Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 1991000 пати)

Отсутен kefi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 97
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #2760 на: 18 Мај 2012, 14:26:50 pm »
Веројатно може и такви бројки да се извадат, ако некој се посвети на тоа. Јас имам извадено според борд скопје битола(или битола скопје беше) 4.7, ама еднаш, ноќно возење, и пазев на тоа. Секако, муабет во кола да ме спречи да удирам глава од волан, и брзина 90-100. Сум вадел и луди бројки под 4, ама за тоа треба 60-70-80, селски пат околу езерата без кочења, а да не можеш(не сакаш) побрзо. Ако го поправам темпоматот(ме мрзи) може ќе биде полесно, не знам.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2761 на: 18 Мај 2012, 14:30:20 pm »
sekogas ima luge koi odbivaat da prifatat realnost,
togas, si izmisluvaat svoja.

Како добро си се опиша себеси не си свесен !? Дури ни гОЈДО не би можел подобро..!

Mislis kako dobro te opisav tebe i uste eden. Za tebe se odnesuvase. Lugeto postavuvaat oficijalni svetski rekordi, no TI si popameten od niv. TI ne veruvas, i imas svoe mislenje koe go dobivas so 3.1 litri vodka.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2762 на: 18 Мај 2012, 14:32:21 pm »
Абе и јас имам извадено 3.4 ама на идеално прав пат и тоа со ресетиран борд и тоа едно највеќе 5 км,

За да извадиш таква потрошувачка на долг период треба грав да јадеш по 2 кила секој ден и варени јајца со кромид и оцет за мезе и една цевка да си начукаш у газот за кога ќе прдиш да и подпоамагаш малку на колата демек битурбо дизел, за да не се мачи толку и да троши помалу.

Зарем веруваш во се што ќе прчиташ....невероватно но вистино изгледа? Некој ќе помисли дека имаш 11 години....максимум!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2763 на: 18 Мај 2012, 14:34:58 pm »
you are getting there. nikoj ne rece deka e lesno, ako ti so tvoeto kombe mozes da stasas do 3.5 litri, nekoi postrplivi vozaci so poefikasni motori mozat i pomalce. Jas imav spusteno Multi Jet na 3 litri.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10967
  • 430i
« Одговори #2764 на: 18 Мај 2012, 14:35:21 pm »
Значи не велем дека луѓево не извадиле 2.8 потрошувачка туку дека тоа го направиле во услови кои јас и ти во секојдневието ги немаме. И да го купиш истото мондео потрошувачка од 4.2 - 4.3 ретко ке имаш.  А разликата од 4 до 2,8 е многу голема.

Апсолутно. Нив им била целта да докажат дека може. Инаку во релност никој нема ни да се приближи до таа потрошувачка. Повеќе се маркетинг тестови/трикови кои може ќе значат некој % покачување на продажба. Затоа има релани тестови каде си кажуваат колку е потрошувачка во урбана средина на отворено и слично.

Никој жив нема да ме убеди дека Џереми го изм’кна Аудино од Глазгов или кај и да беше низ цела Британија, затоа што му текнало така да се изживљава врз себе :)
Све е тоа убаво спакувана реклама.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #2765 на: 18 Мај 2012, 14:36:41 pm »
@LP

Каде од Стража до Гостивар ;D

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #2766 на: 18 Мај 2012, 14:37:24 pm »
Тестовиве се живо срање, и претставуваат само една добра реклама за пасат или мондео..Ај некој од вас нака го купи било кое од двете, ке види дека ни приближно нема да извади како на тие фамозни сестови. Тоа и да е извадено толку, е тестирано во строго контролирани услови (бе ветер, рамен пат, без дупки) и ред други работи..Ние на напиве патишта под 5 нема да сме, како што каже некој во претходните постови, па ако сака нека се убие нема да извади по ~5/100 ка,

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2767 на: 18 Мај 2012, 14:38:16 pm »
po regionalnite patista vo Makedonija. VOzev vo dvete nasoki, A do B do A.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2768 на: 18 Мај 2012, 14:39:50 pm »
you are getting there. nikoj ne rece deka e lesno, ako ti so tvoeto kombe mozes da stasas do 3.5 litri, nekoi postrplivi vozaci so poefikasni motori mozat i pomalce. Jas imav spusteno Multi Jet na 3 litri.

Не знам како си толку трвдоглав..??...јас ќе ти ја дадам мојата кола ама ќе ти оставам внатре 4 литра нафта само...ако успееш да поминеш 100 км ќе ти јаоставам на поклон, а ти ако сакаш и буткај ја.

Никој не зборува дека не е можно во иделани услови...кој е тој што може да симен потрошувача до толку на подолг период па макар и во иделани услови? Ти секој ден исто ли возиш..?..Ако ти се присере негде у град ќе треба да стиснеш малку на гаста за да не се усереш у гаќи и одма ќе ти качи потрошувачката...молим те не ни го пери мозокот со глупости! Фала ти!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2769 на: 18 Мај 2012, 14:40:33 pm »
Наточено 12 литри поминато 70 км. ;D

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #2770 на: 18 Мај 2012, 14:42:22 pm »
Cuore off topic си ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2771 на: 18 Мај 2012, 14:43:37 pm »
@Kuore
posten coek ;D

@kondomce
Za tebe ne postoi svet nadvor od tvoeto viduvanje, neli?

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #2772 на: 18 Мај 2012, 14:46:40 pm »
@kondomce
Za tebe ne postoi svet nadvor od tvoeto viduvanje, neli?

Кондомчето ви ја кажува суровата вистина.. Ти ако веруваш во Дедо Мраз дека ке ти донесе пакетче за Нова Година , се лажеш гадно..Исто и со тестов..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #2773 на: 18 Мај 2012, 14:48:50 pm »
Зошто да се лаже? Направиле подвиг. Факт. Со друга кола можеби може и подобро - ама оди направи. :)

А за потрошња под 5 литри, воопшто не е тешко. Било кој дизел ќе извади под 5 ан отворено со лагано возење. А тек па со труд, и под 4 паќа без потешкотии.

П.С. Еве за споредба V10 TDi  со газење, не прејде над 30л/100км...

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #2774 на: 18 Мај 2012, 14:53:27 pm »
Зошто да се лаже? Направиле подвиг. Факт. Со друга кола можеби може и подобро - ама оди направи. :)

А за потрошња под 5 литри, воопшто не е тешко. Било кој дизел ќе извади под 5 ан отворено со лагано возење. А тек па со труд, и под 4 паќа без потешкотии.

П.С. Еве за споредба V10 TDi  со газење, не прејде над 30л/100км...

Ако ви се тресе ногата на педалата, дали да ја стиснеш или не може ке извадиш..Дечки муабетов ви е ептен бош..Никоја реклама за било што не е баш таква како што ја презентираат на нас обичните смртници. Плус на нашиве патишта, скоро невозможно е да се извади под 5 литри. Да си во Германија, може и ке стигнеш близу до тоа, ама кај нас ЊЕТ !!!