Еврибади генста, се до австриски радар.
Лукашин, колку троши град?
За толкава крстаречка ракета, плус, верувам добро товарена, а и добро "газена" одлична бројка си извадил.
Ме мрзи да закачувам слики, ќе пишам од МуТ апликацијата од вчера (ја носев на перење, а после бев и на пазар со неа). Штутгарт и околината е ридест, ограничување во град е 40км/чм, има еден булевар/магистрален пат со ограничување 60/70/80 кој е преполн за викенд и се вози често само со 60-70 и многу забрзување и кочење.
1. Студена (темп околу 10степени). Извозено 6.2км, просечна брзина 13км/ч, потрошувачка 7.7л/100км, 75% од времето на струја, 47% од извозените километри се на струја.
2. Исперена и загреана. Извозено 16.1 км, просечна брзина 35км/ч, потрошувачка 4.3л/100км, 56% од времето на струја, 38% од извозените километри се на струја.
3. Враќање од пазар. Извозено 12.4км, просечна брзина 25км/ч, потрошувачка 4.6л/100км, 71% од времето на струја, 48% од извозените километри се на струја.
Првото палење на студено време и пуштено парно е највисока потрошувачката. После, откако загрее моторот кај мене се врти градската меѓу 4-5л на 100км. Тоа вклучува и малце поагресивно тргање на семафор (почна на несакајќи на почеток, а сега пошто ми прави ќеф инстантното тргање на струја си ја подгазнувам и после едрам за да оддржувам брзина).