Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 1990964 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #2775 на: 18 Мај 2012, 14:54:50 pm »
Деан јас редовно вадам потрошувачка под 5л дури и со атмосферски бензинец. Не лафи дека е невозможно, непријатно ќе се изненадиш во тој случај.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2776 на: 18 Мај 2012, 14:55:05 pm »
@deanMKD

Cekaj da ja pogodam tvojata surova vistina...ti sigurno vozis kosilica i krivo ti e sto imas 3 pati pogolema potrosuvacka od ovaa sto ja izvadile so mondeoto? SIgurno mrazis dizeli, zatoa sto vozis kosilica. Sigurno se pravdas deka benzinot ti pravi kef, taka?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10967
  • 430i
« Одговори #2777 на: 18 Мај 2012, 14:58:10 pm »
Тестовиве се живо срање, и претставуваат само една добра реклама за пасат или мондео..Ај некој од вас нака го купи било кое од двете, ке види дека ни приближно нема да извади како на тие фамозни сестови. Тоа и да е извадено толку, е тестирано во строго контролирани услови (бе ветер, рамен пат, без дупки) и ред други работи..Ние на напиве патишта под 5 нема да сме, како што каже некој во претходните постови, па ако сака нека се убие нема да извади по ~5/100 ка,

@kondomce
Za tebe ne postoi svet nadvor od tvoeto viduvanje, neli?

Кондомчето ви ја кажува суровата вистина.. Ти ако веруваш во Дедо Мраз дека ке ти донесе пакетче за Нова Година , се лажеш гадно..Исто и со тестов..

Зошто срање?
Ова е форум за коли или?
Дали исто срање е кога Вејрон постави рекорд за максимална брзина? Колку пати во денот сопствениците го возат својот Вејрон на максимална брзина?
Дали е исто срање кога Нисан ГТ-Р вози 400 метри за 10 секунди? Колку пати дневно сопствениците ги возат своите ГТ-Ри за 10 секунди првите 400м?
Колку ти забрзува колата 0-100? За 7 секунди, 9? КОлку пати дневно забрзуваш од 0-100 за тоа време?

Дека може, покажал и докажал некој, а дали секој кој го поседува ќе проба тоа си е негова работа ;)

Зошто да се лаже? Направиле подвиг. Факт. Со друга кола можеби може и подобро - ама оди направи. :)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #2778 на: 18 Мај 2012, 15:04:40 pm »
@Falanga не дека е невозможно во твојот случај со Спаркот, пошо е мало количе со ниска потрошувачка.

@LosiPatista не ми е криво што возам кола што троши 10 градска, само затоа што мене ми го прави кејфот, и за мене тоа ми е повеќе од доволно. Истотака дизелот го мразам, пошо има звук на трактор Тома Винкович од 85 година. Тоа во тестот може да веруваш само ти и уште некои од твојата поблиска околина, кои веруваат дека се што лети се јаде...Убаво ти кажа еден пред мене, ке ти стави 4 литра нафта и ти како знаеш и умееш да извозиш 100 километри, ако не ке ти мавнат шега на твојата сметка..Ако толку си убеден дека ке извадиш и ти толку колку што извадиле со пасатот или мондеото, прифати го облогот, или немаш мадиња?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2779 на: 18 Мај 2012, 15:19:52 pm »
Are you....calling me .....chicken? bak bak bak

Znace te pogodiv 102.5%  :D Ajde eden den (za 10tina godini) ke si kupis dizel i ke si zivees vo mir so svetot ;)

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #2780 на: 18 Мај 2012, 15:37:18 pm »
Are you....calling me .....chicken? bak bak bak

Znace te pogodiv 102.5%  :D Ajde eden den (za 10tina godini) ke si kupis dizel i ke si zivees vo mir so svetot ;)

Каде ме фати, за тоа дека ми е кејф? Хаха...лол За 10 години дизелот ке биде поскап од бензинот поради еколошките такси кои што ке се наметнат и кај нас, а во околинава (Словенија, Хрватска итн) на големо се крчкаат..Така да , нема да купам дизел возило во наредните 10 години сигурно, бидеји неасакам да слушам трактор додека возам, туку сакам да си ја слушам омилената музика додека возам..

