Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
па стварно ако во однос на платата споредбата горе е реална толку ми е трошокот за гориво ке си возам шо ми душа сака а не ова помалце троши од ова стави плин земи дизел бла бла бла има да рика
Цитат: MarceCvarce на 27 Јануари 2012, 14:07:33 pmпа стварно ако во однос на платата споредбата горе е реална толку ми е трошокот за гориво ке си возам шо ми душа сака а не ова помалце троши од ова стави плин земи дизел бла бла бла има да рикаТака и грците размислуваа и живееа Инаку трошоците за живеење им се различни, ретко кој има своја некретнина
Цитат: Banzai на 27 Јануари 2012, 17:32:49 pmЦитат: MarceCvarce на 27 Јануари 2012, 14:07:33 pmпа стварно ако во однос на платата споредбата горе е реална толку ми е трошокот за гориво ке си возам шо ми душа сака а не ова помалце троши од ова стави плин земи дизел бла бла бла има да рикаТака и грците размислуваа и живееа Инаку трошоците за живеење им се различни, ретко кој има своја некретнина Барем тие поживеаа некое време, ние цело време преживуваме.
Паи не е тоа толку лошо де Ние сме константа - константно депримирани
Цитат: Skywalker на 27 Јануари 2012, 17:59:53 pmЦитат: Banzai на 27 Јануари 2012, 17:32:49 pmЦитат: MarceCvarce на 27 Јануари 2012, 14:07:33 pmпа стварно ако во однос на платата споредбата горе е реална толку ми е трошокот за гориво ке си возам шо ми душа сака а не ова помалце троши од ова стави плин земи дизел бла бла бла има да рикаТака и грците размислуваа и живееа Инаку трошоците за живеење им се различни, ретко кој има своја некретнина Барем тие поживеаа некое време, ние цело време преживуваме.Поживеаа и ќе си поживејат уште три пати по толку...
Постои мислење дека со менување на брзина од прва во трета без втора се заштедува гориво (?!)Вистина или мит? Кое е вашето мислење?
Цитат: proff на 27 Јануари 2012, 17:53:35 pmПостои мислење дека со менување на брзина од прва во трета без втора се заштедува гориво (?!)Вистина или мит? Кое е вашето мислење?Немаш проблем прва/трета/пета да си возиш, ама не сум баш убеден за бенефициите. Чувството кога возиш така е ко` на стојадин кога мењаш: Втора ја цедиш до даске, убацуваш у 3-та, и од 5500 вртежи, си се стаил на 2500
15% разлика во сила е невозможно. Можеби повеќе си стискал, па затоа.
Цитат: pirat_07 на 27 Јануари 2012, 15:17:31 pmЦитат: AUDI на 27 Јануари 2012, 14:42:45 pmЦитат: pirat_07 на 27 Јануари 2012, 13:58:37 pmПроблем во потрошувачката се јави кај мене вчера поради новите ДИЗЕЛ горива на макпетрол.Забележана е околу 15% повеќе сила од моторот при што самиот возач доби нагон и залегна на седиштето, како резултат на што Кавадарци-Велес-Кавадарци виа Неготино = 8,4л просек на 100км. Кеифот се плаќа поскапо Има во Кавадарци од новиот дизел?Или од Неготино налеваше!Во Неготино налеав, имаат и нови налепници.Пред недела ставав во Кавадарци и немаа нови налепници, ги подпрашав, ми рекоа дека е од новиот ама не ставаат нови налепници пошто требало минимум 3 пати да им донесат за да почне да се осеќа дека е од новиот, имаше разлика и тогаш кога ставив во Кавадарци.Јас минатата недела точев од бензинската кај Јасмин ми рекоа дека не е од новото гориво.Вечер ке отидам до онаа на излезот од Кавадарци накај Росомон.
Цитат: AUDI на 27 Јануари 2012, 14:42:45 pmЦитат: pirat_07 на 27 Јануари 2012, 13:58:37 pmПроблем во потрошувачката се јави кај мене вчера поради новите ДИЗЕЛ горива на макпетрол.Забележана е околу 15% повеќе сила од моторот при што самиот возач доби нагон и залегна на седиштето, како резултат на што Кавадарци-Велес-Кавадарци виа Неготино = 8,4л просек на 100км. Кеифот се плаќа поскапо Има во Кавадарци од новиот дизел?Или од Неготино налеваше!Во Неготино налеав, имаат и нови налепници.Пред недела ставав во Кавадарци и немаа нови налепници, ги подпрашав, ми рекоа дека е од новиот ама не ставаат нови налепници пошто требало минимум 3 пати да им донесат за да почне да се осеќа дека е од новиот, имаше разлика и тогаш кога ставив во Кавадарци.
Цитат: pirat_07 на 27 Јануари 2012, 13:58:37 pmПроблем во потрошувачката се јави кај мене вчера поради новите ДИЗЕЛ горива на макпетрол.Забележана е околу 15% повеќе сила од моторот при што самиот возач доби нагон и залегна на седиштето, како резултат на што Кавадарци-Велес-Кавадарци виа Неготино = 8,4л просек на 100км. Кеифот се плаќа поскапо Има во Кавадарци од новиот дизел?Или од Неготино налеваше!
Проблем во потрошувачката се јави кај мене вчера поради новите ДИЗЕЛ горива на макпетрол.Забележана е околу 15% повеќе сила од моторот при што самиот возач доби нагон и залегна на седиштето, како резултат на што Кавадарци-Велес-Кавадарци виа Неготино = 8,4л просек на 100км. Кеифот се плаќа поскапо