Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Заврши одморот, 1230км изминати, 3часа во место на граница на 39°, бордот вика 6.1, на пумпа вели 6.02Л/100км. Јас сум и повеќе од задоволен со оглед на возењето и дека бев максимално товарен во двата правци.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Цитат: Ordevski на 22 Јули 2026, 22:25:26 pmЗаврши одморот, 1230км изминати, 3часа во место на граница на 39°, бордот вика 6.1, на пумпа вели 6.02Л/100км. Јас сум и повеќе од задоволен со оглед на возењето и дека бев максимално товарен во двата правци.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Sent from my SM-S938B using TapatalkHondata?
Цитат: Tischläufer на 22 Јули 2026, 20:03:47 pmЦитат: Filip MK на 03 Јули 2026, 12:45:29 pmПравел ли некој математика/споредба на потрошувачка на гориво помеѓу на пр: 1,6/2,0 ТДИ или 1,5 ХДИ/1,5 ДЦИ наспроти 1,2/1,4 ТСИ или 1,6 ГДИ, колку реално има разлика, наспроти одржувањето на овие типови на коли (мотори). Во кратки црти дали се исплати дизел да се вози, особено после најавите на Владата дека само кај нас отстапуваат акцизите за дизел гориво и дека во иднина ќе се тежи кон тоа да се изедначи цената на дизел и бензин, па дури и дизелот да биде поскап?Имаше некое видео пред месец дена, најисплатливо моментално е бензин хибрид. Дизел е исплатливо ако возиш многу километри и тоа на отворено 40.000+ годишно.A na toj "kibridot" ko ke mu treba novo bateeriice koja e matematikata na krajot?Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Цитат: Filip MK на 03 Јули 2026, 12:45:29 pmПравел ли некој математика/споредба на потрошувачка на гориво помеѓу на пр: 1,6/2,0 ТДИ или 1,5 ХДИ/1,5 ДЦИ наспроти 1,2/1,4 ТСИ или 1,6 ГДИ, колку реално има разлика, наспроти одржувањето на овие типови на коли (мотори). Во кратки црти дали се исплати дизел да се вози, особено после најавите на Владата дека само кај нас отстапуваат акцизите за дизел гориво и дека во иднина ќе се тежи кон тоа да се изедначи цената на дизел и бензин, па дури и дизелот да биде поскап?Имаше некое видео пред месец дена, најисплатливо моментално е бензин хибрид. Дизел е исплатливо ако возиш многу километри и тоа на отворено 40.000+ годишно.
Правел ли некој математика/споредба на потрошувачка на гориво помеѓу на пр: 1,6/2,0 ТДИ или 1,5 ХДИ/1,5 ДЦИ наспроти 1,2/1,4 ТСИ или 1,6 ГДИ, колку реално има разлика, наспроти одржувањето на овие типови на коли (мотори). Во кратки црти дали се исплати дизел да се вози, особено после најавите на Владата дека само кај нас отстапуваат акцизите за дизел гориво и дека во иднина ќе се тежи кон тоа да се изедначи цената на дизел и бензин, па дури и дизелот да биде поскап?
Цитат: Tischläufer на 22 Јули 2026, 20:03:47 pmЦитат: Filip MK на 03 Јули 2026, 12:45:29 pmПравел ли некој математика/споредба на потрошувачка на гориво помеѓу на пр: 1,6/2,0 ТДИ или 1,5 ХДИ/1,5 ДЦИ наспроти 1,2/1,4 ТСИ или 1,6 ГДИ, колку реално има разлика, наспроти одржувањето на овие типови на коли (мотори). Во кратки црти дали се исплати дизел да се вози, особено после најавите на Владата дека само кај нас отстапуваат акцизите за дизел гориво и дека во иднина ќе се тежи кон тоа да се изедначи цената на дизел и бензин, па дури и дизелот да биде поскап?Имаше некое видео пред месец дена, најисплатливо моментално е бензин хибрид. Дизел е исплатливо ако возиш многу километри и тоа на отворено 40.000+ годишно.A na toj "kibridot" ko ke mu treba novo bateeriice koja e matematikata na krajot?
Интересен ќе биди пазарот ~2030-та, кога многу хибриди ќе направат ~10години, и кој ќе сака да си става трн во здрава нога и шо пари ќе одат за разлика од обичните на гориво само.
Не треба да чекаш да стигне 2030 - Тојота (и еден куп други) продава хибриди и подолго од 10 години. И ете, немаат фрка колите, си возат.