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2781 на: 18 Мај 2012, 15:42:12 pm »
epa racunaj tvojata kosilica e pobucna od poveketo novi dizeli. imas edna tema benzin vs dizel, prostudiraj ja sekoja stranica.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2782 на: 18 Мај 2012, 15:43:42 pm »
Чудни се денешниве деца.... ;D

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #2783 на: 18 Мај 2012, 15:44:28 pm »
epa racunaj tvojata kosilica e pobucna od poveketo novi dizeli. imas edna tema benzin vs dizel, prostudiraj ja sekoja stranica.

Хаха, ни на сон..Слободно можам да ја запалам и да спијам до неа, колку тивко работи, скоро и да не се слуша. Ти ако имаш некој бензинец со иизместени вентили, тоа е друга работа. :)

Цитат
Чудни се денешниве деца....

I m not sure that you are serious...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2784 на: 18 Мај 2012, 15:51:17 pm »
I m not sure that you are serious...

私は真剣ですなら、なぜあなたはさまようの?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2785 на: 18 Мај 2012, 16:04:21 pm »
@Falanga не дека е невозможно во твојот случај со Спаркот, пошо е мало количе со ниска потрошувачка.

@LosiPatista не ми е криво што возам кола што троши 10 градска, само затоа што мене ми го прави кејфот, и за мене тоа ми е повеќе од доволно. Истотака дизелот го мразам, пошо има звук на трактор Тома Винкович од 85 година. Тоа во тестот може да веруваш само ти и уште некои од твојата поблиска околина, кои веруваат дека се што лети се јаде...Убаво ти кажа еден пред мене, ке ти стави 4 литра нафта и ти како знаеш и умееш да извозиш 100 километри, ако не ке ти мавнат шега на твојата сметка..Ако толку си убеден дека ке извадиш и ти толку колку што извадиле со пасатот или мондеото, прифати го облогот, или немаш мадиња?

Фабрички декларираната потрошувачка кај мене на отворено е 4,8 литри на 100 km така да нема да мораш да се мачиш многу да постигнеш под 4 литри...нели?

Или ти ќе возиш АСХ или јас ќе морам да се возам во и 30 со кесе на глава ако ти го ќарам, многу едноставно нели?

БТВ...Јас возам дизел и не ги мразам дизелите и пак ти велам дека твојата теорија што си ја прочитал негде е чист маркетинг за лажење на оние со многу пари а малку памет.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #2786 на: 18 Мај 2012, 19:13:05 pm »
Pa od 800 kubika ?? Kolkava potrosnja ke ima eden Spark. Mala lesna kola so 3 cilindri motor

Na primer Fiko so 750 kubika i Panda so 750 kubika trosat gradska okolu 6-6.5l (zima) (od pred 30 godini modeli) a se 4 cilindri. No Fiko i Panda se okolu 700 Kila a Spark sigurno e potezok ? Kolku e potezok neka kazat tie sto go imaat.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #2787 на: 18 Мај 2012, 19:39:06 pm »
Понашање како манијак, мењање над 5000, газење со мерак. :) :) :) Потрошња на плин 10.0/100км. За мерак! :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7278
« Одговори #2788 на: 18 Мај 2012, 19:45:05 pm »
Дени, колку КС ти е полото?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2789 на: 18 Мај 2012, 19:46:37 pm »
За сите што ми се обратија и прават тестови. Нека дојдат, кога сакаат, јас ги чекам пред золошка. Ќе испразниме резерварот и ќе туриме 4 литри. Па ќе се дговориме кој што ќе даде.

Јас не блефирам, нити се кријам позади борд. Јас кога сум нешто тврдам само со дело може да ми се докаже. А спремен сум и да платам за тоа.

Ајде ЛП. Нема зашто да се криеш, нити некој мисли физички нити психички да те напаѓа. Ајде да се дружиме и лично со докази да разрешиме некој работи.