Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2550726 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #1695 на: 06 Декември 2011, 15:33:25 pm »
Јас колку што приметувам во Кавадарци е понеисплатливо да возиш кола него у Скопје ;D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
« Одговори #1696 на: 06 Декември 2011, 15:40:42 pm »
Јас колку што приметувам во Кавадарци е понеисплатливо да возиш кола него у Скопје ;D

Мал град,од еден до друг крај на градот ти е 3-4 км,на секои 200-300 метри имаш раскрсница или кратер,ризично е да возиш и 50 км/ч да не направиш беља,палиш возиш 2-3 км,ниту загреала колата гасиш.Возиш 80% со втора,тргни намали.тоа ти е.Е во ск кога е шпицот е друга работа.Но пак ке речам кој нема возено не знае.Можете да се смеете колку сакате,дојдете пробајте па коментирајте.Баш школски другар има 325 тдс помалку од 12 ја нема симнато градска,а ја вози ептен пензионерски до 2500 вртежи мах.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1697 на: 06 Декември 2011, 15:45:50 pm »
Мал град,од еден до друг крај на градот ти е 3-4 км,на секои 200-300 метри имаш раскрсница или кратер,ризично е да возиш и 50 км/ч да не направиш беља,палиш возиш 2-3 км,ниту загреала колата гасиш.Возиш 80% со втора,тргни намали.тоа ти е.

Врти сучи, така е, чим нема дефект:

Тогаш градска му е запали, тргни, прва втора, стигни.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1698 на: 06 Декември 2011, 16:09:26 pm »
Јас овие бројки ги вадам со БМВ 325тд.... ;)

Во кој град?
Другат со 325тдс вади 13-14 во Кавадарци.Стило 1.4 вади 12-14 по борд со малку потешка нога.Браво 1.8 гт вади 13 со ептен пензионерско
 возење.
Во Битола,лани цела зима над 10л не заминав,а рачунај колку сум шлајфовал
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1699 на: 06 Декември 2011, 16:13:43 pm »
Јас овие бројки ги вадам со БМВ 325тд.... ;)

Во кој град?
Другат со 325тдс вади 13-14 во Кавадарци.Стило 1.4 вади 12-14 по борд со малку потешка нога.Браво 1.8 гт вади 13 со ептен пензионерско
 возење.
Во Битола,лани цела зима над 10л не заминав,а рачунај колку сум шлајфовал
Лани немаше снег.... особено не во Битола ;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1700 на: 06 Декември 2011, 16:17:45 pm »
Па како шо беше каано, тргни 1, 2, 40км/х и кочи дупка, ај пак прва и макс должина на дестинација е 2км и како нема да скока потрошњата...
Скопје има семафори по гужвата ама ако го возиш Скопје плански и ако имаш можност некои рути да ги избегнеш си тераш 4 со 60км/х...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1701 на: 06 Декември 2011, 16:22:17 pm »
Јас Скопје да живеам,не ќе можам бензин/нафта да си турам во колата,кога и да одам Ск,по тоа булеварите под 100км/х не ја пуштам колата...Секое тргнување гас до патос.....слично нешто и низ Бт,ама кратки релации  ;D ;D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #1702 на: 06 Декември 2011, 16:27:38 pm »
Пред некој ден бев со бмв како на сликата до Битола со другарче, на бензиска 400 денари стави а на борд, кажуваше дека нема повеќе километри само цртички имаше, по пат под 120 не беше возена двапати до 190 го пуште и малку низ Битола. Е сеа на бегање одма само што го искачивме ротино (битолчани знаат), на бродов пак кажа дека немаме повеќе километри ама стигнавме до Ресен и на бегање 120 возење еднаш двапати до кај 140-160 за претекнување.
Муабетов ми беше за веродостојноста на бордот.
Бмв-то е 318д 122 кс.

Сузуки Свифт 1.3

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1703 на: 06 Декември 2011, 16:37:38 pm »
Па како шо беше каано, тргни 1, 2, 40км/х и кочи дупка, ај пак прва и макс должина на дестинација е 2км и како нема да скока потрошњата...
Скопје има семафори по гужвата ама ако го возиш Скопје плански и ако имаш можност некои рути да ги избегнеш си тераш 4 со 60км/х...

Потврдивме, да. Само негледам причина да палам кола за 2-3 километри ;)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #1704 на: 06 Декември 2011, 16:43:34 pm »

Колку различна психологија имаме значи, чудо! :)
Во Скопје би одел секаде пеш, само за да ги избегнам гужвите, па макар и 10 километри пат нека е. Во Гостивар, и 3 километри до другиот крај на градот се многу, па палење кола е обавезно. Ептен интересно :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1705 на: 06 Декември 2011, 16:52:35 pm »

Еее да си ми жив и здрав, оди докажи му на нашиве, се ни е до газот тука а коа се завозеле тоа колите... Holly-fuckin-wood ;D
Јас во Кавадарци скоро и да не ј авозам Либрата и заоа не знам колку троши градска, шурата позади собрание живее и пали кола за на пазар а паркира после пазарот, математика хаос  ;D туку секој со своето...

Колку различна психологија имаме значи, чудо! :)
Во Скопје би одел секаде пеш, само за да ги избегнам гужвите, па макар и 10 километри пат нека е. Во Гостивар, и 3 километри до другиот крај на градот се многу, па палење кола е обавезно. Ептен интересно :)

Пред 2 недели кога бев за Скопје во Аеродром-Бисер си ја оставив колата, завршив работа и со бус до центар, нејќам да се замарам со паркинг и остало...
Кавадарци пешки нон стоп...

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #1706 на: 06 Декември 2011, 18:23:56 pm »
вчера на брат ми 13,5 од работа до дома на 1.9 ТДИ ама, возеше 45 мин од олимписки до ДМ, со долги стоења ете така се достигаат ;D ;D
Нема ШАНСИ!
Тоа 13,5 е просечна потрошувачка на борд за времето кое го извозил,нека мери од полнење на полнење резервоар,сигурно ке извади далеку помал просек,нешто околу 8 Л ;)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 644
« Одговори #1707 на: 06 Декември 2011, 18:43:14 pm »
вчера на брат ми 13,5 од работа до дома на 1.9 ТДИ ама, возеше 45 мин од олимписки до ДМ, со долги стоења ете така се достигаат ;D ;D
Нема ШАНСИ!
Тоа 13,5 е просечна потрошувачка на борд за времето кое го извозил,нека мери од полнење на полнење резервоар,сигурно ке извади далеку помал просек,нешто околу 8 Л ;)

zavisi i kako se  vozi vo kolona, jas vozam 2-ra, kočnica-lehr... na semafor podolg od 60 sekundi gasam motor ( benzinec).. gradska vožnja e loša, zatoa i ima golemo zagaduvanje, majkata e električni auta

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
« Одговори #1708 на: 06 Декември 2011, 19:04:46 pm »

Млад дечко,навечер,да земеш некоја,да ја прошеташ,па може ке ќариш нешто....Знам дека е така,каде и да тргнеш во Кавадарци стигнува за 15-20 мин пешачење,али тоа е.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1709 на: 06 Декември 2011, 19:08:36 pm »
Ви велам јас бордот лаже литро или две....