Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2531682 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #5175 на: 18 Април 2013, 09:04:04 am »
И истовремено уживаш во еден од најдобрите ентериери во таа класа..

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #5176 на: 18 Април 2013, 09:11:28 am »
Јап (опет) :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5177 на: 18 Април 2013, 09:16:08 am »
Gotov si ti, stana dizelas.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5178 на: 18 Април 2013, 10:29:51 am »
Свашта. Никогаш не сум рекол дека не почитувам дизел. Сум рекол (и стојам зад тоа) дека не сакам дизел, туку преферирам бензин.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5179 на: 18 Април 2013, 10:49:10 am »
Kazi kako se patuva so 160kmh vo tisina i posle 500km ne si voopsto izmoren.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5180 на: 18 Април 2013, 10:58:59 am »
Убаво :)

За уморот (односно отсуството на истиот) многу се поодговорни седиштата во тој конкретен Пасат, отколку било што друго.

Имам замерка што за такво возило, од таа класа, и таа линија на опременост, низ град моторот е пребучен и преинтрузивен во кабината. Штета.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5181 на: 18 Април 2013, 11:09:02 am »
Niza grad voobicaeno potivok e benzinecot. No ne sekogas. Se vozev so E180 (TB) od 2010 godina. Moeto prvo prasanje bese: dizel e neli? Ne zaradi odenjeto, tuku zaradi karakteristicniot zvuk na dizel 'brundanje' vo gradsko vozenje. Turbo benzinecot vo E klasa Mercedes ne e porafiniran i potivok niz grad od dizelot. Prosecna potrosuvacka na ova vozilo iznesuva 12 litri benzin. Zosto nekoj bi go kupil Mercedesot vo benzinska izvedba?

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #5182 на: 19 Април 2013, 08:26:57 am »
Скопје - Кавадарци - кафаната на Плетвар - Кавадарци - Гевгелија - Бoгданци - Дојран - Богданци - Гевгелија - Скопје. Последната делница Гевгелија - Скопје возена над ограничувања, 140-160 (не возев јас, другарми ми ја возеше колата, ја спиев позади!). Просечна потрошувачка според борд 4.9/100 км.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5183 на: 19 Април 2013, 09:08:52 am »
Ubava prosetka si napravil

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #5184 на: 20 Април 2013, 21:14:29 pm »
Полека почнуваме да ја покажуваме реалната потрошувачка :) од под 5 во град, стигнавме до околу 5 на отворено...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #5185 на: 20 Април 2013, 22:21:56 pm »
Полека почнуваме да ја покажуваме реалната потрошувачка :) од под 5 во град, стигнавме до околу 5 на отворено...
Ако фатиш зелен бран низ град и нигде не застануваш по пат, се вади пониска потрошувачка него на отворено :)
За отвореното ако се мисли  на автопат тогаш над 5 ке потроши бидејки се вози брзо, а тогаш и си троши :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5186 на: 20 Април 2013, 22:28:07 pm »
Според рутана, има пат од отприлика 500 км, од тоа на автопат се скопје-демир капија-скопје, отприлика половина од патот. Другите делови се патишта на кои се возат брзини идеални за потрошувачката.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #5187 на: 20 Април 2013, 22:32:24 pm »
Od pricina na zelen bran Partizanska pak e podobra za vozenje od Ilindenska. Koce so semaforite ja sredi Ilindenska + neasvaltiraniot del e katastrofa :) Nekoj vozi 30 drug 80 , levata lenta kao pobrza a na semafor ti prikocuva toj pred tebe bez zmigavec za levo :)) Sranja stalno nekoj guzvanja drn drn..
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #5188 на: 20 Април 2013, 22:33:11 pm »
Od pricina na zelen bran Partizanska pak e podobra za vozenje od Ilindenska. Koce so semaforite ja sredi Ilindenska + neasvaltiraniot del e katastrofa :) Nekoj vozi 30 drug 80 , levata lenta kao pobrza a na semafor ti prikocuva toj pred tebe bez zmigavec za levo :)) Sranja stalno nekoj guzvanja drn drn..
Страшно. Устваи на Илинденска конкретно десната лента е побрза.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5189 на: 20 Април 2013, 22:35:01 pm »
Воглавно да, има некои делови кога вреди да се префрлиш на левата, ама воглавно десната е брза! Зборувам за од влада према сити трол.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!