Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2208836 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #2970 на: 13 Јуни 2012, 08:43:34 am »
wowwwww solidno vlecenje SDI ? Druze ako toj drugar proba TDI nema ni vo son da pomisli na SDI. Aren e za gradska. Trgni zastani e ok. Na otvoreno i pogotovo ako treba da preteknes Gospod neka ti e napomos.. Palis cigara i ja ispusuvas i tamam digas 100 na saat.

TDI e vistinata. I ide i pomalce trosi od SDI.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #2971 на: 13 Јуни 2012, 08:47:22 am »
wowwwww solidno vlecenje SDI ? Druze ako toj drugar proba TDI nema ni vo son da pomisli na SDI. Aren e za gradska. Trgni zastani e ok. Na otvoreno i pogotovo ako treba da preteknes Gospod neka ti e napomos.. Palis cigara i ja ispusuvas i tamam digas 100 na saat.

TDI e vistinata. I ide i pomalce trosi od SDI.

Ја откри Америка.... Двапути... Убаво си е кажано дека солидно влече за обичен дизел, а не дека е подобро од ТДИ или нешто слично.

И да, потврдувам дека ко за обичен дизел, сосема солидно си влече, а и потрошњата не му е за занемарување.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #2972 на: 13 Јуни 2012, 08:52:54 am »
Sekogas TDI ke trosi pomalce sekogas. Pogotovo ako e PD lele lele. Korne. Vlece kako ludo.Na 140-150Km/h TDI bi trosel ne povekje od 5l/100Km !! A SDI - 140-150 Km/h... Dodeka digne ke treba kolata da zakoci.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2973 на: 13 Јуни 2012, 08:56:31 am »
А кој вика дека ТДИ троши повеќе од СДИ? Или дека СДИ подобро забрзува од ТДИ? Или дека СДИ е подобро од ТДИ?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #2974 на: 13 Јуни 2012, 09:00:47 am »
Ne nego obicen dizel na denesno vreme nema smisla. Pored takvi TDI/HDI/CDTI ... Bese toa nekogas vo 70-tite i 80-tite.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2975 на: 13 Јуни 2012, 09:02:42 am »
Тоа е вистината

Што незначи дека ако некој поседува SDI или D несмее да сподели искуство.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2976 на: 13 Јуни 2012, 09:09:17 am »
Ne nego obicen dizel na denesno vreme nema smisla. Pored takvi TDI/HDI/CDTI ... Bese toa nekogas vo 70-tite i 80-tite.

И обичен бензинец на денешницава почнува да снемува смисла. Тоа не значи дека сите оние кои имаат атмосферци не можат да го споделат своето искуство.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #2977 на: 13 Јуни 2012, 09:11:03 am »
A be ne e taka bas. Obicen motor ne e tolku efektiven i ima pomal KPD od Turbo polnet.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2978 на: 13 Јуни 2012, 09:14:11 am »
Од што е турбово, Смарт?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2979 на: 13 Јуни 2012, 09:19:08 am »
A be ne e taka bas. Obicen motor ne e tolku efektiven i ima pomal KPD od Turbo polnet.

Ееее тоа де тоа... Затоа ќе ги молиме СИТЕ кои имаат постари дизели, а богами и оние што имаат бензинци, што не се турбаши, ни под разно да не се осудуваат да ги споделат нивните искуства, постигнати бројки и слично, со другите членови... Немојте, ќе ве молам...

Џизс Крајс...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2980 на: 13 Јуни 2012, 09:24:40 am »
Веле шо се умараш уопште, уживај малце посабајлечки. Иначе Колтот релација Влае-УКИМ-Влае со нормална градска гужва и со клима вади околу 7, презадоволен.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2981 на: 13 Јуни 2012, 09:27:21 am »
Naprotiv EGR pridonesuva za zgolemena potrosuvacka oti ja namaluva temperaturata na sogoruvanje vo komorata... Opagja efektivnosta odnosno KPD.

Што пониска температура во комората толку подобро за моторот, согорувањето е комплетно, се искористува целиот потенцијал на горивото, а со тоа перформансите се подобри.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #2982 на: 13 Јуни 2012, 09:31:49 am »
Скопје - Сарти (околу 400 км) со бркање по автопат (~160-170+), двајца во кола, багаж ко за четворица и цело време пуштена клима = 5.8 на 100.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2983 на: 13 Јуни 2012, 09:32:49 am »
Веле шо се умараш уопште, уживај малце посабајлечки. Иначе Колтот релација Влае-УКИМ-Влае со нормална градска гужва и со клима вади околу 7, презадоволен.

ЛОЛ... Ако си дозволам да се умарам од вакви појави, кај ќе ми биде крајот :)

Ја добро се држам низ град, сеа за сеа... У рамки на 8 ипол го чувам :)

Скопје - Сарти (околу 400 км) со бркање по автопат (~160-170+), двајца во кола, багаж ко за четворица и цело време пуштена клима = 5.8 на 100.

Ти иди лади тестиси у море, не туку кажуј потрошњи тука :D
Абе не отидовте двајца?? :D :D :D :D :D

Отсутен simplyclever

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 139
  • Skoda Simply Clever
« Одговори #2984 на: 13 Јуни 2012, 20:55:39 pm »
Nikoj ne rece deka SDI E BOLJE OD TDI, ama za potrosuvacka i za odrzuvanje golema e razlikata,sporedi set lamela za SDI i za TDI ete za Fabia, Ibiza, Golf!!! Kolata e tromava da tocno e,ama ama neznam niz Makedonijava kaj ke ja vozis poveke od 150...,Znaci kazav za potrosuvacka i odrzavanje,a ako mi doslo do performansi,nema da d...m na 130 konja i sl...