosek povisoko a se raboti za srednovecen koj preku 3000o/m ne preminal.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #3157 на: 04 Јули 2012, 11:34:27 am »
^^ Имам постирано поназад мерење по резервоар. Стално е истата бројка, така да ме мрзи да се повторувам.

За твоја информација најниска потрошувачка која ја имам постигнато низ град  (Битола) со таа кола е 4.5 л/100  релација од 12 км.
Твојот пријател треба да прочита туторијал како да вози поекономично, ако сака нормално.

Освен оваа кола возам и Свифт 1.0, кога го вози мајка ми потрошувачката е 2л повисока спрема мене. Така да........... Ќе да не е до колата.......

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #3158 на: 04 Јули 2012, 11:37:41 am »
A be osmica moze lancer da trosi pod 10 ako go gasis na semafori. Site taksist si kazuvaat vo Skopje minimum 10-11 plin letno vreme a zima 11-12l e pa sega vid ti. Bar oni se non stop po grad.
Lancer e preku 1.3t ako ne se lazam...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #3159 на: 04 Јули 2012, 12:15:07 pm »
Оne more time

@Bugar: Значи ти ќе го убедуваш некој што ја поседува колата колку му троши во град?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3160 на: 04 Јули 2012, 12:17:49 pm »
Бугар и јас уште еднаш да ти повторам, човекот има Лансер со кој што е запознаен подобро од било кој тука така да веројатно најдобро знае што зборува. Од друга страна јас и голем дел од форумов лично го познаваме Осмица8 и сметам дека не лаже. Од трета страна ти само тресеш зелени и билдаш постови, немора од секоја нормална дискусија да правш чорба и да тераш само оф топик.
Те молам не реплицирај на мојава порака и престани да досаѓаш!

Едит: Томи ме претркал :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #3161 на: 04 Јули 2012, 12:25:41 pm »
Море луѓе, бројката од 6.4 ја видов со мои очи, на кој му се верува нека верува, и мене ми е чудно меѓутоа бројката е таа!
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3162 на: 04 Јули 2012, 13:37:10 pm »
So gazenje auuuuu moze da stigne i 5.5 pa zima i 6... Samo sto da gazam be i dzabe da gazam....

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3163 на: 04 Јули 2012, 13:42:53 pm »
A be osmica moze lancer da trosi pod 10 ako go gasis na semafori. Site taksist si kazuvaat vo Skopje minimum 10-11 plin letno vreme a zima 11-12l e pa sega vid ti. Bar oni se non stop po grad.
Lancer e preku 1.3t ako ne se lazam...

Според тебе меродавен е таксист кој вози кола која е во посед на такси компанија?

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #3164 на: 04 Јули 2012, 20:26:48 pm »
Новини во потрошњата, врска нема со реалната ама да излажам некој и јас.

Ова е во Неделта, на релација К.Вода - Јуск (према драчево) - Центар (се видов со Рики и Класниот) забутан по паркинзи, после до Керамидница - Карпош 4 - К.Вода, строго градска ама Неделна градска и на Долги релации.

А ова е на Аурисот, тој па не троши, од километражава, два три пати до работа, и другото е навечер возен, претежно К.Вода - Н.Лисиче. Малку троши, ама како што не иде, и тоа му е многу.