Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 1992012 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #2115 на: 27 Јануари 2012, 17:32:49 pm »
па стварно ако во однос на платата споредбата горе е реална толку ми е трошокот за гориво ке си возам шо ми душа сака а не ова помалце троши од ова стави плин земи дизел бла бла бла има да рика

Така и грците размислуваа и живееа :) Инаку трошоците за живеење им се различни, ретко кој има своја некретнина ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43723
  • Il Moderatore
« Одговори #2116 на: 27 Јануари 2012, 17:37:08 pm »
со последнава боца - 40л, 370км. тука нека има (околу) 30км на бензин, тоа се 340км само на плин. Потрошувачка на плин е (околу) 11.5л - Одличен резултат! Плинот од НасГас сеуште рула!
BTW, пак го качиле од 39.5 на 40 денари.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #2117 на: 27 Јануари 2012, 17:53:35 pm »
Постои мислење дека со менување на брзина од прва во трета без втора се заштедува гориво (?!)
Вистина или мит? Кое е вашето мислење?
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3779
« Одговори #2118 на: 27 Јануари 2012, 17:59:53 pm »
па стварно ако во однос на платата споредбата горе е реална толку ми е трошокот за гориво ке си возам шо ми душа сака а не ова помалце троши од ова стави плин земи дизел бла бла бла има да рика

Така и грците размислуваа и живееа :) Инаку трошоците за живеење им се различни, ретко кој има своја некретнина ;)

Барем тие поживеаа некое време, ние цело време преживуваме.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #2119 на: 27 Јануари 2012, 18:02:02 pm »

Поживеаа и ќе си поживејат уште три пати по толку...

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #2120 на: 27 Јануари 2012, 18:03:01 pm »
Паи не е тоа толку лошо де :) Ние сме константа - константно депримирани :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2121 на: 27 Јануари 2012, 18:04:04 pm »
Паи не е тоа толку лошо де :) Ние сме константа - константно депримирани :)
Да ставиш Грци кај нас, ќе штрајкуваат едно 5 години константно, и пак ќе си живеат како газди.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #2122 на: 27 Јануари 2012, 18:21:18 pm »
Сепак да се задржиме на темата....

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8965
« Одговори #2123 на: 27 Јануари 2012, 19:32:48 pm »

Поживеаа и ќе си поживејат уште три пати по толку...

кај нив државата банкротира народот е богат ние плакај даноци на државата ни таа пари ни народ пари у пм

и да за потрошувачка со последно полнење сега од Нас Гас околу 9- 9,5 плин. Го качиле таму на 40 како и да е 6 денари поефтино не е малце

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43723
  • Il Moderatore
« Одговори #2124 на: 27 Јануари 2012, 20:01:04 pm »
Постои мислење дека со менување на брзина од прва во трета без втора се заштедува гориво (?!)

Немаш проблем прва/трета/пета да си возиш, ама не сум баш убеден за бенефициите. Чувството кога возиш така е ко` на стојадин кога мењаш: Втора ја цедиш до даске, убацуваш у 3-та, и од 5500 вртежи, си се стаил на 2500 :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2125 на: 27 Јануари 2012, 20:08:30 pm »

Немаш проблем прва/трета/пета да си возиш, ама не сум баш убеден за бенефициите. Чувството кога возиш така е ко` на стојадин кога мењаш: Втора ја цедиш до даске, убацуваш у 3-та, и од 5500 вртежи, си се стаил на 2500 :D
Јас би дополнил со прва-втора-четврта. Многу пологично од скокање на втора. Не за заштеда, него и онака може д аси возиш на овој начин. Пробај месец дена и готово.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8127
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2126 на: 27 Јануари 2012, 20:37:32 pm »
15% разлика во сила е невозможно. Можеби повеќе си стискал, па затоа.
Не знам зошто не би било можно, јас скоро никогаш не возам од 140км/х повеќе, од 0-100 ми е меракот и тогаш стискам, а сега се осети разлика со новото гориво, а и од 120-150кмх вчера осетив разлика во сила, помазно, поостро се движеше и влечеше колата... Како и да е, мене ми се виде не мала разлика и ми се бендиса.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2127 на: 27 Јануари 2012, 20:48:03 pm »
Prva do 6300 rp, potoa 4ta zabrzuvas so polna turaza do 2800 rpm i stavas 5ta.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #2128 на: 27 Јануари 2012, 22:10:43 pm »
Овие вртежи за дизел неважат :)
Јас само кажав што сум слушнал... прва-трета...
затоа и прашав - вистина или мит?

Отсутен Dejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 157
« Одговори #2129 на: 29 Јануари 2012, 23:09:54 pm »
Проблем во потрошувачката се јави кај мене вчера поради новите ДИЗЕЛ горива на макпетрол.

Забележана е околу 15% повеќе сила од моторот при што самиот возач доби нагон и залегна на седиштето, како резултат на што Кавадарци-Велес-Кавадарци виа Неготино = 8,4л просек на 100км.

;D Кеифот се плаќа поскапо  ;D

Има во Кавадарци од новиот дизел?Или од Неготино налеваше!
Во Неготино налеав, имаат и нови налепници.
Пред недела ставав во Кавадарци и немаа нови налепници, ги подпрашав, ми рекоа дека е од новиот ама не ставаат нови налепници пошто требало минимум 3 пати да им донесат за да почне да се осеќа дека е од новиот, имаше разлика и тогаш кога ставив во Кавадарци.

Јас минатата недела точев од бензинската кај Јасмин ми рекоа дека не е од новото гориво.Вечер ке отидам до онаа на излезот од Кавадарци накај Росомон.
И сега кое е подобро Макпетрол или Лукоил?