Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 1990679 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #165 на: 27 Април 2011, 13:11:52 pm »
Накај Св.Наум има една лединка измислена за мерење просек до таму и распостилање чаршави ;D
А и ќе потприсобере доста коли.

Ако има некој предрасуди дека бордот лаже, сега проверив на резервоар просек 6,9. Вчера наполнив 45,75 на поминати 655км. Тури математика.

Леле Марјан браво! Браво за притисокот! Значи ретки се тие како тебе! Свака час! Е тоа е напумпана гума, мајката!!! Устава пена ми фати за да се пумпаат гуми како што треба!
А  јас ги напумпав на новата Окта и како поново демек апаратчето, 2.3 татко ми на лукоил ги измерил 2.5. Значи не е за верба секое мерало, мајката.

А ако идете за Охрид и јас сакам да јадам кебап, ако е над 9.5 јас частам пива! А може и позади тебе да се ставам со фиестата и 5 литра нафта во неа.

Ајде во Недела да одиме Формула да гледаме Охрид. Кој ќе изгуби кладба части мезал’к.

За да не го празниме резерварот па да му додаме 9.5 литри, предлагам да го натанкаш фул пред двајца сведоци меѓу кој и јас и Нотар. ;D

Првата бензинска во Охрид точиме и ќе ги видиме резултатите.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #166 на: 27 Април 2011, 13:14:03 pm »
А може и позади тебе да се ставам со фиестата и 5 литра нафта во неа.
Со Фиестата може само да останеш на пат со 5 литри нафта. Без 7 не верувам дека ќе стасаш, па ете ако сакаш може и тоа да го провериме. Да не бидат џабе кебапите шо ќе ги дадеш. Како и да е, мислев дека попрво би дошол со косилицата бидејќи е VW одошто со друг бренд на диезлаш. Ме изненади фактот дека си поголем фан на нафта одошто на VW!

Инаку, мала корекција околу тоа 15 особи. Тоа важи во присаство на понежен пол. Значи услов за добивање на смештај, или Охридски познат како "соба" е преспивање со жена/девојка/швалерка/другарка/танчерка и слично. Дали ќе си ја носите од дома, дали ќе си ја најдете таму, дали ќе си ја изрентате, ваш проблем. Да нема утре муабети по комшии дека скопјани биле педери...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #167 на: 27 Април 2011, 13:15:16 pm »
Може да направиме еден конвој некој ден. Да се ставиме повеќе коли и сите да возиме во ист режим (колку ќе можеме). После да се наредиме на некоја бензинска да дополниме и да видиме кој колку потрошил. Податоците може да ги објавиме и меѓународно

Ја имам забрана од фабрика да објавувам точни податоци за потрошња ;D ;D ;D ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #168 на: 27 Април 2011, 13:22:58 pm »
А може и позади тебе да се ставам со фиестата и 5 литра нафта во неа.
Со Фиестата може само да останеш на пат со 5 литри нафта. Без 7 не верувам дека ќе стасаш, па ете ако сакаш може и тоа да го провериме. Да не бидат џабе кебапите шо ќе ги дадеш. Како и да е, мислев дека попрво би дошол со косилицата бидејќи е VW одошто со друг бренд на диезлаш. Ме изненади фактот дека си поголем фан на нафта одошто на VW!

Инаку, мала корекција околу тоа 15 особи. Тоа важи во присаство на понежен пол. Значи услов за добивање на смештај, или Охридски познат како "соба" е преспивање со жена/девојка/швалерка/другарка/танчерка и слично. Дали ќе си ја носите од дома, дали ќе си ја најдете таму, дали ќе си ја изрентате, ваш проблем. Да нема утре муабети по комшии дека скопјани биле педери...

;D ;D ;D

Сакаш да кажеш дека имаш 7 кревета ;D ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #169 на: 27 Април 2011, 13:24:48 pm »
@Gojdo

Зимно време ми има покажано највеќе 12 кома нешто ситно, исклучиво градска, не штедлива вожња.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #170 на: 27 Април 2011, 13:37:41 pm »
За да не го празниме резерварот па да му додаме 9.5 литри, предлагам да го натанкаш фул пред двајца сведоци меѓу кој и јас и Нотар. ;D
Првата бензинска во Охрид точиме и ќе ги видиме резултатите.

Нотар никако, апаши се, сведоци може и докиментирано со слика и камера :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #171 на: 27 Април 2011, 13:44:01 pm »
Вечер че му клам тро нафта на ќумбено...че вииме шчо че кажи...па че клаам овде малку слики на бензинашиве да им го скиселам денот....;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #172 на: 27 Април 2011, 14:02:29 pm »
A mnogu  cifri za kilometraza se spomnaja, koja e tocna?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #173 на: 27 Април 2011, 14:13:17 pm »
Вечер че му клам тро нафта на ќумбено...че вииме шчо че кажи...па че клаам овде малку слики на бензинашиве да им го скиселам денот....;D
А море дизелаш не мојт да му скиселит дено на безинаш, обратно мојт ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #174 на: 27 Април 2011, 14:22:29 pm »

Че вијме... али че им се скисели али не.....мислам оти таман че им дојди да не купват оцет за да и дојадат јајцана шчо им останаја од велигдено... :o ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #175 на: 27 Април 2011, 14:25:59 pm »

Че вијме... али че им се скисели али не.....мислам оти таман че им дојди да не купват оцет за да и дојадат јајцана шчо им останаја од велигдено... :o ;D

Vie treba da napravite edna trka do ohrid  ;D

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #176 на: 27 Април 2011, 14:38:08 pm »
Џабе трка. Твојата корса ништо не ја јаде накај стража нагоре :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #177 на: 27 Април 2011, 14:39:29 pm »
Трка кој помалку ќе потроши е генијална идеја!!! Само тежок е начинот на водење евиденција...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #178 на: 27 Април 2011, 14:39:47 pm »
Ne ne ne, jas gi otkazav trkite  ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #179 на: 27 Април 2011, 14:40:47 pm »
Трка кој помалку ќе потроши е генијална идеја!!! Само тежок е начинот на водење евиденција...

do ohrid se vozi najekonomicno sto mozi i se sporeduvaat rezultatite, nazad malku se podgazuvaat kolite i se sporeduvaat rezultatite