Вчера шурата ми се пофали дека со 1000 денари поминал 120км градска со пасат, 1,9тди, 1999г.
Излегува 12л на 100км.
грешка си нешто јас градска на бензин 145км а не па 1.9тди сигурно повеќееееее се поминува ..
Не верувам дека сум грешка, како што не верувам дека е грешка дека на отворено му троши 5л, тешка кола, стара кола издркана - навидум многу зачувана, македонска психологија и ќе троши. Тон и пол кола да ја дркаш 1, 2, 1, 2... А мое мислење е дека ако на шурата му потрошил 12 мене истиот пасат и 14 ќе ми потроши.
Друга работа, со литро ќе ја промаши потрошњата секој ама многу луѓе си ги познаваат колите, мене бордот со 0,1л ми промашува што повеќе верувам дека е моја грешка или на пумпашот одколку на бордот, ја имам цадено на светната ламба и излегува дека можам да се потпрам на бордот.
Инаку сите знаеме како се мери потрошувачка, фул резервоар брм км пак фул резервоар и уалааа...
Трета работа, јас Либрата неполна година ја имам и полека ја сваќам разликата помеѓу градско возило и возило за на пат, работна температура постигам у пм па лево, бензинецот мислам дека побрзо постигнува, у град брм брм немам мерено ама и од око не сум за фалба кај градска потрошња - да не лупам напамет...