Јас сум запрепастен од плинскиот уред на возилото. Значи се решив да мерам потрошувачка и со 21 литар (1000 денари) досега поминав 274км, и гориво има уште многу гориво останато. За 1000км потрошени се околу 7 литри бензин. Возилото воопшто не е штедено, менување на 4000 па и 5000 често. Клима пуштена чат-пат, на водно качување со бркање... Многу ме интересира крајната потрошња, со ова мерачко темпо на вожња! Ама очекувам да е околу 6 литри плин со 0,5 бензин/100.
Благодет.
Ti zaprepasten?
Shto ja da kazham?
Koga pochnav da go vozam golfot, ochekuvav 15-17 litri gradska potroshuvachka ...
Gledav vozilca so slichna mashina i tie pokazhuvaa isto na potroshuvachka...
Koe dobro chuvstvo beshe koga Kumanovo - Ohrid mi pokazha 7.1 litar potroshuvachka... krade nekoi 400 ml bordot, i ete, 7.5 litri ...
Kumanovo-Makedonski Brod-Kumanovo, so urnebesno vozenje nataka i nazad po propisi, 8,2 litri, so nadopolnuvanje, 8.6 litri ...
Gtc-to mi vadi skoro ista potroshuvachka, a maka machi na strazha so vkluchena klima, preteknuvanje so pripremi kako za lansiranje raketa ...
Mnogumina eksperti, koga ke slushnat 2.000 kubika i 230 konja, onaka, so potsmev prashuvaat lapa li gi 15?
Vikam, da da, ako go gazish i do 20 udira ...
I da im ja kazham vistinata, nema da mi veruvaat, isto kako shto i na mene ne mi beshe verno...
Cel Januari shto se vozev, zimski 18-ki, znachi okolu 2.000 km pominati, 11 kombinirano mi pokazha ...
Totalno ti ja razbiram radosta zaradi niskata potroshuvachka ...