Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Разликата во потрошувачката град/отворено кај дизелите е помалку изразена отколк кај бензинците. Постои, значајна разлика е, но е помала.
Цитат: filipv на 30 Декември 2011, 19:28:20 pmРазликата во потрошувачката град/отворено кај дизелите е помалку изразена отколк кај бензинците. Постои, значајна разлика е, но е помала.a što praime so dolgite semafori ?? jas nad 55 sekundi gasam motor (benzinec)... ušte pred 20 godini vo Belgrad vidov na samiot semafor, se pokaža 60sekundi i natpis GASI MOTOR... pred se poradi zagaduvanje..
Samo radi svetlata ne gasam na semafor. toa da se resi moze i ke gasam.
Цитат: Deni на 30 Декември 2011, 20:47:48 pmSamo radi svetlata ne gasam na semafor. toa da se resi moze i ke gasam.vozi bez svetla
и јас барам некое решение на таа тема на сеатов позицијата е една минијатурна сиаличка и апла не се гледа преку ден
Цитат: MarceCvarce на 30 Декември 2011, 21:05:55 pmи јас барам некое решение на таа тема на сеатов позицијата е една минијатурна сиаличка и апла не се гледа преку денDe be so si se uplasil tolku, jas otkako izleze zakonov za svetla nikako ne pustam denski, koa ke me zaprat togas otkako ke zastanam pred nego mu pustam, i mu vikam pusteno bese poziciono ne si primetil zesko e letno vreme sveti od soncevo, zimno vreme magla ima ne se gleda i taka si vrvat godinite a ja svetla ne pustam
Цитат: Roci на 31 Декември 2011, 01:18:55 amЦитат: MarceCvarce на 30 Декември 2011, 21:05:55 pmи јас барам некое решение на таа тема на сеатов позицијата е една минијатурна сиаличка и апла не се гледа преку денDe be so si se uplasil tolku, jas otkako izleze zakonov za svetla nikako ne pustam denski, koa ke me zaprat togas otkako ke zastanam pred nego mu pustam, i mu vikam pusteno bese poziciono ne si primetil zesko e letno vreme sveti od soncevo, zimno vreme magla ima ne se gleda i taka si vrvat godinite a ja svetla ne pustam Дур не се најде некој терсене џандар па да ти „укаже“ со 45е дека по закон треба да имаш оборени светла уклучено, а не позициони